un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Bugul HTC de localizare, cauzat de Google Maps?

29 May 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

E un bug de care probabil că s-au lovit toţi utilizatorii de telefoane HTC cu interfaţa Sense: în ceasul principal, ca şi în aplicaţia HTC de Meteo, nu este detectată locaţia în care te afli. Apare “Current Location” sau “România”, în loc să zică în mod clar “Bucureşti”, “Sinaia” sau “Bolintin-Vale”. Eh, încep să cred că de fapt ne-am făcut-o cu mâna noastră prin editările din Google Maps.

Google MapMaker este softul online cu care se editează hărţile din Google Maps. Dacă daţi acolo o căutare după România, veţi vedea că cineva a tras un chenar peste întreaga ţară, a potrivit cât de cât forma graniţelor şi l-a botezat România. Aşa se face când vrei să delimitezi zone geografice mari, inclusiv țări.

Iată cum apare pe telefonul meu mobil locaţia curentă. Sunt în Bucureşti, dar apare România oriunde m-aş duce prin ţară. Acesta e bug-ul de care vorbesc, de care mă intreba și un cititor aici.

IMG_1296

Iată şi chenarul de care vă spuneam, aplicat peste toată ţara (am dus mouse-ul pe cuvântul România din tab-ul din stânga pentru a-l afişa). Vedeţi în Delta, acolo unde am încercuit eu cu roşu, o zonă neacoperită de acel chenar? Acolo se afla localitatea Sfântu Gheorghe, unde am stat în ultimele două zile pentru a testa noua cameră foto Sony. Click pe imagine pentru varianta mare.

maps1_1205

Dau un zoom pe acea zonă, duc iarăşi mouse-ul pe cuvântul România şi se confirmă că acel chenar (zona mai închisă la culoare) nu cuprinde şi Sfântu Gheorghe. Pentru Google Maps, acea localitate nu face parte din România.

maps2_600

Cum îmi apărea locaţia pe telefon, atunci când eram în Sfântu Gheorghe?

IMG_1279

QED.

Alte argumente în sprijinul teoriei mele: nu e un bug apărut odată cu un firmware nou sau cu un telefon nou. Aveam HTC Hero, localizarea mergea perfect, mă găsea inclusiv în cele mai mici localităţi şi sate, până într-o zi când n-a mai mers. Cred că de fapt a fost ziua când Google MapMaker a salvat editările şi le-a transferat în Google Maps, iar widget-ul HTC de acolo îşi ia informaţia.

Cum s-ar putea repara? Văd două posiblitati:

  1. HTC reface modul de colectare a locaţiei. Probabil trebuie luată din alt layer decât cel de ţară. Alte widgeturi şi aplicaţii de Android (precum WeatherBug sau SnowStorm) o găsesc corect, deci se poate.
  2. Se reface harta din Google Maps (că de aici cred că a pornit problema). O edităm noi în MapMaker, convingem un moderator să şteargă acel layer, nu ştiu, dar încerc să aflu.
asus s5507

    5 comentarii

  1. D-asta nici macar nu mai folosesc My Location in Sense, aleg manual orasul in care sunt si gata. Totusi pe Google Maps Mobile imi vede ok orasul, deci vina e impartita. Harta Romaniei e prost facuta, dar si HTC foloseste un sistem ciudat de detectie a orasului.

      (Citează)

  2. Se intampla si cand ai GPS activ?

      (Citează)

    • Da, GPS-ul nu are nici o legatura. Localizarea normala se face pe baza turnurilor telecom si are o precizie de 30-500 de metri, suficient cat sa determine localitatea. Prin GPS te-ar localiza cu precizie de metru, dar fara impact. Am incercat si cu el pornit, degeaba.

      E vorba pur si simplu de modul si serviciul din care HTC Weather extrage informatia despre locul in care ma aflu.

        (Citează)

  3. Cand plec din Bucuresti dispare problema. Cred ca am si un screenshot de la revelion cu weather widget-ul pe “current location” si scria Poiana Tapului.

      (Citează)

  4. Si la mine dispare problema cand ies din bucuresti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus