►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Citiţi acest minunat articol de pe site-ul clubului de fitness IDM. Sunt mai multe formule şi scăderi şi înmulţiri şi tabele decât am avut în unele cursuri din facultate. Trebuie să ai minim liceul făcut la mate-fizică pentru a înţelege ce e nevoie să faci pentru a slăbi 3 kilograme (hint inspirat de la Mircea Badea: nu mai mânca).
Bănuiesc că este un club pentru matematicieni. Oameni care nu fac serii de câte 10 exerciţii, ci de câte 16 şi le numără de la 0 la F, că în hexa. La intrare, pe lângă achitarea abonamentului, trebuie să dai şi un test rapid de matematică. Pe pereţii clubului probabil că sunt serii Taylor, primele 1000 de numere din şirul Fibonacci, o diagramă Smith, teoremele Shannon şi Nyquist. Numărul exercițiilor crește după o formulă ce conține și sinus cardinal. Ți se arată poza unui culturist și ți se spune că tinzi asimptotic către aceeași masă musculară. În loc să studiezi cât ți-ai îmbunătățit forma fizică față de luna trecută, vorbește de autocorelație cu un tau de 30 de zile. Aşa e când faci sala chiar lângă Politehnică, în timp te influenţează.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
03/06/2009 la 8:13 AM
m-au trecut niste fiori reci pe sira spinarii…
add(Citează)
03/06/2009 la 2:22 PM
Mult adevăr în ce scrie articolul ăla. Pare descurajantă rău matematica, pe alocuri inexactă, dar cred că își atinge scopul: adică băgați proteine la greu!!!
Atunci când te preocupă chestiile astea, să știi că înveți repede să citești etichete, să vezi câte proteine, glucide și lipde are o conservă la 100g, etc.
Înveți repede că o cupă de concentrat proteic are 24g proteine și 4 glucide, știi să înmulțești cu doi, pentru că de regulă pui 2 cupe. :) De asemenea shakerul în care prepari masa are o gradație, te prinzi repede că aia este pentru a ști exact că ți-ai turnat 300g de lapte, deci poți calcula totalul de kcalorii ingerate la masa respectivă.
Când îți faci un program de alimentație, ajungi să cumperi un cântar electronic cu eroare de +/- 1 gram, numai pentru a te încadra cât mai bine în obiective.
Deci nu mă suprinde matematica calorică. Mai greu la început, dar în timp îți intră în reflex… după un timp deja nu mai gândești că ai mâncat 3 ouă… :D Gândești direct în kilocalorii și proteine. :)
Programare Sociala(Citează)
04/06/2009 la 11:31 AM
Sincer sa fiu doar am scanat articolul, nu l-am citit cu atentie ca sa si inteleg ce vrea si la ce te ajuta. Eu se pare ca nu ma ingras oricat as manca, asa ca n-am avut niciodata nevoie sa calculez cate proteine in cate grame. Acum ceva vreme mi-a venit ideea sa ma documentez totusi in ce proportie mananc diverse substante, dar o sa scriu alt post despre ce as vrea sa aflu.
nwradu(Citează)
15/06/2009 la 1:03 PM
Si prostia tot la matematica se rezuma
De ce ?
simplu…. prostu cu cat stie mai putin cu atat este mai fericit =))
apropo, mi-am tras blog de matematica, va astept http://matelbro.blogspot.com/
iulian(Citează)