►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Dacă vreţi să mâncaţi cea mai bună friptură de vită din viaţa voastră, mergeţi în Londra la un restaurant Aberdeen Angus Steak House. Majoritatea sunt în zona Leicester Square / Covent Garden şi pot fi uşor recunoscute după firma roşu strălucitor care se vede de la o poştă.
Friptura de bază, sirloin steak, este groasă cât un pumn închis şi excelent făcută. Dacă o doriţi gătită mai în sânge, vine cu un miez roşiatic şi zemos. Dacă o doriţi făcută “medium”, cum îmi place mie, e moale şi gustoasă, dar nu cade greu la stomac.
Mai jos vedeţi ceea ce se cheamă New York Steak. Carnea nu e aşa de groasă, dar are deasupra o felie de bacon şi un ou ochi. Combinaţia este excelentă. E cea mai bună friptură pe care am mâncat-o vreodată. Dacă Sauron n-ar fi făcut inelul suprem, ci friptura supremă, aceasta ar fi fost, proaspăt scoasă de pe grătarul din Mordor. Am cerut-o cu “fries”, cartofi prăjiţi tăiaţi subţire, ca la McDonalds, spre deosebire de “chips”, care sunt mai groşi şi nu-mi plac. Ştiu că fotografia e varză, dar nu am putut răbda să fac mai multe și m-am aruncat asupra ei. Vedeți mai multe pe site-ul oficial.
Dacă mâncaţi o astfel de friptură, luaţi vin, nu bere. Și comandați si un sos de black pepper prin care să dați bucățile de carne. Sirloin-ul de care vorbeam la început costă 17 lire, New York Steak-ul a fost vreo 20 sau 22, dar merită mult mai mult de-atât.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
12/06/2010 la 1:28 PM
Da… merci.
De 20 de minute am mancat, iar acum din nou mi-e foame. Ma duc sa vad ce carne mai am prin frigider… :)
Paul(Citează)
13/06/2010 la 12:57 AM
iar cea mai proasta friptura de vita o gasim in franta. “friptura” de fapt, pentru ca pana si cea “well done” este in sange destul de bine :-s
cireasa(Citează)
19/08/2010 la 6:41 PM
Ori ei au dreptate ori tu…tind sa cred ca ei si ca tu aberezi crunt.
http://cheesenbiscuits.blogspot.com/2010/08/aberdeen-angus-steak-house-piccadilly.html
Gigel(Citează)
19/08/2010 la 7:33 PM
L-am citit si eu azi, ca urmaresc Cheese & Biscuits. In teorie avem amandoi dreptate, in practica poti sa te duci acolo si sa decizi singur.
Zic ca avem amandoi dreptate pt ca autorul acelui blog are niste avantaje in plus fata de mine: mananca toata ziua la restaurante de lux din Londra (si sunt de lux unele, nu gluma) si apoi nu vine din Romania. La noi nu exista ceva comparabil cu Aberdeen Angus, toate sunt mult mai varza. Cand vii de aici, acolo e bun (sau poate tu aici mananci toata ziua la Mandragora). Daca tocmai ai fost la Maxim, e naspa.
Eu m-as intreba si ce interes am eu sa aberez, comparativ cu cineva care traieste in Londra si poate are niste polite de platit…
Am scris pe aici si de un burger de la GBK. Crezi ca C&B l-ar lauda? E un burger, o carne tocata cu sos si o chifla. Cu toate acestea, fata de ce se gaseste in Romania pe acest capitol, e o delicatesa.
nwradu(Citează)
12/01/2013 la 9:53 PM
Gasiti la BIOTERRA DOSTAT carne de vita de o calitate deosebita!
mihalache(Citează)