un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Resistance is futile – pentru electronistul din tine

23 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii


via Reddit.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Acela e simbolul pentru bobină, care are mai degrabă inductanţă decât rezistenţă.

      (Citează)

  2. Pentru US, ala e simbolul de rezistenta.

      (Citează)

    • Cred ca e simbolul si la noi, dar mai in scoala primara. Pentru bobina se foloseste simbolul cu spire rotunde. Apoi cu alte ocazii pentru ambele se utilizeaza ca simbol un dreptunghi si scrii pe el L sau Z ca sa stii ce e.

        (Citează)

  3. niciodata simbolul din imagine nu este pentru bobina… bobina poate fi reprezentata prin 3 spire rotunde cum zice radu sau un dreptunghi negru… resistenta poate fi reprezentata de cele mai ulte ori prin simbolul din imagine (in sua si toate simulatoarele spice facute in sua) sau printr-un dreptunghi alb in europa…

    si daca e sa fim absolut rigurosi, daca te gandesti ca si firul prin care faci scurtcircuit pe rezistenta are o mica rezistenta parazita, atunci punerea lor in paralel nu este chiar futila daca faci calcule cu 5-6 zecimale :D

      (Citează)

  4. deci bobina se reprezinta prin “3 spire rotunde”.
    Pun pariu ca daca faci de mana zig-zag-ul din poza iti ies spire.
    Eu m-am gandit initial ca in electronica se face o distinctie clara intre reziistenta si bobina, dar pana la urma cred ca mai corect e cum zice radu.

      (Citează)

  5. Voi ati facut electronica doar dupa bibliografie romaneasca? Chiar si asa, niciodata bobina nu a fost simbolizata ca in poza.

    http://www.ibiblio.org/kuphaldt/electricCircuits/DC/DC_15.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus