un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Mamaliga balls

10 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Mamaliga ballsFotografia o am dintr-o carte de bucate pe care am văzut-o printr-o librărie. Se pare că traducătorii în engleză n-au ştiut că mămăligă se zice “polenta”. Până şi Englezul ştia asta, când a venit în România. Totuşi, “mămăligă balls” ar putea fi un fel de înjurătură haioasă adresată vreunui fricos. Și ce spanac de rețetă e una în care faci biluțe de mămăligă, înfigi în mijlocul lor o bucată de salam și le mai prăjești o dată în ulei, servindu-le cu roșii coapte și verdeață? Chiar toată bucătăria romănească a rămas cumva ancorată într-un trecut în care nu era nimic de mâncat, pentru că îți luau totul fie boierii, fie comuniștii?

asus s5507

    10 comentarii

  1. MAMALIGA BALLS, GO HOME !!!11one

      (Citează)

  2. Mai degrabă cornbread.

      (Citează)

  3. Nu e polenta, e mamaliga. Polenta ii zic italienii. Ce parere ai de sarmale= Romanian nems

      (Citează)

  4. In lipsa unui dictionar la indemana, am apelat la Google Translate si la ro-en.ro care sunt de acord ca e polenta si in engleza.

    Cornbread cred ca e paine de porumb.

      (Citează)

  5. da, si francezii stiu mamaliga tot de polenta via bucataria italiana. avem si noi o chestie a noastra,dece sa nu-i zicem cum o cheama si sa apelam la alta denumire?

      (Citează)

  6. Nu cred ca am inventat-o noi.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Polenta

    Interesanta e fraza: “Polenta was originally and still is a peasant food. However, since the late 20th century, polenta has also become a premium product. Polenta dishes are on the menu in many high-end restaurants, and prepared polenta can be found in supermarkets at high prices.” De ce high prices? E scump malaiul? E greu de preparat? WTF?

      (Citează)

  7. tot wikipedia zice ca polenta se amesteca ore in sir si ca poti s-o lasi sa fiarba de capul ei… ultima oara cand am facut mamaliga a fost gata in 10 minute si am stat cu ochii pe ea non-stop. deci e ceva similar, dar nu identic, asa ca nu vad de ce ar trebui neaparat sa ‘traduca’ denumirea.

      (Citează)

  8. @Jen: nu-s mare bucatar, dar exista doua feluri de mamaliga. Aia moale, pe care o gasesti in restaurante, la MBS, e numita si mamaliga pripita si se face in 10 minute. Aialalta, traditionala, care serveste in loc de paine si e tare dureaza mai mult, trebuie s-o tot invarti cu facaletul. Ma refer la aia pe care o intorci cand e gata pe un fund de lemn si u tai cu ata. Yummy… :)

      (Citează)

  9. Sarmale = romanian rolls. Srsly!

      (Citează)

  10. si mai este o mamaliga cea moale amestecata cu faina,folosita ca momeala de catre politicieni pt ,mamaligarii fraieri si creduli din Romania.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus