un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Bloomberg si motivatia sa

4 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Michael Bloomberg a câştigat încă un mandat de primar al New York-ului, după ce a modificat legile pentru a putea candida a treia oară iar newyorkezii l-au reales. Ştirea de pe Hotnews spune că a cheltuit în campania electorală nu mai puţin de 100 de milioane de dolari din propria avere. De pe CNN am aflat că doar campania TV l-a costat 33 de milioane de dolari. Omul îşi permite, e al 8-lea american în topul bogătaşilor (16 miliarde avere), nu asta e problema.

De ce o face totuşi? De ce vrea să fie primar al unui oraş imens, un job care probabil nu e floare la ureche sau vreo mare plăcere, şi cheltuie şi din propria avere 100 de milioane pentru a fi reales? Salariul anual este de 195.000 de dolari, dar Bloomberg nu a vrut niciodată salariu şi a acceptat să fie plătit doar cu 1$/an. O face deci pe gratis. Ba nu, dă de la el 100 de milioane pentru acea funcţie. De ce? Nu înţeleg ce-l motivează. Dacă era în România, s-ar fi scris imediat că din funcţia de primar aranjează licitaţii, semnează contracte şi îşi ia comisioane grase. În fond, de asta la noi în ţară se bat partidele pe orice post în administraţie, cât de mic. Dar în America nu cred că e chiar aşa, nu de 100 de milioane oricum, iar avere şi afaceri bănoase are deja.

Altruism? De 100.000.000 USD şi într-un job foarte stresant? Nu înţeleg. Nici nu ştiu dacă să-l admir sau nu.

asus s5507

    8 comentarii

  1. Nevoia de putere. Comparabila, pana la un anumit nivel, cu candidatura lui Becali.

      (Citează)

  2. Pentru ca nu poti sa stai degeaba, tot timpul in vacanta. Te saturi si de asta.
    Ah, da, iti doresti asa ceva daca esti roman, dar nu daca esti un adevarat capitalist american.

      (Citează)

  3. influenta, si nu cred ca nu ia spaga :D sincer :)

      (Citează)

  4. Plăcere? Pasiune? Populism?

      (Citează)

  5. Cand ai sub mana un ‘bujet’ de miliarde si miliarde de $ nu cred ca nu e tentant chiar si cu 1$ pe an. lol.
    Recomand “Clanul Soprano” ca sa vezi ca si p’acol se fac manarii, e fictiune bineinteles, dar sa nu uitam ca se inspira din realitate…

      (Citează)

  6. cred ca vorbesti despre viitorul candidat la Casa Alba

      (Citează)

  7. îmi pare rău că aproape toţi comentatorii de pînă acum pleacă de la premisa că trebuie neapărat să existe o motivaţie financiară/ascunsă sau ceva nevoie bolnavă de “putere”. În România mai ales, este justificarea nr. 1.

    E trist că mulţi români nu percep faptul că sînt oameni, şi nu puţin, cărora le PLACE să administreze, să aibă joburi cu multe răspunderi dar şi cu posibilitatea de a influenţa lucrurile în bine (după părerea lor, dar totul e relativ, nu?). Sînt astfel de oameni chiar şi în România… din păcate e greu să ajungă sus, pt că e prea mare mîncătoria pe posturi şi mafia, din partea celor care urmăresc tocmai avantajele financiare.

    Chiar pe blogul acesta am citit un post despre McNamara, făcea referire la un documentar despre el, am descărcat documentarul…. omul era preşedinte la Ford sau aşa ceva, şi a renunţat, ca să accepte postul de ministru al apărării în guvernul lui Kennedy (parcă), infinit mai prost plătit. Un asemenea job nu-ţi aduce nici avere (ok, cîrcotaşii o să zică că putea “aranja” nişte contracte bănoase aşa cum numai armata are – dar nu a fost cazul), şi nici putere DIRECTĂ – adică ok, decizi soarta a armate întregi, dar peste ocean, acasă la tine nu ai drept de viaţă şi de moarte asupra nimănui, ba chiar poţi să o sfecleşti chiar şi într-un banal proces de sexual harassment sau echivalent.

    Mie personal mi se pare extrem de interesant să fii la cîrma unui oraş ca New Yorkul. Problemele de rezolvat acolo, şi posibilităţile de a schimba ceva în bine sînt nelimitate. Oricum, la ei chiar face ceva administraţia, progresul oraşelor lor e notabil, mai ales faţă de ritmul progresului românesc – 1 bucată de autostradă în 20 ani etc etc.

      (Citează)

  8. Nu cred ca e vorba de manevre si spaga. Are 16 miliarde avere, nu cred ca poate fi corupt cu ceva. Si nu cred ca e vorba de plictiseala, ca doar are propria firma de condus si atata avere de gestionat. Iar daca ar vrea sa munceasca pentru binele oamenilor, probabil ar putea sa faca mai multe prin fundatii de ajutorare targetate catre zonele unde chiar trebuie ajutor urgent si masiv. Asa cum face Bill Gates de exemplu. Ca primar al New Yorkului cred ca are noroc daca doarme 5 ore pe noapte, esti mereu in certuri cu diverse sindicate si regii, reporterii sunt calare pe orice greseala a ta, etc. Cred ca e una din cele mai stresante meserii si nu inteleg de ce si-a ales-o exact pe asta. Si i-a placut atat de mult incat a vrut si un al treilea mandat, dincolo de cele 2 anterior legale. Si a cheltuit si 100 milioane din averea sa pentru asta.

    Poate pentru el e o distractie. Un fel de fetis al puterii. Unii bogati dau 20m ca sa ajunga in cosmos cateva zile. El da 100m ca sa fie primar cativa ani. Cine stie…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus