►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Ca să nu mai fiu acuzat că mănânc prea mult în oraş, în loc să fac ceva şi acasă, iată astăzi o rață cu portocale făcută în casă. Rața e luată din hipermarket, iar reţeta am găsit-o pe All-Food.ro, un site excelent pentru plăceri gastronomice.
Sosul se face amestecând suc de portocale, mult vin, miere şi cojile de portocală într-un castron şi punându-l apoi la foc un pic. Sos de soia nu am avut ca să pun peste carne, aşa că am sărit acea etapă. În rest am urmat întocmai rețeta, inclusiv cu scăderea sosului până când acesta devine mai gros la consistență. Un orez foarte gustos a completat mâncarea.
S-a dovedit a fi foarte gustoasă. Pe lângă faptul că e bună, e şi ceva inedit. Dacă nimeriţi bine sosul, acesta nu este acrişor, ci tocmai bun pentru mâncat şi păstrează aroma caracteristică portocalelor, iar combinaţia cu carnea de raţă nu e ceva ce mănânc prea des.
Singurele dezavantaje la rață sunt că e mică şi scumpă. Dacă mi-e foame pot să o mănânc pe toată la o singură masă.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
26/01/2010 la 9:54 AM
Încearcă data viitoare cu curcan în loc de raţă. Este mai gustos şi cu mult mai mare :)
waven(Citează)
26/01/2010 la 12:36 PM
LOL … Frate nu vezi ca da orezu pe din afara ? Daca tot vrei sa faci o poza artistica sau de bun simt macar nu le mai umple atata …
Adi(Citează)
26/01/2010 la 3:02 PM
Curcanul e cea mai putin gustoasa carne de pasare. Ordinea e rata, fazan, pui, gasca, curcan.
Lasa portocalele si incearca rata cu varza calita, facuta bine, pana i se caramelizeaza pielea… sa vezi atunci deliciu
Victor(Citează)
26/01/2010 la 8:02 PM
Nu prea imi place curcanul. Nu mi se pare mult mai special decat celelalte.
@Adi: ma apucasem de mancat cand mi-a venit ideea de a face fotografia. Oricum acasa nu stau sa le aranjez ca la un restaurant.
nwradu(Citează)
26/01/2010 la 10:24 PM
ar trebui ca cineva să se ocupe puțin de seo pentru all-food.ro
în toate căutările mele de rețete pe goagăl am dat de chestii nașpa gen gustos.ro și altele asemenea care’și copiază de la unu la altul rețetele, inclusiv greșelile. în schimb de ăsta nu am dat niciodată. mulțam fain pentru link!
al_core(Citează)
26/01/2010 la 11:37 PM
nu uitati si de http://adihadean.ro/ , un tip de nota 10.
koma(Citează)