un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Sa mai inventam cuvinte: Archineer

29 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

archicomCum se numeşte copilul unui inginer şi al unei arhitecte? Archineer, de la Architect şi Engineer. Cineva a inventat şi acest termen, pentru că noile vremuri şi tehnologii cer noi oameni şi profesii. Dintr-o pagină ştearsă de pe Wikipedia:

A new professional name for interdisciplinary designers who specialise in sustainable design.

The world needs a new profession of ecotects, archineers or engi-tects, who can design passive buildings that use minimal energy and where the energy that is used comes from renewable sources if possible. This is the only way forward and the decisions we make on the drawing boards in comfortable offices change the global environment (Roaf, Fuentes and Thomas 2001, p9).

În română cum se zice la un arhitect care e şi inginer? Arhiner? Sună a ceva bătrân sau zici că Arhi a lăsat blogul şi s-a făcut miner. Ingitect? Pare numele unui ulei de motor. Nu că archineer ar fi mai bun, sună a monstru din Warcraft.

asus s5507

    2 comentarii

  1. mai, nu stiu, eu lucrez in domeniu si nu am auzit de animalul asta :) exista unii oameni care au ambele studii si care se numesc si arhitect si inginer. dar sunt doua meserii distincte, foarte reglementate si cu reguli foarte precise, arhitectul face un lucru, inginerul (in constructii) alta. exista multe tipuri de ingineri in constructii, insa arhineer e doar o gluma light :)

      (Citează)

    • Pai si eu daca as fi si arhitect si inginer as prefera sa fie ambele pronuntate clar, as fi mandru de asta. Dar termenul e luat de pe firma unora si apoi am cautat pe net mai multe.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus