un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Ciudatenia cu AC/DC in vama

1 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

După aproape un an de cercetare, vameşii acuzaţi că ar fi cerut șpagă convoiului AC/DC în mai 2010 pentru a-i lăsa să iasă din ţară (50 euro x 29 camioane) au fost găsiţi nevinovaţi din lipsă de probe. “Practic, nici o persoană care a reclamat telefonic acest caz la Ambasada României din Paris nu există în realitate”, a declarat procurorul de caz.

Acum, ştiu ce veţi zice. Ce e mai plauzibil? Că cineva din convoiul AC/DC a făcut acuzaţii false la Paris împotriva vameşilor români şi că a reclamat, deşi neadevărat, cererea de șpagă sau mită sau cum vreţi să-i spuneţi? Sau că vameşii noştri, după cum e obiceiul la graniţă, au cerut o mică atenţie de 50 de euro? Nu ştiu voi ce părere aveţi despre aceste două posibilităţi, dar eu mă gândesc că cei din staff-ul AC/DC sunt destul de ocupaţi cu organizarea concertelor în ritm alert şi n-au timp de reclamaţii false şi păcăleli ca de 1 aprilie. Sună tare plauzibilă varianta cu șpaga cerută, nu?

Totuşi, nu pot să nu observ ceva. La Ambasada României de la Paris s-a înregistrat acea plângere. Patru vameşi de la Nădlac au fost concediaţi. Şeful de control de la Nădlac a fost destituit din funcţie şi retrogradat. Iar acum, după multe luni de cercetări, se dovedeşte că nu poate fi găsită persoană care a lăsat acea plângere la Paris şi că totul e posibil să fi fost o păcăleală. Şi chiar dacă nu a fost, nu există nici o dovadă împotriva vameşilor, alta decât cuvântul unuia din staff-ul AC/DC? Şi chiar dacă ar apărea respectivul om, mă îndoiesc că AC/DC este Dumnezeu pe pământ, Moise cu tăblia legilor într-o mână şi sabia dreptăţii în cealaltă, de ar trebui toţi să dea crezare imediat. Justiţia parcă se bazează şi ea pe dovezi concrete, nu pe ce explicație e mai plauzibilă. Cere vameşul şpagă? Înregistrează-l, cheamă poliţia, cere să vorbeşti cu un şef, ia-ţi martori, fă ceva, că altfel e la mintea cocoşului că n-ai cum să-l prinzi pe respectivul om cu manevra.

Şi totuşi, la noi întâi cei cercetaţi au fost daţi afară, dar acum s-a sucit decizia. Ce s-a întâmplat cu “nevinovat până la probă contrarie”? Ce s-a întâmplat cu “bine, ia să lucrezi tu de azi numai sub supravegherea altuia până când se rezolvă cazul în justiţie”, cu “treci şi fă hârţoage, iar până ne lămurim dacă ai cerut șpagă sau nu nu mai ai voie să faci controale”, cu “eşti suspendat pe perioada procesului, stai acasă pe jumătate din salariu, dacă eşti vinovat ai belit-o, dar dacă nu te primim înapoi”?

via Hotnews.

asus s5507

    4 comentarii

  1. Uite asa aia or sa mai castige niste bani de la statul roman pentru ca un idiot a vrut sa para intrasigent cu coruptia.

      (Citează)

  2. Observ ca in perioada asta se pune intrebarea asta tot mai des. Si daca omul nu este vinovat ? Va ramine totusi cu pata pe chelie vreme indelungata. In locul lor as da in judecata angajatorul si as cere angajarea pe aceleasi pozitii.
    Cei de la ACDC s-au bazat pe faptul ca o reclamatie va fi de ajuns. Ca asa se face in vest.
    Daca vrei sa faci rau cuiva, nu-i atit de greu. Vezi si judecatoarea din Iasi care cica a luat spaga 2500 lei pentru o sentinta favorabila. Sa fim seriosi ! Esti judecator, nu te incurci cu spagi de astea cash. Nu mai vorbim de suma in cauza.

      (Citează)

    • @jules: asta fac oamenii, dau in judecata statul si cer re-angajarea. Dar tot mi se pare aiurea, ca au trecut 8 luni de atunci.

      Nu poate fi de ajuns doar o reclamatie, altfel ne-am trage-o toti unul la altul. Dovada e de baza.

      Cat despre cea din Iasi, nu cunosc procesul, dar mi se pare plauzibila o spaga de 2500 de lei. Poate nu retrocedeaza un castel pentru o spaga asa mica, dar poate cazul era despre vreo amenda sau alta contraventie sau infractiune minora. Banul tot ban este, si daca pe zi are trei procese din astea minore, nu e de colo sa plece acasa cu 7500 de lei, nu?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus