un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Samsung Galaxy S: review foto

9 Jul 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Iată mai jos câteva fotografii de test făcute cu Samsung Galaxy S (citiți și prima impresie). Telefonul are cameră foto de 5 megapixeli, rezoluţia maximă a fotografiilor fiind de 2560 x 1920, dar spre deosebire de Desire nu are nici un fel de flash. Înregistrarea video se face la rezoluţia 720p, adică 1280 x 720 pixeli şi cu 30 de cadre pe secundă, fişierele fiind salvate în format .3gp.

Înainte de a privi fotografiile, vreau să detaliez opţiunile disponibile în cameră. Există multe setări: Outdoor Visibility (on/off – creşte vizibilitatea ecranului în exterior, nu are impact asupra fotografiei), Focus Mode (Autofocus, Macro, Face detection), Timer (off, 2 sec, 5 sec, 10 sec), Resolution (de la 2560 x 1920 spre mai mică, are vreo 10 setări), White Balance (Auto, Cloudy, Fluorescent, Daylight, Incandescent), Effect (Normal, Black & White, Negative, Sepia), ISO (Auto, 100, 200, 400, 800), Metering (Centre, Spot, Matrix), Antishake (on/off – cred că e vorba de stabilizare digitală a imaginii), Auto Contrast (on/off – îmbunătăţeşte imaginea când ai sursă de lumină în spatele subiectului), Blink Detection (on/off – detectează clipitul ochiului şi te avertizează), Image Quality (Superfine, Fine, Normal), Adjust (slidere pentru Contrast, Saturation şi Sharpness).

Telefonul are şi un meniu de setări ce nu influenţează imaginea, precum Guidelines (on/off – afişează linii verticale şi orizontale pentru încadrare), Review (Off, 2 Sec, On), GPS (on/off – adăugă locaţia GPS în fişier), Shutter Sound (Off + 3 variante), Storage (Phone sau Card), Reset (care bănuiesc că anulează toate modificările făcute).

moduri de fotografiere avem Single Shot, Beauty, Continous, Self Shot, Smile Shot, Panorama, Vintage, Action Shot, Add me şi Cartoon. Tipul de scenă poate fi selectată dintre None, Landscape, Sports, Portrait, Night, Party/Indoor, Beach/Snow, Dawn, Firework, Sunset, Fall Colour, Text, Candlelight şi Backlight.

Se poate regla şi compensarea expunerii între -2 şi +2.

Cu alte cuvinte, sunt opţiuni la fel de multe sau poate chiar mai multe decât la modelele de camere foto compacte. Mai jos sunt câteva fotografii făcute de mine pe afară şi într-un magazin Mega Image. N-am folosit nici o setare specială, ci doar rezoluţia maximă şi calitate Superfine. Probabil rezultatele ar fi fost şi mai bune dacă aş fi umblat la moduri şi balans de alb sau dacă aș fi ținut telefonul mai cu grijă în mână, dar mie îmi plac imaginile chiar şi aşa. Culorile sunt vii, blur-ul este foarte redus, iar zgomotul de imagine este prezent că la orice cameră foto de pe telefoane.

Faceţi click pe imagine pentru versiunea originală, dacă vreţi să o analizaţi, dar atenţie că au cam 1,3 MB fiecare.

Culori vii in Parcul Copiilor

Culori vii în Parcul Copiilor

In pasaj. Nu ma asteptam sa iasa asa bine fotografia, avand in vedere conditiile de iluminare.

În pasaj. Nu mă așteptam să iasă așa bine fotografia, având în vedere condițiile de iluminare.


Clipul video de mai jos este filmat pe modul 720p şi calitatea cea mai bună. Are bitrate 11,9 Mbps, codec AVC, rezoluţia 1280 x 720 pixeli şi un frame rate mediu de 29,7 fps, cu un minim de 10 şi un maxim de 37 fps, din ce îmi zice Media Player Classic. L-am pus pe YouTube unde îl puteţi vedea în modul HD, dar dacă vreţi originalul, îl găsiți 10 zile pe transfer.ro (25 MB).

Mă declar mulțumit. Fotografiile sunt la fel de bune ca și pe Desire, dar culorile îmi par a fi mai aprinse, iar setările și modurile de fotografiere sunt mult mai multe. Ca video e peste Desire, care încă nu filmează 720p, deși un viitor patch va permite acest lucru.

asus s5507

    8 comentarii

  1. Din pozele facute de tine tin sa cred ca telefonul are un senzor bun pt camera foto.Ceea ce e f. bine :) Numarul de MB este irelevant cand vorbim de calitate si nu de dimensiuni! poti sa ai si saptemii de megapixeli, daca ai senzorul slab vei avea parte numai de poze f. slab calitativ. Stiu ca tu stii asta Radu, dar acum vorbesc si pentru cei mai putin cunosactori :)

      (Citează)

  2. filmeaza ok.. contrastul e nitel aiurea dar pare chiar dragut

      (Citează)

  3. are zoom cand filmezi?

      (Citează)

  4. Are zoom cand filmezi.. nwradu nu mai vorbii prostii.[vezi ca din butoanele de volum dai zoom]

      (Citează)

  5. ce am observat ca poti face si zoom direct de pe display….cu 2 degete ca si at cand dai zoom la o poza

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus