►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Un spectacol absolut incredibil. Aproape că nu-l cred, atât de mişto este. Undeva la nord cerul devine verde, galben, roşu sau albastru şi dansează în culori şi forme aleatoare, generate de particulele solare care lovesc atmosfera. Ce mi se pare cel mai trist este că pot trăi întreaga viaţă aici în România sau chiar şi vizitând o grămadă de alte ţări şi totuşi să nu văd niciodată acest spectacol unic.
Nu ştiu cum aş putea face să-l văd. O excursie în Norvegia sau Groenlanda sau Finlanda mi-aş putea permite, dar ce fac dacă merg acolo şi nu e aurora în acea perioadă? Trebuie să stau o vreme pe acolo până când prind una, că nu se întâmplă în fiecare noapte. Sper să am ocazia cândva să văd cu ochii mei aşa ceva.
Aurora Borealis timelapse HD – Tromsø 2010 from Tor Even Mathisen on Vimeo.
via @andreicrivat
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
06/12/2010 la 1:36 PM
Pai teoretic fenomenul apare in fiecare noapte intre noiembrie si februarie, acum depinde si de vreme, daca este senin sansele sa prinzi aurora boreala sunt foarte mari, daca e urat in schimb….
alex(Citează)
06/12/2010 la 4:53 PM
been there, done that.
Prima data cand am vazut aurora am ramas mut, bine bine… poate era si de la berile fara numar baute cu amicii finlandezi.
E un spectacol grandios, am “auzit” ca uneori fenomenul e vizibil chiar si la noi in tara :
http://www.trombon.ro/sci-tech/aurora-boreala-vizibila-din-romania-in-februarie
Mai in gluma mai in serios cred ca daca exista “activitate” solara intensa sunt sanse sa se vada si de la noi, evident in functie de conditii – vizibilitate atmosferica, nivel de alcooale in sange etc. :P
enzo(Citează)
06/12/2010 la 9:32 PM
Cică aici le poţi vedea în direct pe cele din Canada:
http://www.asc-csa.gc.ca/eng/astronomy/auroramax/default.asp
nickro(Citează)
06/12/2010 la 10:42 PM
@enzo, articolul e scris la misto :))
alex(Citează)
13/12/2010 la 8:35 PM
Ar trebui sa fie un fenomen mai raspandit in timpul perioadelor de activitate solara intensa. Asa ca ai avea mai multe sanse prin 2012-2013.
gxg(Citează)