un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

In asteptarea cutremurului de la noi

13 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

De câte ori văd la televizor dezastrele cauzate în alte ţări de cutremure masive, de peste 7 grade, mă gândesc cu teamă că va veni şi la noi unul. Nu acum imediat, dar cândva e o şansă destul de mare să se întâmple. Dacă a fost în 1977, se poate să fie din nou.

De altceva mi-e groază. Nu că va cădea blocul… asta o consider o chestie de ghinion sau noroc. Cine ştie unde eşti atunci, ce îţi cade în cap sau ce ţi se întâmplă. Mi se pare genul de dezastru de care nu te poţi feri şi nu-l poţi preveni orice ai face şi oricât de bogat ai fi. Nu, nu de asta mi-e frică, ci de spiritul românesc, căci de mult nu ne mai avem ca fraţii om cu om necunoscut. Şi dacă unii scot pistolul doar pentru că se enervează în trafic, ce te poţi aştepta că se va întâmpla în caz de dezastru, de foamete, de lipsa de apă sau căldură sau comunicaţii? Uitaţi-vă ce isterie e în hipermarketuri când rămân oamenii fără mâncare în casă, în vremuri normale. Dacă vine un cutremur, cred că se lăsă cu lupte de stradă, spargeri de locuinţe şi magazine, incendieri şi totul se calmează cu focuri de armă trase de armată.

asus s5507

    7 comentarii

  1. S-ar putea ca o criza majora, un dezastru, sa aiba efectul opus. E adevarat ca Romania are o societate dezbinata, dar nenorocirile au uneori darul de a uni oamenii din cauza nevoilor comune, de a-i solidariza. Imi amintesc de cele doua zile de haos din Bucuresti cand a fost greva la metrou: n-am vazut niciodata in ultimii 10 ani soferi asa de civilizati in trafic.

      (Citează)

  2. ipo, poate erau civilizati pentru ca traficul era blocat si mai mult se statea. E cam greu sa tai fata unuia cand stai pe loc ;). Am aceeasi parere ca si Radu. Inchipuieti-l pe smecherasul zonei cedand ultima paine din supermarket unui batranel. Pare desprins din SF, nu?

      (Citează)

  3. @Sabotor: nu, erau mult mai civilizati decat de obicei, nu se claxona aproape deloc, se lasau unii pe altii sa se bage, nu pareau atat de nervosi pe cat ar fi cerut situatia. Chiar am ramas surprins, pentru ca daca s-ar fi comportat ca de obicei, ar fi fost de doua ori mai rau traficul in alea 2 zile.

      (Citează)

  4. @ipo: a fost efectul de resemnare. Chiar si cu claxoane si bagat tot faceai 3 ore pana la destinatie, asa ca nu mai conta.

      (Citează)

  5. Corect, dar mi se pare o resemnare de o factura mai buna decat clasicul drob de sare romanesc. Daca ar fi fost la fel de plini de draci ca intr-o zi obisnuita, ar fi facut probabil 4 ore. Ma intreb, in situatia asta concreta a traficului, daca oamenii vor intelege odata ca asta e Bucurestiul, daca circuli corect si nu blochezi intersectia ajungi cam in acelasi timp, si il lasi si pe celalalt coleg de suferinta de la semafor sa ajunga in timp.

      (Citează)

  6. Nici nu e nevoie de prea multă imaginaţie ca să prevezi ce s-ar întâmpla. Avem cazul concret şi foarte recent al viscolului de la mijlocul lunii decembrie, când unii din cei rămaşi blocaţi cu maşinile pe drumurile înzăpezite au fost obligaţi de ger să le abandoneze şi când s-au întors să le recupereze au mai găsit doar trei sferturi sau jumătate din maşină.

      (Citează)

    • Ma uit pe CNN la haitieni. Mor pe capete din ranile cele mai simple deoarece nu aveau spitale bune si doctori competenti inainte de cutremur, iar acum e si mai rau. La fel e si la noi. Ma mir ca nu se ingrijoreaza nimeni de faptul ca o infrastructura proasta si o dotare ca in epoca de piatra a spitalelor, politiei, pompierilor, etc inseamna ca orice dezastru natural va fi amplificat de aceste lipsuri, iar tara noastra e exact asa.

      La noi copiii din orfelinate traiesc la limita existentei… dupa un cutremur, cand ramai cu si mai multi orfani pe cap, ce faci cu ei?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus