►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Stimate client,
Îţi reamintim că te aşteptăm în orice agenţie Raiffeisen Bank, în perioada 1 septembrie – 16 octombrie 2009, pentru a primi dispozitivele necesare utilizării serviciului. Prezenţa ta în agenţiile Raiffeisen Bank reprezintă singura modalitate de a obţine instrumentele necesare utilizării serviciului Raiffeisen Online în condiţiile noului sistem de securitate. De aceea, te sfătuim să refuzi orice altă solicitare în acest sens prin e-mail sau alte canale de comunicare.
În cazul neprezentării tale în orice agenţie Raiffeisen Bank în acest interval de timp, accesul la efectuarea tranzacţiilor prin Raiffeisen Online va fi restricţionat; singurele operaţiuni disponibile vor fi: consultarea soldurilor conturilor, accesarea istoricului tranzacţiilor tale şi generarea extrasului de cont pe perioada dorită.
Restricţia asupra tranzacţionării prin Raiffeisen Online va fi ridicată automat odată cu prezentarea ta în agenţie pentru a primi dispozitivele necesare accesării serviciului.
Partenerul dumneavoastră
Raiffeisen Bank
Pe scurt, se schimbă metoda de autentificare în Raiffeisen Online. Ţi se dă un aparat cu tastatură şi ecran micuţ, asemănător cu cel de la ING, şi încă un card ce are în el un cip special. Bagi cardul în aparat, urmezi instrucţiunile de pe ecran şi îţi generează o parolă cu care te poţi loga pe Raiffeisen Online pentru a avea acces la opţiuni mai avansate decât simplul sold. Trebuie mers la orice agenţie Raiffeisen pentru a primi aparatul şi cardul suplimentar. Poze aici.
La început n-am fost încântat de toată treaba aceasta. Urăsc sistemul ING şi faptul că ar trebui să car după mine acel aparat de generare parole. Pur şi simplu nu mai am loc şi pentru prostia aia. Metoda Raiffeisen pare însă bună, cu condiţia ca fără acel aparat să-ţi poţi consulta totuşi soldul de pe card. Dacă vrei să faci şi plăti şi transferuri, ok, lucrezi un pic mai mult, dar soldul vreau sa-l văd de la orice calculator, doar pe bază de user şi parolă.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
04/09/2009 la 7:26 PM
Nu cunosc sistemul de la Ing, dar daca este ca cel de la BCR, nu poti sa faci nimic fara aparat. Inclusiv logarea pe site, chiar si pentru verificarea soldului, se face pe baza parolei genereta de Token, generata pe baza pin-ului.
Bogdan(Citează)
04/09/2009 la 8:46 PM
Momentan e confuz. Fara aparat poti vedea doar soldul, dar dupa ce il ridici nu stiu cum va fi.
La ING e ca la BCR.
nwradu(Citează)
05/09/2009 la 12:03 PM
Nu inteleg de ce bancile din Romania se complica atat de mult. Chip-uri, RSA-carduri, chestii grele nene, de-ti vine sa-ti bagi picioarele in el internet banking mai ales cand se va desincroniza cardul ala RSA (ca fapt divers: foloseam RSA card la lucru, pentru a ma putea loga pe serverele unei anume banci, caz in care da, ii inteleg rostul). Sunt solutii mult mai simple: la banca mea, pentru a folosi internet banking ai nevoie de un certificat (electonic, desigur), o parola si un telefon. Te loghezi, verifici soldul, etc, iar cand vrei sa faci o tranzactie primesti un sms cu un cod. Fara acel cod nu poti sa faci nimic. Simplu, sigur si eficient. Dar desigur, presupune niste costuri din partea bancii.
sabotor(Citează)