un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Ipocrizia cu plantele etnobotanice

7 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

copil_fumand

Premierul Emil Boc a cerut, vineri, în şedinţă de Guvern ministrului Sănătăţii să finalizeze în regim de urgenţă un act normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene, arătând că distribuirea acestor substanţe provoacă numeroase decese printre tineri.

via Hotnews. Asta după ce un tânăr a murit în Bucureşti fumând ceva cumpărat de la un magazin de plante halucinogene, iar alţii au ajuns în spital, la Iaşi. Nu că mi-ar păsa prea mult de aceste magazine, dar câtă ipocrizie din partea guvernului! Hai să privim un pic statisticile:

În România mor anual în jur de 50.000 de persoane din cauza tutunului clasic, adică în jur de 137 de oameni pe zi, deşi această cifră poate fi mult mai mare în realitate, din cauză că multe boli şi decese cauzate de tutun nu sunt direct menţionate în statistici [Timopolis]. Se spune că fumatul este responsabil pentru 90% din cazurile de cancer pulmonar, vezica urinară, cancer de pancreas, cancer renal, boli cardiovasculare şi că cei ce mor prematur din cauza fumatului ar mai fi avut de trăit, în medie, alți 21 de ani [Menshealth]!!!

Ce face guvernul pentru a micşora numărul de fumători şi deci de decese, din România? Nimic. S-a interzis vânzarea ţigărilor către minori, Mihaela Rădulescu s-a afişat goală pe nişte clădiri şi suntem informaţi în pauzele publicitare că “tutunul dăunează grav sănătăţii”. Niște imagini și avertismente lipite pe pachetele de țigări au făcut ca toată lumea să știe bancul cu “dă-mi-l pe ăla cu cancer”. Atât. Accidentele auto sunt mediatizate la fiecare jurnal de ştiri, dar faptul că în fiecare zi mor de zeci de ori mai mulţi oameni din cauza fumatului nu e amintit nicăieri în mod curent.

Dar hai să interzicem magazinele de plante etnobotanice. Acolo era problema cea mare, de aia mor tinerii. Fără acele magazine n-ar mai avea ce să fumeze şi n-ar mai muri nimeni. Ne va salva SuperBoc pe toți.

De unde vine denumirea de plante etnobotanice? “Etnobotanica” este studiul denumirii populare a plantelor. “Plante etnobotanice” nu are sens, ca expresie, și totusi e folosită în toate știrile fără ca redactorii măcar să se întrebe cum și de ce.

asus s5507

    8 comentarii

  1. GreuDeGasitID

    07/02/2010 la 4:34 PM

    Ai auzit sa moara cineva de supradoza de tigari? Intr-o zi?

      (Citează)

  2. în principiu puțin ar trebui să-ți pese de campaniile astea… ideea e că fiecare are propria rațiune și ar trebui să-și dea seama singur ce face…

    deci, teoretic, fiecare se omoară singur și o face conștient…

    problema practică nu e că se omoară gigel fumând… problema e că ne omoară pe noi care stăm pe lângă el la masă și fumăm pasiv…

      (Citează)

  3. La cârcoteală ne pricepem…
    Dacă nu le interzicea (început proiect lege) ziceai că nu se face nimic și dă lumea colțu’ din cauza spice shop-urilor.

      (Citează)

  4. Pai ideea e sa opresti ceva care poate scapa repede de sub control . Nu mai poti controla alcoolicii , au incercat americanii pana cand au cedat , nu mai poti controla prostitutia si nu mai poti controla tutunul . Inca marijuana e interzisa mai peste tot si ierburile astea cam la fel . De aceea s-a revenit la ideea de a reintroduce magazinele respective in ilegalitate. Personal sunt de parere ca exista leac pentru orice , doar ca la mijloc sunt acum interese financiare. Nu e si cazul ierburilor .

      (Citează)

  5. Eu cred ca ar fi bine sa interzica fumatul in locuri publice si atat. Sa puna atentionari pe fiecare produs de fumat si asta e, cine vrea sa se omoare, sa se omoare singur. Viteza e la latitudinea lui.

      (Citează)

    • @GreuDeGasitID: interzicerile nu se fac dupa viteza cu care ceva te omoara. Daca o luam asa, ne putem intoarce la azbest si vopsea cu plumb, pentru ca astea te omoara in ani de zile, nu rapid. OK, au murit unii inca de la prima incercare. Nasol, dar poti muri si de la primul drum cu masina sau de la prima cazatura pe gheata, daca te lovesti unde trebuie. Dar daca incepe statul sa-ti interzica una sau alta, hai sa o facem pana la capat.

      @Cristi U: nu, n-as fi zis, eu sunt adeptul ideii ca, in lumea moderna de azi, nu se mai face selectia naturala a rasei umane. Nu ne mai alearga leul, nu ne mai rapun bolile. Asa ca daca unii vor sa fumeze ierburi, desi toata lumea stie ca fumatul de orice tip e de rau, ok, treaba lor, sa fumeze pana fac ‘poc’. Chiar nu-mi pasa.

      Guvernului vad ca-i pasa. Daca o luam pe calea interzicerilor, hai sa interzicem tot ce e nasol. Si sa incepem cu chestiile care omoara zeci de mii de oameni anual, nu cu niste plante vesele. Sau nu interzicem nimic, ci doar avertizam lumea asupra posibilelor consecinte si asta e tot. Guvernul nu vrea sa duca pana la capat nici prima metoda, nici pe cealalta.

        (Citează)

  6. GreuDeGasitID

    08/02/2010 la 7:59 AM

    Pai daca nu mureau aia pe capete nu se mai agita nimeni.
    Fotografiile pe pachete si interzicerea publicitatii au venit dupa o lupta grea cu producatorii cel putin in occident.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus