un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noutatile Apple – ce-mi place si ce nu

1 Sep 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Apple a anunţat astăzi multe noutăţi. Găsiţi articole detaliate pe site-urile străine sau la fanii Apple şi vă puteţi pune acolo la curent cu toate detaliile minore, eu vreau doar să vă spun ce mi-a plăcut şi ce nu.

iOS 4.1. Cel mai important e că adăugă fotografiere HDR pe iPhone, cu procesare direct în telefon. Asta e ceva ce mi-ar plăcea şi pe telefonul meu. Punem pariu că va apărea rapid și pe telefoanele competiției? Adăugă apoi posibilitatea de a te juca în multiplayer, ceea ce e marfă, dar mai mult la americani, unde sunt foarte mulţi oameni cu iPhone.

iOS 4.2. Adaugă în plus posibilitatea de a printa şi de a face streaming de audio, video şi fotografii prin WiFi. Apare în noiembrie şi va fi disponibil şi pentru iPad şi iPod Touch, nu doar pentru iPhone. Streamingul e o idee mişto, ca să pui nişte fotografii pe un televizor, dar de printare nu ştiu câţi au avut nevoie până acum…

Noul iPod Shuffle. Se revine la forma de acum două generaţii, cu butoane reale de volum şi next/previous, plus agăţătoare mare. Iată că ideea de Shuffle actual, lipsit complet de butoane şi controlat doar din micuţa telecomandă de pe căşti n-a prins, iar Apple se întoarce la forma de succes. Bravo lor, o alegere excelentă. Îmi place şi preţul, doar 49 de dolari pentru 2GB stocare. Am doua Shuffle-uri cu butoane și mă bucur sa văd că noua generație revine la acest aspect.

Noul iPod Nano. E pătrat, mult mai mic şi are touchscreen în loc de butoane. Nu-mi place deloc! Pentru mine playerul ideal este cel pe care îl poţi apăsa pe nevăzute, în buzunarul hainei sau pe întuneric, nu unul la care trebuie să te uiţi mereu pe ecran ca să vezi ce apeşi.


Nu! Arată nasol aşa pătrat, ecranul mi se pare mic, singurele butoane reale sunt cele de volum şi am bănuiala că sunt mici şi greu de apăsat. Chiar nu trebuie să băgăm touchscreen peste tot şi nu aş vrea încă un dispozitiv de care să am grijă să nu se zgârie, să nu îmi schimbe melodia pentru că se atinge de ceva prin buzunar, etc. iPod Nano e dispozitivul pe care mi-l doream în secret, cu stocare suficientă pentru multe genuri de muzică, dar şi cu dimensiuni reduse faţă de iPod-ul meu Classic. Noua generaţie nu mă atrage absolut deloc.

Noul iPod Touch. La fel ca vechiul iPod Touch, dar e mai subţire, are ecranul de pe iPhone 4 şi alte mici îmbunătăţiri. Un model de mare succes transformat într-unul şi mai bun. Asta înseamnă ă îmbunătățești generatia actuală, nu ce s-a făcut cu iPod Nano.

iTunes 10. Nu-mi  place iTunes, dar versiunea 10 adăugă nişte funcţii logice în contextul actual, adică o reţea socială ce are la bază muzica. Eşti informat despre ce melodii au downloadat prietenii tăi, poţi să vezi topuri personale, să urmăreşti artişti, etc. Din nou, în România nu cred că îşi cumpără multă lume muzică din iTunes, aşa că să trecem mai departe.

Noul Apple TV. Vechiul Apple TV era un fel de media center, dar lipsa diverselor funcţii l-au făcut să nu fie foarte popular. Acum l-au simplificat, nu mai are stocare, ci închiriezi filmele şi serialele, poţi face streaming de fotografii de la un alt calculator sau de la un iPad şi costă doar 99 de dolari. Are şi o telecomandă foarte simplă. Eu l-aş fi făcut să poate fi comandat de la un iPhone sau iPad. Neinteresant pentru noi.

Concluzii:

  • Nu cumpăraţi acum un iPod Shuffle sau Touch, ci aşteptaţi generaţia nouă.
  • Dacă vreţi un iPod Nano şi nu vă place noua generaţie (cazul meu), luaţi-vă unul din vechea generaţie cât încă se mai găsesc. Eventual vă puteţi risca să aşteptaţi o lichidare de stoc, dar să nu rămâneţi cu buză umflată.
  • Nici un iPhone 4 cu antenă modificată. Nici nu mă aşteptam, dar erau mulţi cu impresia că telefoanele se proiectează, testează şi produc peste noapte.

Sursă foto: Engadget.

asus s5507

    4 comentarii

  1. Camera 360 pro stie de mult timp sa fotografieze hdr pe android :)

      (Citează)

  2. ca si in ceea ce priveste ipad-ul, nu pot sa inteleg deloc de ce mi-as mai lua un dispoziv care face exact ce face si un telefon (laptop, in cazul ipad). inca un gadget, alti bani, alt obiect de care sa ai grija, pe care sa te gandesti unde il tii la tine…ca sa ce? sa ascult muzica? pai…am si la telefon, la o calitate mai mica, dar destul de buna incat sa nu merite efortul/banii.

      (Citează)

  3. @ihasa Ai devenit Android fanboy. Serios, chiar crezi ca pe iOS nu existau cel putin 100 de aplicatii care faceau poze HDR pana acum? Cred ca si de Symbian e o aplicatie HDR daca caut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus