un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Dupa o saptamana cu rolele

20 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Rolele meleConcluzii după o săptămână de ieşit aproape în fiecare seară cu rolele:

  1. Încă nu ştiu să cotesc din scurt sau să pun frână, dar mă descurc la mersul înainte.
  2. Când prind ceva viteza îmi place senzaţia că mă deplasez mai repede decât e natural pe propriile picioare.
  3. Am renunţat la cască după primele zile, ca să-mi fluture pletele în vânt. Când pun şi căştile în urechi şi ascult muzica mea, e chiar relaxant.
  4. Încă n-am căzut niciodată, dar nu mă îndoiesc că e doar o problemă de timp până se va întâmpla.
  5. Îmi place cum pe role sesizez orice denivelare şi orice înclinaţie a solului. Cu ochiul mi se pare că aleea parcului e perfect orizontală, dar când trec pe acolo pe role îmi dau seama imediat unde e o mică pantă sau o rampă, o denivelare în turnarea asfaltului sau chiar diferenţele între diversele tipuri sau generaţii de asfalt.
  6. Frâna de pe role mi se pare inutilă. Nu mă pot apăsa suficient de tare pe ea încât să mă opreasc rapid. Probabil trebuie făcut ca la schiuri şi gata.
  7. De când ies seara la un pic de mişcare şi aer curat, dorm buştean noaptea. A doua zi nu m-aş trezi devreme pentru nimic în lume, dar când o fac sunt mai plin de energie şi mă simt mai bine.

Bâlciul parcului

Mă duc să mă plimb seara, în spatele Palatului Copiilor. O parte din parcul de acolo a fost refăcut, sunt acum zeci de bănci, alei proaspăt turnate (nu e cel mai bun asfalt, dar măcar e puțină lume), două zone de joacă, din care una imensă unde cred că încap aproape 100 de copii, un ţarc unde te poţi plimba pe ponei (doar în weekend cred), mese de ping-pong, etc. Au fost puse flori, iarba e îngrijită şi e stropită automat, sunt felinare moderne, iar de câte ori am fost am văzut cel puţin 20 de angajaţi ai Administraţiei Parcurilor (sau ce or fi) care tund gazonul, strâng gunoiul şi în general au grijă ca totul să fie frumos. E un exemplu foarte bun de zona redată populaţiei, având în vedere că înainte totul era în paragină acolo. Ce e de observat din obiceiurile românilor care se duc în parc:

  1. O grămadă de tineri se duc în parc doar ca să fumeze. Poate acasă le e teamă de părinţi, poate în faţa blocului le e teamă că i-ar vedea vecinii. Aşa că vezi des câte 2-3 fete cum se aşează pe bancă şi fumează un pachet întreg de ţigări, apoi se duc acasă.
  2. Tot mai multă lume face sport. Parcul e plin de oameni pe role sau pe skateboard sau pe bicicletă, şi se vede rapid că mulţi sunt începători, însă vin la aer şi la mişcare, inclusiv mulţi părinţi cu copii.
  3. Sunt multe mame care plimbă un căruţ sau un copil mic prin parc, dar ele sunt îmbrăcate şi machiate şi aranjate de parcă s-ar duce la vreo petrecere. Au copil, sunt mămici, dar măcar să arate ca nişte MILF. Nu am nimic împotriva oamenilor care au grijă de aspectul lor şi de modul în care se prezintă în lume, dar mi se pare că e o problemă când petreci mai puţin timp în parc decât petreci în faţa oglinzii aranjându-te pentru acea plimbare.
  4. Prea mulţi părinţi îşi terorizează copiii. În special mamele sunt vinovate. Văd copilaşi de 2-5 ani, care abia ştiu pe ce lume sunt, cum sunt luaţi cu putere de braţ, cum primesc câte o palmă peste fund sau peste cap şi cum se răcneşte la ei “de ce ai lăsat maşinuţa acolo? Ţi-am zis să nu o pui acolo că se udă! De ce ai intrat pe iarbă, când ţi-am zis să stai numai pe alee?!? Nu ţi-am zis? Zi, nu ţi-am zis să nu intri pe iarbă? Acum te-ai murdărit pe bluză! Ţi-am zis să stai pe alee. Zi, de ce nu m-ai ascultat?!?” de parcă ar fi sfârşitul lumii că a stricat o maşinuţă sau că a călcat pe iarbă. Totul repetat obsesiv, până ce copilul începe să plângă iar apoi este bătut și certat pentru că plânge. Şi mai e încă o categorie, cea a ţaţelor care vin câte 2-3 în parc, împreună cu nişte copii ce se joacă orbitând în jurul lor. Iar în acest timp respectivii adulţi vorbesc între şi se înjură şi îşi povestesc frustrările de la muncă sau de acasă prin nişte expresii demne de proverbialii birjari. Apoi părinţii se miră că nişte copii de 10 ani îşi bagă şi îşi scot toate cele şi sunt obraznici, dar dau vina pe calculatoare şi pe televiziune, în loc să se uite la propriul comportament.
asus s5507

    10 comentarii

  1. E bine ca multi merg sa faca sport in parc, asta-i clar, dar vreau sa te intreb: este pista ciclabila in acel parc? Ce ma enerveaza pe mine in Sibiu, in Parcul Sub Arini e cu toate ca este pista ciclabila , deci pentru biciclisti si cei care merg cu rolele, dar pista e plina de mamici cu carucioare, de oameni care se plimba cu toate ca parcul are multe alei. Oricum, nu ai ce sa le faci, asa-s oamenii!

      (Citează)

  2. Foarte fain! Plimbatul cu rolele e … e… e uimitor. Îmi place la nebunie. Şi, practicându-l de puţin mai mult timp (în plus mă ştiu şi pe patine foarte bine) şi dacă nu te superi, îţi dau câteva sfaturi:

    1. Cel mai periculos lucru e să asculţi muzică în timp ce te plimbi cu rolele. De ce? Pentru că nu auzi aşa de bine ce se întâmplă în jurul tău. În plus, îţi pierzi echilibrul mai repede (aş putea să intru în amănunte şi explicaţii, dar nu vreau să par ca faţa asta :-B ).

    2. Frâna nu este inutilă. Eu nu m-aş aventura în oraş fără ea sub nicio formă. Poate ţi se pare inutilă pentru că nu ştii încă în ce fel să îl foloseşti ca să aibă efect. You know, practice makes perfect. Apasă cu mai multă putere când frânezi. Cam atât pot să îţi spun.

    3. La cotituri încearcă să îţi pui un picior peste celălalt. Ajută foarte mult. Dar înainte de asta, exersează să mergi pe un picior. Şi asta să exersezi mult. Apoi o să îţi dai seama cum poţi să iei cotiturile punând un picior peste altul.

    În legătură cu bâlciul parcului. Nu am ce zice. Mi se pare trist şi tulburător să vezi şi să auzi mame ca cele descrise de tine. Sincer? Eu îi detest pe tinerii care se adună într-un mănunchi pe o bancă în parc şi ascultă manele. Fiecare îmbrăcat dubios, fredonând dubios şi făcând mişcări dubioase pe ritmul melodiei… intoxicaţie vizuală şi sonoră…

    PS: Dacă vrei, îţi fac câteva filmări cu sfaturi practice pentru “datul cu rolele”. NB

      (Citează)

  3. @vasiuvi: nu cred ca este o pista speciala. In Bucuresti e chiar interzis prin parcuri cu biciclete si role, dar au fost niste scandaluri acum vreo 2 luni si s-au mai schimbat regulile. Acolo in spatele Palatului e o zona marcata cu benzi si sensuri, ca pe strazile orasului, unde inainte se mai faceau concursuri pentru copii, plus un fel de circuit unde se aduna cei cu masini radioghidate, dar e ceva micut. Nu cunosc parcul din Sibiu, dar in Bucuresti in Tineretului, Carol, IOR si Herastrau e atat de mult loc si aleile atat de late incat incap lejer biciclistii fara a incomoda alti oameni.

    @First L: stiu ca ai dreptate, inclusiv cu muzica (banuiesc ca tine de urechea interna si echilibru), dar la stadiul la care sunt eu (viteza mica, curbe foarte largi) nu a daunat cu nimic. Momentan cotesc fie rotind incet piciorele prin ridicari mici si dese, fie impingandu-ma doar intr-un picior, dar astea merg la viteze mici si curbe lejere. Daca trebuie sa evit un om sau un obstacol, e nasol. Voi incepe sa exersez si eu mersul pe un picior, transferul mai rapid al greutatii, etc. Adevarul este ca eu sunt cam robot asa, nu prea am mobilitate in picioare, le indoi greu, ma misc mai greu. Deh, sunt prea inalt si batran si greu.

      (Citează)

  4. @nwradu: deci nu cred. Nu poate fi un om atât de robot încât să nu poată învăţa să meargă pe role. Adică de… tu ai învăţat deja, so? Uită de aiurelile de genu “vai îs bătrân/gras/robot/balerină/etc.” Trezeşte-te mai repede şi fă puţină gimnastică (aşa cum făceai la şcoală). Ajută fff mult, ştiu din proprie experienţă ;))

    PS: Dacă ţi se pare răutăcios acest comentariu, e doar o iluzie :)
    O zi frumoasă!

      (Citează)

  5. OFOF shame on me!!! Iartă-mă că m-am băgat în faţa lor… (shame on me x 1000) :lol:

      (Citează)

  6. Deci, te rog… dacă o să ai timp şi nu ai văzut încă, îţi recomand cu căldură filmul Marley and Me. O să îţi dai seama de ce :) E din 2008 şi detalii găseşti aici.

      (Citează)

  7. Am uitat sa trec numarul 8: numarul mare de fete care se plimba prin parc cu rolele. Banuiesc ca poate fi si o metoda de agatat, ca nu e greu sa intri in vorba pornind de la subiectul rolelor si eventual cerand cateva sfaturi sau orice altceva.

      (Citează)

  8. Nu sunt eu genul care sa faca din acestea, mai ales ca ma duc acolo pentru a ma plimba in liniste. Dar ma gandeam candva ca o metoda buna de agatat in parc e sa-ti iei un caine, preferabil mic, alb si pufos, si sa il plimbi. Lesina toata lumea dupa el. Dar si cu rolele sesizez o nisa…

      (Citează)

  9. La Marley and Me umpli sute de batiste de lacrimi. E cumplit de trist la final, si acum ma tremur cand imi aduc aminte. A fost cu atat mai socant cu cat eu ma asteptam la un film amuzant, de familie, catelus, copilas etc. Am incheiat seara vizionarii plangand in hohote si suferind 3 zile dupa. Cu toate astea, merita vazut, e foarte bun.

      (Citează)

  10. Hai sa-ti povestesc eu ce am invatat dupa o saptamana cu rolele (posibil acelasi model ca al tau):

    1.Nici eu nu stiu sa cotesc scurt si nici sa pun frana iar mersul inainte e problematic i panta descendenta (risc sa ma opresc in boscheti sau mai rau)

    2.Cand prind ceva viteza ma gandesc la ce mama dracu tre sa fac pentru a nu ma opri in vreun coleg de chinuri.

    3.Casca nu mi-a fost necesara inca…de plete nu e cazul ca ma indrept incet si sigur catre beculet….

    4.Cazutul este o chestiune de timp!… Dupa ce am dat piept cu o bordura (la propriu) am respirat o saptamana ca Vader

    5.Cat timp nu stiu sa o folosesc, frana este intr-adevar complet inutila… Nu incerca faza de la schiuri ca asa am luat eu bordura in piept.

    6.Data viitoare imi iau bicicleta…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus