un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Filme: Robin Hood

20 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

După prezentările de la Romanian Developer Day a rulat filmul Robin Hood, căruia i se făcea reclama zdravănă şi în Anglia. Filmul are o reţetă de succes: Ridley Scott regizor, Russell Crowe şi Cate Blanchett în rolurile principale şi un subiect pe care nu l-a mai filmat nimeni recent, cel al haiducului Robin Hood, care jefuia nobilii englezi şi împărţea banii la cei nevoiaşi şi asupriţi.

Eh… nu chiar. Dacă vă duceţi la film aşteptând aventurile clasice ale lui Robin Hood, veţi fi dezamăgiţi. În varianta 2010, Robin este doar un arcaş întors de la cruciade şi care se prezintă înapoi în Anglia cu numele de Sir Robert Loxley, adevăratul Loxley fiind ucis la război. Marion era chiar soţia adevăratului Loxley, dar acceptă că Robin să se dea drept soţul ei, decât să piardă moşia pentru că nu mai avea bărbat. Nobilii nu îi asupreau pe ţărani, ba din contră, în schimb francezii bulangii încercau să-i întoarcă împotriva regelui John şi atacau ţinuturi englezeşti pentru a porni un război civil. Dacă nu mă înşel, numele de Robin Hood este zis o singură dată în întreg filmul.

Nu înseamnă că ar fi ceva rău în toate aceste schimbări. Veţi vedea un film de acţiune şi cu destule momente comice în el, asigurate de personaje precum Micuţul John, călugărul Tuck sau chiar regele Angliei. Filmul este, surprinzător, complet lipsit de orice nuditate, ceea ce mă lasa nedumerit: oricum are rating PG-13 pentru scene de război şi violenţă (inevitabilă când armele sunt săbii şi arcuri), aşa că ce mai conta dacă arătau şi femei goale, ca să aibă reţeta completă a unui film de succes? Sunt sigur că dacă întrebăm 100 de oameni ce ar dori mai degrabă să vadă într-un film, sânge și moarte sau femei marfă cu sâni fermi și rotunzi, 95 ar alege a doua variantă, iar restul de 5 ar trebui direct duși la un control la cap și luați la ochi de Poliție.

Sunt mulţumit că pe regele Richard Inimă de Leu nu l-au arătat că pe vreun erou şi mare conducător, ci aşa cum probabil a fost şi în realitate: un om care a masacrat civili nevinovaţi în cruciadele sale şi apoi a dus Anglia în faliment când a fost luat prizonier, suma plătită de curtea engleză pentru a-l elibera fiind imensă.

Filmul este deci foarte ok pentru o acţiune cu săbii şi cavaleri. Nu se ridică la înălţimea lui Kingdom of Heaven şi nici nu are măreţia filmului Troia, dar merge văzut.

asus s5507

    4 comentarii

  1. “100 de oameni” sau 100 de barbati? :p

      (Citează)

  2. Men, traducerea din engleza da ambele variante :p

      (Citează)

  3. te-ai potrivit cu Petreanu :)..numai ca el explica mai pe larg cum s-a ajuns la varianta asta axata mai mult pe arcuri, arcasi, sageti..deh, regizorii astia

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus