►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Eticheta este a unui televizor Philips din gama Aurea II, cele care au în spate neoane ce luminează şi peretele în culorile prezente pe ecran. Mie mi se pare o idee excelentă, pentru că de obicei e obositor pentru ochi să te uiţi la un ecran strălucitor în timp ce restul camerei este cufundat în beznă. Aurea 2 rezolvă asta instalând LED-uri în spatele televizorului care iluminează peretele în aceiaşi nuanţă cu imaginea afişată pe ecran. Asta pe la 6000 de lei. La 16.000 de lei obţii televizorul din imagine, care avea în plus inclusiv carcasa iluminată în nuanţele afişate în timp real pe ecran (plus, evident, toate tehnologiile moderne şi o imagine atât de mişto de îţi cădea faţa lângă el). Daca aș fi avut bani “fără număr”, acesta era modelul pe care l-aș fi luat.
Totuşi, nu mă pot abţine să nu râd de faptul că pe etichetă din Media Galaxy (nu e vina lor, e de la Philips tehnologia) scrie că afişează 2250 de miliarde de culori. Adică 2,25 teraculori. Adică 2.250.000.000.000 culori. O grămadă. Mai ales având în vedere că omul distinge doar 100 de milioane de culori diferite, conform Wikipedia, şi asta probabil în condiţii speciale, nu într-un film care se succede rapid pe ecran. De remarcat de asemenea că preţul de 15.999,90 lei include şi taxa verde în valoare de 5,95 lei, pentru că dacă mai trebuia plătită suplimentar şi asta… nu, era prea mare preţul, nu-l mai luam. Pe net e doar cu vreo 3000 de lei mai ieftin, de exemplu la AVstore. Trăiască Media Galaxy!
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
10/09/2009 la 12:46 AM
doua chestii:
1. numarul culorilor… nu e cine stie din punct de vedere tehnologic… inseamna ca pentru un pixel nu se mai aloca 32 de biti ca la windows (True Color), ci 41 de biti… asta necesita memorii mai mari si convertoare numeric-analogice (DAC-uri) care sa suporte atatia biti… e o chestie strict de marketing dupa parerea mea, din moment ce toate dvd-urile si chiar si blue ray-urile nu sunt codate pe mai mult de 32 de biti… degeaba redai o caseta audio pe un sistem home cinema… tot la fel de prost ca pe o combina veche se aude…
2. eu lucrez la un service audio-video… trec prin mainile mele zeci de plasme si lcd-uri pe saptamana… am vazut cum se comporta acel Perfect Natural Motion si mi se pare oribil… iti creste refresh-ul la 100 Hz si iti converteste toate filmele la framerate-ul asta… si o sa ai impresia ca toate filmele sunt telenovele… strica tot feeling-ul de film… nu stiu daca intelegi exact ce zic… stii ca exista o diferenta intre miscarea pe ecran atunci cand te uiti la un film si cand te uiti la un serial mai prost…
logical(Citează)
10/09/2009 la 8:49 AM
Aia cu framerate-ul cred ca tine de obisnuinta. Mie nu mi se pare cine stie ce, dar vad ca televizoarele care pot trage in jos fps-ul de la 30 sau 25 la valoarea de 24, cat e in cinematografie, costa in plus doar pentru ca au functia asta. Similar cele care au 100 Hz sau 200 Hz si am vazut ca apar acum si cu 400 Hz, desi n-am incredere in interpolarea aia. De asta la televizoare e important sa nu le cumperi direct online sau bazat pe ce zic altii, ci sa le vezi si sa le incerci cu ochii tai. Daca nu-ti place tehnologia respectiva de imbunatatire, o poti opri, dar mai bine nu dai deloc banii pe ea.
nwradu(Citează)
10/09/2009 la 9:47 AM
E impresionant. Da lasa, pana când o să am bani de unul ca ăsta, o să fie 3000 de lei. :)
simi(Citează)