un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Mi-am luat… STATIE METEO!!!

11 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Statia si senzorul

Statia si senzorul

Acum câteva zile m-am trezit amorţit de frig. M-am rostogolit în pat şi m-am speriat de cât de rece era aşternutul (cele două blonde plecaseră, aveau şedinţa devreme pentru Penthouse). Ce-o fi afară? Ce congel inimaginabil mă aşteaptă? După cum s-a dovedit mai târziu, urma să curăţ 15 minute gheaţă de pe maşină.

Toată această întâmplare m-a lăsat cu o întrebare inginerească: ok, e frig, dar cât de frig? De ce nu ştiu temperatura din camera mea şi de afară? Nu voi fi Heisenberg, să trăiesc în incertitudine! Aşa că mi-am luat o staţie meteo.

E un Oregon Scientific BAR388HD luat de la eMag cu 199 de lei. Staţia arată temperatura şi umiditatea din cameră, dar a venit şi cu un senzor wireless (nume de cod “THGN122N – Senzor De Temperatura Si Umiditate”) pe care-l voi monta în afara balconului şi care va transmite staţiei temperatura şi umiditatea de afară. Cu aceste date la îndemână, staţia mai calculează şi prognoza meteo, presiunea şi alte drăcovenii.

Staţia are şi ceas digital sincronizat după un semnal transmis de la Frankfurt şi care acoperă 1500km. Cum Bucureştiul e chiar la limita razei, nu-l prind în casă, aşa că am reglat manual ceasul. Nu-i mare brânză. Acum să vedem cât de precisă este.

Dacă vă tentează ideea unei astfel de staţii meteo, neapărat luaţi-vă una cu senzor de umiditate. Dacă vreţi să o folosiţi şi ca ceas, alegeţi un model cu ecran iluminat. Sunt şi multe mai complexe, cu USB, prognoză meteo şi alte drăcii, dar prețul crește proporțional.

Update: văd că modelul meu nu mai este adus la eMag, dar Oregon Scientific BAR808HG are aceleasi funcții, include același senzor de exterior și în plus lumină de fundal.

Se recomandă baterii pe bază de litiu pentru senzorul extern, deoarece cele alcaline îngheaţă pe la -12 grade. Mult noroc, eu n-am găsit AAA cu litiu.

Update: idee de produs: stația meteo cu conexiune la net, care dă automat tweet cu “mamă ce ninge afară!!!1” când detectează ninsoare.

asus s5507

    9 comentarii

  1. N-am stiut de problema cu bateriile. Cam nasol, eu la Brasov ce fac ?

      (Citează)

  2. Se poate seta fusul orar, sau te vei trezi cu ora gresita la un moment dat (in zilele senine sau nu stiu, cand e semnalul mai puternic)?
    Am si eu un ceas cu termometru (interior si exterior) si din cand in cand (in general cand mai scot din priza aparaturile electronice – ca sa vezi ce radiatii sunt prin casa!!!) se actualizeaza ora dupa cea a Germaniei.

      (Citează)

    • @Melk: cu wireless nu stiu nici eu.

      @Marius: da, are setare de fus orar. Nu cred ca voi prinde niciodata semnalul acela in casa. O sa-l scot in balcon sa incerc.

      @Mihai: cauti baterii litiu pentru senzorul extern? Se gasesc acumulatori, cred, desi in frig se vor duce repede.

        (Citează)

  3. Eu încă nu am găsit așa ceva: http://www.melk.ro/2010/04/meteorolog.html Dar nici nu am mai căutat…

      (Citează)

  4. cred ca ti-au dat o statie defecta, 27 de grade afara? :D

      (Citează)

  5. De unde-ai scos-o p`asta cu Heisenberg ? :))

      (Citează)

  6. Aveam un ceas din asta cu conectare la Frankfurt cand eram in liceu. Am prins ora doar cand il tineam in ghiozdan in banca (am absolvit Colegiul National Mișu). Pe balcon nu a vrut sa mearga.

      (Citează)

    • @Revo: incerc din greu sa le reprim, dar amintirile si pregatirea inginereasca ies mereu la suprafata :P

      @nashu: asta ar fi C.N. Mihai Viteazu? Acolo unde ieseai din liceu si te calca troleul, asa de putin spatiu era? Ca absolvent de CN Gheorghe Lazar, zambesc plin de compasiune pt tine :P

        (Citează)

  7. confuzi, aveam gard de protectie pe trotuar. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus