►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Nu pot decât să-l aplaud pe Piedone pentru acest parc creat şi amenajat de Primăria Sectorului 4 și care în ultimul an arată excelent. Cei din zonă ştiu că în spatele Palatului Copiilor era un teren mare şi neutilizat la potențialul adevărat: era iarbă, nişte alei aparent fără rost, un fel de circuit de biciclete, un rond mare de beton. Nu prea se întâmpla nimic acolo, cel mult o dată pe an fiind câte un eveniment “în aer liber” gen Festivalul Artificiilor.
Zona a fost complet refăcută începând cu vara trecută şi terminându-se acum. Anul trecut ieşeam pe acolo cu rolele şi deja multe alei fuseseră reasfaltate, au fost puse bănci moderne, plante, gazon, copaci, stâlpi de iluminat public şi se crease o zonă imensă de joacă pentru copii, de erau mereu plin acolo de copilași chirăitori. Cam la acest nivel era zona anul trecut în noiembrie, când a venit vremea rea şi probabil s-au oprit lucrările. Acum 3 săptămâni am fost din nou prin parc, cu rolele, prima oară pe acest an, şi diferenţa e imensă.
Întreaga zonă (numită acum Parcul Copiilor sau Parcul Palatului Copiilor) s-a modernizat pe toate planurile. Au fost puse câteva zeci de aparate de fitness, a apărut o locomotivă antică, expusă acolo (dacă ar vopsi-o precum Thomas the Tank Engine ar fi genial), s-au făcut terenuri de fotbal şi baschet, s-au pus statuete, copăcei, gazon şi flori, două chioșcuri mari. Într-un loc a apărut un circuit de automodelism, dar făcut pentru cei cu maşini de teren radioghidate, deoarece circuitul nu e asfaltat, ci e de pământ şi are obstacole, trambuline şi urcuşuri şi coborâşuri serioase. Tot pe acolo este şi un circuit ce pare a fi de karting, dar momentan nu erau maşini şi lumea intra cu rolele pe el. Sunt și câteva sute de bănci, dar nimeni nu comentează dacă intri pe iarba ca să te joci sau să stai la soare.
Piesa de rezistenţa e lângă rondul mare (unde cred că se pregătește o arteziană) : vreo 30 de grătare de cărămidă, puse pe iarbă la dispoziţia publicului, cu mese de lemn şi scaune tip “buturugă” lângă ele. Vii cu cărbuni şi carne şi îţi faci un grătar. E plin mereu de oameni şi mi se pare o idee chiar bună. E nasol doar dacă faci ca mine, să mergi cu rolele pe burta goală și în zonă să miroasă a mititei şi fripturi de am salivat non-stop.
Mai jos sunt câteva fotografii şi mai multe pot fi văzute în setul de Flickr pe care l-am creat special. Pozele sunt făcute în sâmbăta Paştelui şi de asta pare pustiu pe acolo. O săptămână mai târziu, când am fost iarăşi în parc, era plin de adulţi şi copii distrându-se prin toate aceste zone şi aparate puse la dispoziţie (iar între timp au înflorit copacii și florile). Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult a fost că, deşi era sâmbătă Paştelui, erau cel puţin 10 oameni de la REBU care făceau curat, două tractoare în care se strângea gunoiul plus câţiva poliţişti comunitari pe jos sau pe scuter. Locul arată impecabil de curat. Nu pot decât să finalizez mulţumind primăriei sectorului 4, e o realizare de zile mari.
Mergeți acolo când e frumos afară, chiar dacă veniți din altă parte a orașului. Întotdeauna găsiți loc de parcare dacă intrați dinspre Calea Văcărești (în spatele blocurilor înalte de la bulevard), pe lângă Școala 100, nu dinspre Palatul Copiilor.
Created with Admarket’s flickrSLiDR.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
23/04/2010 la 12:16 AM
E bine ca s-au plantat copaci si ar fi frumos sa se planteze si mai multi. E bine ca s-au facut niste terenuri de fotbal, baschet, tenis, tenis de masa, etc care sunt seara pline. E bine ca e curata, iluminata, asfaltata si pazita zona.
DAR unele lucruri arata prost gust, kitsch si ce e mai grav folosirea unor materiale doar de dragul de a fi folosite. Consum inutil de bani care se duc in buzunarele anumitor oameni.
Pe aleea care merge inspre locul une inainte se dadeau concerte se montasera niste becuri in pamanit, fara rost si fara cap si care, dupa citeva luni s-au distrus. Vaze cu flori, unele kitsch in adevaratul sens al cuvintului (forma de pantaloni umpluta cu pamint) care nu-si prea au locul intr-un parc. Aparatele de fitness sunt niste porcarii, n-au nicio legatura cu fitness-ul, sunt mai mult un fel de leagane pentru adulti. Banci destul de numeroase (parca prea numeroase), construite cu un gard pe care atirna niste flori ofilite. Iluminatul desi benefic (in trecutul apropiat noaptea acolo puteai sa-ti rupi gitul, era un bec la 2 km) este aiurea construit, amplasat. Prea multi stalpi de lumina cu putere mica, da o impresie de iluminat din cimitir si nu de parc. Lumini verzi amplasate la nivelul solului, complet inutile si inestetice. Faptul ca partea de parc ce ajunge pina sub dealul Martisor e lasata in paragina, probabil baietii nostrii urmeaza sa construiasca niste blocuri frumoase…
grecu(Citează)
23/04/2010 la 10:44 AM
da mah e misto misto. de vara trecuta ieseam la baschet cam de 2-3 ori pe saptamana.
pe de alta parte, cum iti place partia de ski?! =))
trainspot(Citează)
31/03/2013 la 8:06 PM
Wow! E super tare pista off road de buggy-uri si truck-uri! E u merg cu buggy-ul meu Virus 3.0 in fiecare weekend acolo si ma distrez super impreuna cu prietenii mei, care imi dau bani pt combustibil, pt. ca banii nu cad din cer si combustibilu 25% nitro e cam scump… Oricum good job primaria sectorulul 4!! Merg si cu automodelul termic on road pe acolo pe stradute. Cand trec pe langa oameni, toi care sunt romani imi zic ceva de genu: Bhaaa ce naiba?! Masina cu telecomanda cu motor adevarat?!… Iar eu sunt ceva de genu: Doamne… asta vine din galaxia electrica. :))
Mihai(Citează)