►► Black Friday: eMAG・Otter・MABO・Flip・Finestore・Best Value・Fashion Days・PC Garage・Dyson・AVstore・evoMAG・Libris・F64・Photosetup・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・Digi・Sevensins ◄◄
Aş fi vrut astăzi să fac şi eu o grevă spontană, că în general nu sunt fericit cu câţi bani câştig, ba recent iau şi mai puţini decât înainte. N-am putut, aş fi fost dat afară în şuturi, spre deosebire de bugetarii de la Ministerul Finanţelor care, iată, fac ce vor muşchii lor.
Aş fi vrut să mă duc la şefii mei, să-i ameninţ, să ţip, să-i înjur, să nu-i las să plece din birou nici măcar la ora 21 a serii. N-am făcut nici asta. Nu doar pentru că m-ar fi concediat direct, ci mai ales pentru că am avut de muncă, am vrut să o fac bine şi până la capăt, că dacă nu aduc bani nu pot avea pretenţia să primesc la rândul meu leafa în ziua de salariu. Cei de la Fisc, cei de la Ministerul Finanţelor n-au astfel de probleme şi nici deadline-uri de care depinde nu doar bunăstarea mea, ci şi a altor 20 de oameni direct dependenţi de munca mea şi cine ştie câţi alţii care indirect nu vor avea probleme pentru că eu mi-am îndeplinit sarcinile. Mă simt un fraier că am muncit, un prost pentru că eu nu-mi permit să fac grevă.
Ştiţi ce-a făcut Nixon în 1981, când controlorii de trafic aerian din SUA au intrat în greva din diverse nemulţumiri? Le-a dat un ultimatum să se întoarcă la muncă şi, când aceştia au refuzat, a concediat 11.345 de oameni. Mai mult, le-a interzis să mai lucreze vreodată în administraţia federală, ordin revocat abia în 1993 de Clinton. Eu, nefiind Nixon, nu pot decât să-i felicit pe angajaţii Finanţelor pentru greva lor. Bravo băieţi, sunteţi foarte utili ţării! Aşa vom ieşi din criză!
Să nu vorbim doar de grevă în sine, ci să ne concentrăm un pic şi asupra cui o face: angajaţii Ministerului de Finanţe şi ai Fiscului. Aceiaşi oameni care, prin incompetenţă în a organiza codul fiscal, au pus lunile trecute mii de oameni pe drumuri la cozi stupide, prin modificări ale impozitelor şi ameninţări cu amenzi mari dacă nu te duci să declari că ai avut (sau n-ai avut, dar tot trebuie să declari) venituri suplimentare. Aceiaşi oameni care, de ani de zile, nu sunt în stare să pună la punct sistemul de plăţi prin ghişeul.ro, aceiaşi oameni care decid că trebuie să impoziteze tot ce mişcă, aceiaşi oameni care acum vor să retragă gratuităţile oferite veteranilor de război, aceiași oameni care vor să te ajute să-ți deschizi firmă și să faci afaceri cinstite.
Ştiţi de ce fac grevă? Pentru că au aflat că Ministerul de Finanţe vrea să calculeze salariile bugetarilor pentru la anul pornind de la cel micşorat de acum. Din nou… cine face grevă? Păi tocmai angajaţii Ministerului de Finanţe, cei care decid astfel de lucruri.
Nu-mi spuneţi că săracii oameni nu mai pot trăi cu salariu de 1200 de lei pe lună. Să se angajeze în altă parte, pe salariu mai mare. Dacă nu sunt capabili, dacă nu au ce le trebuie, înseamnă că sunt condamnaţi la un salariu mic tot restul vieţii, că nu le dă nimeni leafă regească dacă nu o merită. Eu dacă mă trezesc fără bani, nu mă apuc să plâng şi să fac grevă, bătând cu piciorul în podea ca dl Goe din Caragiale, că vreau mai mult, ci mă duc să muncesc în altă parte sau în plus.
Nu-mi spuneţi nici că ministrul a decis scăderile de salarii şi impozitele mărite şi legile proaste din ultima vreme. Ministrul e un papiţoi care mai mult semnează decât decide. Simulările de costuri şi încasări la bugetul statului, scenariile de micşorări de salarii şi pensii, banii câştigaţi prin impozite suplimentare, toate acestea se calculează şi se pun pe hârtie de către aceşti angajaţi care acum fac grevă. Ştiau ce-i aşteaptă, din mijlocul lor au pornit ideile de reduceri. Pentru asta sunt acolo, ca să analizeze ce se poate reduce şi cum.
Nu-mi spuneţi nici de miniştri corupţi, de licitaţii aranjate şi bani de la buget aruncaţi pe chestii inutile. Toţi cei care fac grevă acum stau pe coridoarele ministerului şi discuta despre câţi bani a furat PDL-ul şi PSD-ul, cum s-au dus fondurile, ce pensii şi salarii şi-au tras unii şi ce vilă bengoasă are ministrul. Când s-au aranjat licitaţiile, s-au manevrat fondurile şi ministrul şi-a tras limuzina n-au zis nimic, ceea ce-i face complici tăcuţi. Angajații Fiscului și ai Finanțelor, acum la grevă, n-au avut nimic de zis cînd Videanu iți construia ditamai palatul la Snagov sau când Vladescu a declarat averi de multe milioane de euro.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
23 comentarii
13/10/2010 la 10:11 PM
O singura intrebare, daca ai castiga 600 – 700 de lei (maxim 1000) ai mai gandi cum gandesti acum? Ti-ar mai pasa de sef daca ti-ar da banii aia?
Bogdan(Citează)
13/10/2010 la 10:30 PM
Daca as fi frecat-o non stop in post nu pot fi suparat cand situatia devine nasoala, nu?
Mi-as cauta altceva. Mi-am ales o specializare si o munca prin care sa fiu sigur ca niciodata nu voi castiga doar 600-700 de lei. As cauta altceva de munca. Daca nu pot gasi altceva si nici nu ma pricep sa fac mai multe, as zice multumesc pentru cei 700 si asta e.
nwradu(Citează)
13/10/2010 la 10:12 PM
Eu cred că veniturile lor sunt mult mai mici. Sunt zeci de fluturaşi cu sume derizorii între 400 şi 600 lei.
Emil(Citează)
13/10/2010 la 10:29 PM
Sincer mi se rupe dacă au 100, 400 sau 1000 lei salariu.
Nivelul de impozitare de la noi e printre cele mai mari din Europa dar gradul de colectare e foarte slab. Mai mult, mare parte din banii colectați sunt risipiți de șmecheri cu relații. Și întâmplător tocmai ei sunt responsabili de colectarea și cheltuirea banilor.
Așa că mai dă-i în morții lor de lepre. Ani de zile au frecat-o la rece prin ministere cu sporuri de orice. Șpăgarii pulii care nu sunt în stare să aibă o evidență computerizată în 2010.
nea_caisa(Citează)
13/10/2010 la 10:32 PM
Nu sunt de acord cu tine. Dreptul la greva e un drept important. Tu la 25 de ani muncesti ca in 1800 cand nu erau sindicate si e dreptul tau, insa nu poti cere tuturor sa faca asta. Daca nimeni nu se impotriveste inseamna ca astia pot fura la infinit. Cat despre putere, multi sunt niste simpli functionari nu cine stie ce factori de decizie. Parintii tai crezi ca sunt capabili sa se adapteze la ‘piata libera’ daca ar fi dati afara miine?
Cat despre ghiseul.ro, e-licitatie si sistemul de transporturi , as vrea sa te instiintez ca UTI are o mare implicare acolo si practic nimeni nu avea vreo putere de a schimba balariile facute de UTI atat timp cat intre UTI, TotalSoft si directorul de la stat era o prietenie frumoasa…
bogdan(Citează)
13/10/2010 la 10:44 PM
Si le respect dreptul la greva, sa faca inca 28 de zile din partea mea. Dar nu pot sa nu sesizez ironia faptului ca tocmai cei din ministerul care decide ce salarii se taie si ce bonusuri si cat si de unde fac acum greva pentru ca li se taie toate astea. E ca si cum Boc ar face maine greva ca merge prost tara, el fiind prim-ministru.
Parintii mei s-au adaptat cum au putut la piata libera. Nu sunt nici ei multumiti de ce fac, dar nici nu au facut greve sau nu s-au suit pe vreo macara vrand sa le dea altcineva conditii mai bune. S-au adaptat si atat.
Tocmai ce ziceam de nemti in postul anterior si de unguri si de bulgari. Ei cum or fi reusit sa se adapteze?
nwradu(Citează)
13/10/2010 la 10:36 PM
Piața liberă există de 20 de ani. Douăzeci de ani. Mulți părinți s-au adaptat de mult la ea.
nea_caisa(Citează)
13/10/2010 la 10:39 PM
Radu ce te faci la 50 de ani ca mama mea , bugetara care stiu sigur ca munceste de rupe intrucat s-au dat multi afara si este deficit de oameni acolo unde lucreaza si ia un salariu de 1000 de lei in conditia in care ai intretinere , medicamente , macare si evident o rata ?
Crezi ca la 52 de ani poti sa te duci sa munecsti in alta parte mai ales intr-un oras de provincie ? Iti zic eu ca nu te mai angajeaza nici nimeni
Partea ca scazutul salarilor a fost o idee buna , erau f multe salarii nesimtie in special in aparatul centra (bugetarii de la ministere si angentii din bucuresti) insa acele salarii sunt si acum bine mersi pentru ca s-a tras tot pe prosi , pe bugetarii de jos si evident din provincie . Sunt multe dedesupturi pe care nu le cunosti la afacerea cu disponibilizarile astea comandate , mai ales ca cine nu era portocaliu era dat afara , nu conta ca era foarte bun in ce facea , iar altul care impingea 2 agrafe da stia pe cine trebuie in PDL sta si acum si tot alea 2 agrafe le impinge .
L!nuX(Citează)
13/10/2010 la 11:52 PM
@Linux: si maica-mea e in aceeasi situatie, dar nu la stat. Daca nu merge bine treaba, va fi data afara. Se teme toata ziua ca ce va face, unde-si gaseste de munca, cine o mai angajeaza la varsta asta. Cand o intreb ce-a pazit in toti acesti ani, de ce nu a invatat sa foloseasca bine un calculator, de ce nu a invatat niste notiuni moderne de management, de resurse umane, de marketing, ea ridica din umeri. Nu a facut-o. Totusi, e cu un pas inainte fata de grevisti: ea n-ar face greva cerand ceva ce nu mai merita. Munceste si ea de rupe, dar isi da seama ca lumea se invarte pe bani si daca nu merge treaba, cineva nu o va mai plati, oricat de muncitoare ar fi ea.
Asta e problema mea cu grevistii. Nu ca n-ar munci, pentru ca n-as vrea sa fac o astfel de generalizare (desi ramane ironia faptului ca tocmai cei din MdF fac greva acum), ci pentru faptul ca nu pot intelege ca nu mai sunt bani. Nu mai sunt si gata. Ei bat cu piciorul in podea ca vor bani, nu le pasa de unde. Sa ia de la altii, dar sa le dea lor. Asta nu e solidaritatea sociala pe care o vrea Cristi Banu, ci exact inversul ei. Greva asta de santaj, asa cum o face si Metrorexul, de ex, nu e ceva de solidaritate. Maica-ta n-ar putea face aceasta greva, pentru ca de ea nu depinde mersul metroului si greva ei n-ar incomoda sute de mii de alti oameni, ca sa fie o metoda buna de santaj. Sau nu face greva pentru ca i se pare normal sa munceasca si intelege ca nu greva e solutia de iesire din aceasta situatie. Asta e diferenta.
Cristian Banu: anul trecut, dupa cum am mai zis de mii de ori, m-am trezit cu salariul redus la jumate. S-a intamplat peste noapte. Oricat as fi muncit, tot acolo am ajuns. Am facut greva? Nu. Am inteles ca asta e situatia. Din lipsa de alternative, am acceptat-o. Odata ce am acceptat-o, n-am inceput sa fac greve si sa vorbesc pe la colturi, ci am cautat altceva de munca, am schimbat domeniul etc.
Situatia e simpla. Lucrezi, cum zicea Bogdan mai sus, intr-o firma care face “manevre” si tu accepti asta si profiti de acest sistem? Atunci mergi pe burta cu asta, nu te bati in piept; cand vine raul zici “da, pana aici a mers” si incerci altceva, nu te apuci sa faci greva zicand ca tu esti nevinovat, tu doar ai mancat omleta dar n-ai stiut ca se sparg oua pentru asta.
Asta nu inteleg unii bugetari. O mica parte, dovada ca si la protestele alea de amploare nu mai vine nimeni. Ca daca stai ani de zile si o freci, lucrezi incet, dai legi care permit evaziunea fiscala, dai miliarde pe autostrazi necheltuite, inchiriezi parcarile pe nimic, ai oameni nepregatiti sa faca fata dificultatii cauzate de criza internationala, atunci cand vine raul si in ograda ta, cand iti scade salariul ca o consecinta si a neimplicarii tale, nu poti face abia atunci scandalul! Daca taci cand iti merge bine, daca taci cand se adauga sporuri si indemnizatii si prime si al 13-lea salariu si prime de vacanta si sporuri de xerox, atunci taci si cand se iau!
Despre bugetari in general am mai vorbit de atatea ori incat m-am plictisit eu. Politica, la fel ca fotbalul si ipHone vs Android, e un subiect fara fund. L-am discutat in alte posturi de atatea ori. Acesta este strict despre ridicolul situatiei in care tocmai angajatii MdF fac greva pentru ca li se taie niste sporuri si indemnizatii, ei fiind tocmai cei ce au creat cadrul legal prin care indemnizatiile sa fie adaugate la salariu. Tocmai MdF e cel care n-a vrut sa zica “mergem doar pe salariu trecut clar in cartea de munca”, ci ei au gasit metoda cresterii acestuia prin sporuri si prostii.
nwradu(Citează)
13/10/2010 la 10:53 PM
“Mai intai au venit dupa comunisti si eu nu am protestat, fiindca nu am fost un comunist. Apoi au venit dupa social-democrati si eu am tacut iarasi nu eram un social democrat. Si apoi au venit dupa sindicalisti, dar n-am zis nimic, nu eram un sindicalist. Au venit mai apoi dupa evrei, dar nu am cracnit- nu sunt evreu. Apoi au venit dupa mine si nu a mai ramas nimeni care sa vorbeaca pentru mine.”
(Pastorul Martin Niemoller)
Până nu demult, “patronii” erau dujmanii de clasă. Că prigonesc oamenii, că fac evaziune, că nu plătesc salarii, că dau oameni afară să-şi cumpere chiuşapte… orice motiv era bun. Acum, s-a întors roata, şi dujmanii de clasă sunt bugetarii. Că sunt puturoşi, că iau şpagă, că au salarii mari, că dacă nu le convine să se ducă la privat… Şi uite-aşa, se duce dracului solidaritatea socială şi rămâne o junglă în care fiecare este pentru el. Şi scapă cine poate.
Ideea nu este că trebuie să te mulţumeşti cu 400/500/600 de lei. Ideea este că ceea ce se întâmplă este o bătaie de joc la adresa unor oameni care pot fi părinţii sau rudele tale. Nu cred că este foarte confortabil să te trezeşti peste noapte cu salariul redus la o treime doar pentru că aşa i s-a sculat bulibaşei. Nu scăderea în sine este problema, ci modul în care s-a efectuat – de azi pe mâine, cu minciuni ordinare, în dispreţ total faţă de oameni şi urmată de dezlănţuirea urii de clasă ca în anii ’50 împotriva chiaburilor.
Cristian Banu(Citează)
13/10/2010 la 11:46 PM
Tot nu inteleg de ce vezi greva ca ceva naspa sau rusinos. In afara se face greva si la metrou in londra si la liniile aeriene franceze si in multe alte locuri. Deci sa nu credem ca in afara sunt altfel. Citeam undeva un articol, cam 60% din cetetenii europeni primesc un ajutor de la stat…
Taierea salariului e o idiotenie absoluta. Exista un contract prin care eu prestez x zile o chestie, tu imi dai y bani. Ce ar fi ca de miine toti bugetarii sa decida ca miercuri e zi libera? Singura solutie legala si decenta care era posibila era inflatia, nu sa tai unilateral si diferit (ca procent, in armata au cu 40% mai putin) niste sume care erau printr-o intelegere si cu care omul isi propusese sa achite (sa zicem) o rata la banca.
Doar pt clarificare, nu sunt bugetar, eu am preferat sa plec la micsorarea salariului, am cam 8 ani la privat, 3 la stat si acum incerc sa ma descurc cu propria mea firma (pina ma obliga boc sa angajez 2 contabili pt singurul meu salariat) :))
bogdan(Citează)
14/10/2010 la 12:04 AM
@Emil: spune-mi te rog, o femei de servici care chiar castiga acel salariu minim, ce ar putea sa faca? Munceste non stop pana la sfarsitul programului, nu mai ia nici bonuri ca deh, se impoziteaza si poate nu mai vrea firma sa i le dea. Ei ce-i spui, cum ii explici ca altii fac greva cand salariul le este redus la o suma dubla sau tripla fata de cat ia ea?
Eu propun ca toti sa-si faca treaba, nu doar unii. Politia sa dea amenzi, nu sa ia spaga. Profesorii sa predea toti la maxim, nu slab cum fac unii doar ca sa dea si meditatii suplimentare. Doctorii sa acorde atentie pacientului, nu sa-i doara undeva si apoi sa-i trimita la cabinetul particular al lor. Garda Financiara sa-si faca treaba cinstit, Fiscul la fel. Sa regandeasca cineva CFR-ul si Posta Romana, ca sunt niste gauri negre. Transporturile sa faca autostrazile alea mai repede, ca sa incurajeze comertul si turismul. Toate acestea ar aduce bani la buget, bani din care ar putea fi platiti oamenii.
Eu am o alta nelamurire: cum cred unii oameni ca alte tari functioneaza bine? Germania, Anglia, SUA etc, unde bugetarii sunt bine platiti si le merge ok? Acolo de unde cred ei ca sunt bani? Nu din munca reala si din venitul normal al statului?
@bogdan: te rog sa ma crezi ca te admir atunci pentru realizare. Si dupa cum am mai spus, nu am ceva cu grevele in sine. Le consider o dovada a libertatii intr-un stat. Toti le vad asa. Am ceva cu grevele facute aiurea, cu cele facute doar pentru ca pot santaja sute de mii de alti oameni nevinovati, gen greve Metrorex, RATB, profesori etc. Sa protesteze cat vor, dar nu incomodandu-i pe altii. Sa faca greve vesnic in fata guvernului, dar nu refuzand sa mai intre la ore, de exemplu. Pentru ca daca nu mai consideri ca esti platit suficient pentru munca pe care trebuie sa o faci, atunci mai bine pleci si iti gasesti altceva. Tu asta inteleg ca ai facut. De ce nu esti deci de acord cu ce zic eu?
In ce priveste contabilii, cred ca pana la urma vom face toti Facultatea de Contabilitate :P Pare mai rentabil decat sa angajezi cati iti cere statul. Te descurci singur si cu declaratii de impozit si alte taxe. Sa mai zica cineva ca Boc nu incurajeaza scoala si munca profesorilor.
nwradu(Citează)
13/10/2010 la 11:49 PM
Eu propun ca toata lumea din sectorul bugetar sa castige 445 de lei cat este minimul. Sunteti de acord?
Asa va fi mai bine Romaniei !?!
Emil(Citează)
14/10/2010 la 12:26 AM
Multumesc pentru raspunsul generos. Nu sunt de acord cu tine pentru ca eu ma descurc doar pentru ca am noroc si am o meserie cautata. Dar asta cu performanta e bull shit. 70% din oameni nu sunt performanti si competitivi. Poate ca au ca studii doar un liceu sau fie si o facultate la care au ajuns din intimplare (cati din cei 20 000-30 000 de absolventi de drept anual crezi ca sunt competenti ?). Sunt revoltat pentru ca in jurul meu sunt astfel de oameni si imi sunt apropiati. Ei ce vina au. Ce pot sa faca? Stiu calculator, engleza..so what? Au 50- 60 de kile – nu prea pot sa le trimit la sapa cu ziua…
Sa stii ca f multi oameni influenteaza ‘mersul normal al lucrurilor’. profesorii pot bloca un an scolar (practic un an de viatza al unei generatii) (cred ca s-a si intimp-lat in franta asta), cei din justitie pot elibera criminali periculosi..deci dupa principiul tau cam nimeni nu ar trebui sa faca greva ca ii incurca pe ceilalti.
Nu cred ca merge, pentru ca nu poti fi si administrator si angajat in acelasi timp. si oricum nu poti fi angajat daca esti unic actionar. sau asa ceva..da oricum..ceva nu merge…
In fine, mai aveam contra argumente, dar politica nu se termina niciodata.si asta era un blog mai ..usor
am scris intentionat separat cuvantul in engleza, sa nu intre in spam…
bogdan(Citează)
14/10/2010 la 8:54 AM
Zici ca a scris Jecu postul asta…
fan barca(Citează)
14/10/2010 la 10:58 AM
Greva e specialitatea angajatilor la stat, asta cam peste tot in lume. In rest nu mai sunt asa de tari in sindicate decat transportatorii (care au bunul obicei sa blocheze ILEGAL drumurile) si eventual industria auto din SUA (Hoffa ce-o mai face, pe unde-o mai umbla?). Acum doi ani, cand in sectrorul privat se taiau lefe si se dadeau oamenii afara, la stat se crestea salariul si se dadeau prime.
La privat nu te poti angaja pe un salariu bun decat daca esti foarte competent. La stat nu te poti angaja pe un salariu bun decat daca esti foarte tare in pile. Aproape ca ma bucur cand ii vad pe astia care chitaie pe la TV.
PS: mama e bugetara si tata a fost angajat la privat, acuzat ca face pe sindicalistul, mutat disciplinar pe un post inferior si apoi restructurat de tot cand patronul a inchis o parte din afacere. Dupa care a lucrat ca sofer, a facut un atac cerebral si acum sta acasa somer, ca nu-i destul de bolnav sa fie pensionat pe caz de boala. A fost platit la negru cu minim pe economie pe cartea de munca in ultimii 20 de ani.
ipo(Citează)
14/10/2010 la 11:37 AM
“Singura solutie legala si decenta care era posibila era inflatia”
Hahaha. Pam pam. O gandire pur economia :D
animaloo(Citează)
14/10/2010 la 3:36 PM
“Spre exemplu, un şofer a încasat, în aprilie 2010, un venit net de 4.210 lei, din care 3.226 de lei erau doar stimulente. Un îngrijitor 2 a primit 1.979 de lei, din care doar 495 de lei a fost salariu şi restul de 1.484 de lei stimulente. Un bufetier a plecat acasă, în aceeaşi lună, cu 2.370 de lei, dintre care nu mai puţin de 1.776 de lei erau stimulente.”
Imi retrag cuvintele, si eu as face greva pentru 3200 de lei stimulente!
http://www.realitatea.net/sporuri-nesimtite-la-finante-un-bufetier-pleca-acasa-cu-2-400-de-lei-un-sofer-cu-4-200_759744.html
Voi cat castigati, cei care va plangeti pe aici de soarta lor?
nwradu(Citează)
14/10/2010 la 8:02 PM
Si eu ma simt fraier, fraier ca neuronii mei nu pot debita o concluzie de genul “solutia era inflatia, ca sa suferim toti”. Nu de alta dar ei, neuronii, tocmai s-au imputinat citind asa ceva, tensiunea mi-a crescut iar, daca ceea ce mi-a trecut prin minte in momentul ala se va intampla, autorul acelui comentariu va merge cracanat o perioada.
nashu_mare(Citează)
14/10/2010 la 8:02 PM
uuu? moderarea comentariilor?
nashu_mare(Citează)
15/10/2010 la 10:36 AM
Salut.
Vezi ca e vorba de Reagan nu de Nixon. Si da, intr-adevar, asa trebuia procedat acum.
Pe de alta parte sunt si eu frustrat ca nu avem niste oameni politici zdraveni ci numai niste carpe de sters pe jos.
robert muster(Citează)
15/10/2010 la 11:43 AM
Pareti f suparati pt partea de inflatie. In 98 aveam o inflatie de probabil 50% pe an. In Ro inflatia a fost din 90 pana acum de 10000%? (1 leu in 90 era cam 1 leu nou=10000 vechi). De 3 ani insa cursul a ramas 4.2. Un curs de 5 lei/euro si o inflatie de aprox 7% probabil ar avea acelasi efect ca si scaderea salariilor bugetarilor. Nu vreti solidaritate? Sau, asa cum era acel citat magnific de mai sus, anul asta bugetarii sunt dusmanul poporului? Si cei de la banci imi spuneau ca li se spune ca sunt ‘cei rai’. maine o sa fie programatorii niste nesimtiti. Si daca tot sunteti performanti, ce va pasa. Eu la orice interviu de job ceream 1000 de euro. Deci, nu ma deranja cu nimic inflatia. Voi de ce nu faceti la fel?
bogdan(Citează)
15/10/2010 la 12:29 PM
Eu as vrea sa am salariul in yeni, ca asa mi s-a sculat mie. Oare sefii vor accepta?
nashu_mare(Citează)