un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Am luat un LG 32LD750

16 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Dacă vreţi un televizor bun şi ieftin de 32 de inci, orientaţi-vă spre un LG model 32LD750. Are tuner DVB-C, adică pe RCS prinzi direct 107 canale, din care vreo 10 în format high-definition, inclusiv ProTV HD, TVR HD, DigiSport HD, Sport.ro HD şi altele interesante. În al doilea rând, are tehnologia de 200 Hz, care face o interpolare a cadrelor şi îţi afişează 4 imagini în timpul în care alte televizoare afişează abia unul singur. Asta rezultă, în majoritatea condiţiilor, dar mai ales atunci când te uiţi la sporturi sau filme de acţiune, la o mişcare mult mai fluentă a tot ce e pe ecran. Nu prea credeam în ea, dar am văzut o demonstrație într-un showroom și m-a convins.

Astea sunt cele mai importante caracteristici ale lui. Pentru acestea l-am luat. În rest televizorul este un Full HD 1920 x 1080, culori foarte bune, un design elegant cu o mică bandă roz-argintie sub ecran, mod Cinema 24p, HDMI-uri, USB pentru văzut direct de pe stick filme în format MKV şi altele. Pe toate acestea le ştiam de la un alt LG mai ieftin, modelul 32LD465 luat tot de mine în decembrie. Pe atunci acesta cu 200 Hz era mult mai scump, pe la 2300-2500 de lei în unele magazine, dar acum preţul a început să mai scadă.

Eu l-am luat pentru cineva de la Koyos.ro, unde am găsit cel mai bun preț și am profitat şi de reducerea de 5% de săptămâna trecută. Costă 1992 lei şi e în stoc. L-am văzut în Flanco la 2300+ în aceeaşi zi.

asus s5507

    17 comentarii

  1. „Are tuner DVB-C, adică pe RCS prinzi direct 107 canale”, … nu trebuie un adaptor (ceva) pentru cartela RCS? Dacă da … de unde se ia?

      (Citează)

  2. Prinzi direct pe cablu : Pro TV HD , TVR HD , Nat Geo Wild HD , NG HD , DigiSport HD , Sport.ro HD , UTV HD , posibil si DIGI Film HD , nu o sa prinzi HBO HD care se vede cel mai marfa dintre toate , si daca ai extra nu o sa vezi canalele din extra fara decodor decat cele transmise clasic , adica nedigital si care pe un astfel de televizor se vad foarte naspa

      (Citează)

    • @Catalin: cel putin in Bucuresti si probabil si in alte orase, infigi direct cablul RCS in televizor si vezi tot ce-a zis Linux mai jos. N-ai nevoie de receiver sau altceva pentru face televizorul toata treaba (de asta are acel DVB-C in el). Daca RCS-ul nu transmite digital in orasul tau sau ai alt provider de televiziune, atunci vei prinde canalele normale de pana acum.

        (Citează)

  3. Si in Iasi e la liber ce a zis L!nux

      (Citează)

  4. Pai si daca nu o sa mai fie liber, e musai sa ai cartela aia, nu?

      (Citează)

  5. E super oferta in Cora la LCD Samsung, 81cm, FullHD, 32C530 , pretul este de 1650 de lei inse se da un cupon de reducere de 30 % , astfel ca ajunge la 1100 de lei .
    Din pacate nu stiu cate mai sunt sunt , ca s-au dat ca painea calda , ieri a fost un coleg in Lujerului si s-au dat toate 70 in o zi jumatate , incercati in Pantelimon /Piata Sudului

    @MIhai – d ae musai sa ai cartela si decodorul

      (Citează)

    • @Linux: m-am linistit cu Samsung-urile ieftine, multumesc. Am avut unul, l-am dat si am luat LG in loc. Iar cei 200 Hz fac o diferenta majora la imagine.

      @Mihai: in principiu n-are de ce sa nu mai fie liber. Ideea este sa se treaca la transmisiuni digitale, ca e imaginea mult mai buna si “incap” mai multe canale pe cablu. Daca vor dori sa codeze pe cele pay-per-view sau extra sau altele, cel mai probabil va trebui sa-ti iei un receiver cum am eu, e mai simpla aceasta metoda decat sa dea cartele la abonati si sa se loveasca de diverse tipuri de televizoare pe care le au acestia.

        (Citează)

  6. Radu, vreau sa te intreb daca l-ai testat pentru pixeli morti/defecti. Daca da, cum anume (eventual daca stii si alte teste/verificari ce ar fi necesare de facut la cumpararea unui LCD).

      (Citează)

    • @zeroo: l-am ridicat din showroom si i-am facut o proba acolo. Pe ecran negru nu avea pixeli morti. De principiu nu prea am auzit de televizoare cu pixeli morti, cred ca se fac la alt standard de calitate.

      Pixelii morti sunt de doua feluri:
      – cei care nu se aprind si se vad ca un punct negru. Pe acestia ii testezi pe un ecran alb sau de alta culoare pe care sa vezi usor un eventual punct negru.
      – cei care sunt blocati pe o culoare anume. Fiecare pixel e format din trei subpixeli de rosu, verde si albastru. E posibil ca unul dintre ei sa ramana mereu aprins. Asta o vezi cel mai bune pe un fond negru.

        (Citează)

  7. La ce ar fi bun portul acela Ethernet?
    Radu, tu te pricepi. N-ai avea chef sa faci un tutorial in care sa ne explici la ce sa ne uitam daca vrem sa achizitionam un TV? Sa zicem ca, in general, lumea ar trebui sa stie diferenta dintre HD Ready si Full HD, dar uite eu de exemplu nu stiu ce e cu tunerele astea, de ce este DVB-C si DVB-T. Ma rog, asta scrie aici pe wikipedia, dar parca intelegi mai usor daca-ti explica babeste unul care se pricepe.
    Daca astea sunt intrebari banale, uite o alta nelamurire la care as avea nevoie de mult timp sa sap pe net ca sa aflu ce si cum: TVul recomandat de tine are la specs unghi maxim vizibilitate orizontala/verticala de 178°/178°. Asta inseamna ca nu are panel TN? Daca nu, atunci ce panel are (IPS, VA sau derivate)?
    Avand in vedere ca niste monitoare LCD pentru PC de 24 inch, cu rezolutia de 1920×1080 @ 60Hz cu panel IPS sau PVA (deci cu unghiuri de vizibilitate generoase) costa 2000, 3000, 5000 ron sau chiar mai mult, de ce e TVul acesta atat de ieftin? :)

      (Citează)

  8. @neveradu:

    Pai totusi cartela aia e standard, nu e o vreo chestie custom made pentru ei. La fel si adaptorul PCMCIA. Sunt ei bulangii.

      (Citează)

    • @Mihai: as putea, dar la televizoare difera mult de la utilizare la utilizare. Eu de ex ma uit la cablu si la filme de la PC. Altii poate vor altceva de la ele. As putea face un mic ghid cu tehnologiile din el, explicate pe intelesul tuturor. De principiu, DVB-T e inutil, DVB-C e bun momentan daca ai RCS si poate si alti provideri, din motivele expuse.

      @nashu: suportul tehnic ar fi a bitch. Asa pui receiverul si ala merge conectat la orice televizor nou sau vechi sau monitor sau altceva. In plus, le ofera posibilitatea de PPV, Internet si altele.

        (Citează)

  9. 1. Deci zici ca ar fi nasol suportul tehnic daca s-ar folosi tunerul din televizor?
    2. Ce internet zici?
    3. Nu merge PPV cu cardul in televizor? subestimezi CAM-ul.

      (Citează)

  10. @nwradu: Scrie cum vrei, orice informatie in plus e binevenita :)
    Nu stie nimeni sa raspunda la intrebarea cu panelul?

      (Citează)

  11. Salut! Am vazut si review-ul tau la 32LD465. Ceva provocari legate de rularea filmelor de pe un hdd extern sau stick?
    merci

      (Citează)

  12. LG model 32LD750. Are tuner DVB-C, ……………..
    unde ati gasit voi asa ceva ..nu stiu….
    LG 32LD750 are tuner DVB-T de cand l-au fabricat coreenii….

      (Citează)

    • Scrie si in manualul de pe site-ul oficial ca are DVB-C. Posibil sa se faca modele si fara, destinate unor piete in care nu e deloc aceasta optiune, dar depinde de unde-l cumperi.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus