un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

8 dovezi ca suntem condusi de tampiti

7 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Înainte de alegeri

  1. Le-au pus de Rusalii, un weekend prelungit la început de vară. Era de aşteptat ca poporul să fie la grătare sau la mare sau oriunde în altă parte decât la urne.
  2. Gigi Becali e anchetat pentru răpire şi ce a mai făcut cu hoţii de maşini, dar e lăsat să candideze la un loc în parlamentul european, ba chiar îl şi câştigă.
  3. PNȚ-CD tot încearcă să mai ia nişte voturi. Oare se înscriu şi tineri în acest partid, sau va dispărea odată cu dinozaurii?
  4. PNL o pune cap de lista pe Norica Nicolae, femeia care şi-a lăsat nepoata să voteze în locul ei în Parlamentul României. Acum probabil vrea să o ducă şi în cel european. După alegeri se vor supăra că au obţinut mai puţine mandate decât ceilalți. Trist e că oricâte ar câștiga, Norica Nicolae se va duce în PE.

După alegeri

  1. PSD-ul acuză PD-L-ul de fraudarea alegerilor şi invers. Alianţa acestor două partide conduce România, ei au organizat alegerile şi ei sunt răspunzători de buna ei desfăşurare. E ca şi cum ar recunoaşte că sunt incompetenţi.
  2. Boc: “le mulţumesc tuturor românilor că au venit la vot”. Nu, 27,21% dintre romani au venit la vot, în Bucureşti doar 15%.
  3. Sebastian Bodu vorbeşte de deficitul bugetar creat de PNL şi de cât de prost au guvernat aceștia. Uită că el, cu tot postul pe care îl ocupa, a fost măturat pe jos de către Gigi Becali în scandalul cu fiscul.
  4. Liderii se miră că prezenţa la urne a fost mică. Putea oricine să le spună asta dinainte, chiar nu a fost o surpriză.

Să mai vorbim despre costurile alegerilor? Azi pe la ora 12 am fost la urne. Vreo 8 oameni erau în staff-ul secţiei de votare, dar la cât de mică e prezența la urne, cred că 3 oameni ar fi fost suficienţi. În lipsă unei cozii de votanți cărora să le bifeze numele în listă şi să le dea buletinul şi ştampila, chiar se plictiseau de moarte, că nu au voie cu radio sau TV în secţie. În total vreo 30 de oameni se ocupau de alegeri în şcoala în care am votat eu, deşi vreo 8 ar fi fost suficienţi. Plus toţi jandarmii puşi pe drumuri pentru alegeri, plus sute de persoane la birourile electorale locale, plus sondaje. Toţi plătiţi pentru ore suplimentare, diurnă, mâncare, deplasare. Statul cheltuie din ce în ce mai mulţi bani cu referendumurile, dar prezenţa la vot e din ce în ce mai mică. Ştiind acestea, de ce nu o lasă mai moale cu costurile?

Orice român are dreptul să voteze, prin constituţie şi revoluţie. Bun, are dreptul, dar de ce să se dea peste cap statul ca oricine să poată vota? De exemplu bolnavii la pat pot cere să le vină acasă o urnă mobilă, deci cineva e plătit pentru aceste deplasări prin oraş. Marinarii, muncitorii pe platformele petroliere, românii care călătoresc în străinătate, toţi au ocazia să voteze pe undeva, pe cheltuiala statului. De ce atâtea eforturi? Ai dreptul şi eşti liber să te duci la urne, dar dacă nu o poţi face, asta e, de ce trebuie statul să se cheltuie suplimentar pentru câteva voturi în plus? Iar în al doilea rând, ce e cu aceste legi tâmpite: ani grei de închisoare pentru cine votează de mai multe ori sau încearcă să fraudeze alegerile. Din nou, în condiţiile în care pe romani îi doare în cur de miza votului, de ce sunt pedepse aşa crunte pentru orice ţăran care nu ştie unde trebuie pusă ştampila sau care încearcă să voteze de două ori, pentru că nu-l duce mintea la mai mult? O amendă micuţă, două palme peste bot sau un şut în fund pentru a-l da afară din secţia de votare cred că ar fi suficiente, nu e nevoie de pedepse cu închisoarea, de parcă fraudarea votului ar fi echivalentă cu jafurile, crimele sau violurile.

asus s5507

    5 comentarii

  1. 8 dovezi ca suntem niste tampiti condusi de niste smecheri

    Inainte

    1. 19 tari au votat azi, nu e vorba de plasarea in ziua asta, smecheria e ziua libera de rusalii (la pariu ca la anul nu se mai da liber, asta daca nu sunt cumva alegeri); cu cat sunt mai putini oameni neimplicati politic prezenti la vot, cu atat mai bine pentru ceilalti implicati politic care au un interes sa traga alegerile intr-o anumita directie, se elimina variabilele;
    2. si 4. Hotul neprins e negustor cinstit. Cum zicea Denzel Washington in Training day “Nu e ceea ce stii, e ceea ce poti dovedi”; putem sa ne lamentam inca 20 de ani ca ala e hot, ca alalat e corupt, etc. la sfarsitul zilei ei sunt unde vor si noi o sugem in continuare cu succes(uri);
    3. Intotdeauna au fost mici, in ’96 toata conventia a luat doar 30% si erau vreo 6 partide plus o gramada de organizatii.

    Dupa … pototpul. Sacii sunt in caruta. Pupat piata independentii. Dedicatie pentru alegatori.

    http://www.youtube.com/watch?v=M8TOZCzQvTQ

    Nu poti sa stii cati vin totusi. Asta e, asa sunt regulile.
    Votul e definitia democratiei, toti TREBUIE sa aiba posibilitatea asta. Altfel ar putea sa aleaga doar cei cu ochi albastri, sau cei cu bloguri, sau doar cei cu 1 milion de euro in banca sau mai bine dictatura si nu ne mai chinuim. Din cati bani se arunca zilnic pe prostii, macar aici sa nu ne mancam de sub cur. Pedeapsa cu inchisoarea e stupida pentru majoritatea infractiunilor, in loc sa-l lasi pe om sa produca ceva prin care sa-si rascumpere greseala, il bagi intr-un loc unde freaca menta pe banii altora (implicit si a victimelor lui) si dobandeste sau perfectioneaza alte intentii criminale. Totusi nu poti sa dai pedepse mici pentru fraudarea alegerilor. Pedeapsa trebuie sa fie asa incat nici sa nu-ti treca prin cap sa votezi de mai multe ori. “Orice taran” care incearca asta ori e hot, ori e prea prost, in orice caz isi merita soarta. Daca pui un pret (adica amenda) pentru orice vot in plus de persoana, inseamna ca cine are destui bani, poate sa cumpere alegerile. Asa ca ori pui pedeapsa cu inchisoarea, care e cam nepotrivita aici, ori pui niste amenzi enorme, ca sa nu-si permita nimeni sa cumpere alegerile.

      (Citează)

  2. N-au fost intotdeauna mici:

    1990 – 86%
    1992 – 76%
    1996 – 76%
    2000 – 65%
    2004 – 59%
    2008 – 40% (prima oara cand a scazut sub jumatate).

    La toate e vorba de alegeri parlamentare si prezidentiale. La primari nu mai conteaza.La primele alegeri europarlamentare, din 2007, a fost de 29%, un pic mai mare decat ieri.

    Uite o fraza interesanta:
    In 2004, media prezentei la vot in intreaga Uniune Europeana a fost de 45,5%. In cazul ‘vechilor’ membre s-a inregistrat o prezenta de 47,1%, iar media de participare a cetatenilor celor 10 ‘noi’ membre a fost de 26,4%. Dintre acestea, Slovacia a avut recordul negativ, cu 16,96%.

    Deci in tarile vechi in UE, care oricum nu mai au nevoie de ajutorul uniunii ci mai degraba ele o ajuta si reprezinta motoarele ei, prezenta la vot pentru PE este mult mai mare decat in tarile noi membre, desi acestea ar trebui sa se impuna si sa para interesate de UE. Poate pentru ca tarile UE vechi participa cu multi bani si au interesul ca legile votate sa fie bine gandite.

    Referitor la inchisoare si amenzi, un vot fraudat nu inseamna mare lucru in contextul alegerilor. Chiar si la 27% prezenta, tot inseamna ca vreo 4 milioane de oameni s-au dus la vot. Sa dai 7 ani de inchisoare pentru ca cineva a vrut sa triseze cu un vot e aiurea, nu e o pedeapsa pe masura faptei si inlaturarea din societate nu e necesara. Pedepse mai mari poti da pentru cei care plimba mii de oameni cu autocarele, pentru primarii care santajeaza oamenii din sate ca sa voteze cu X sau Y, eventual pe membrii comisiilor ce permit astfel de lucruri (daca tot sunt platiti ca sa lucreze la alegeri, sa fie si pedepsiti daca nu o fac bine)

    Datele sunt din:
    http://stirileprotv.ro/stiri/politic/bem-prezenta-la-vot-la-ora-10-00-era-de-3-66-in-capitala.html
    http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_11940/Prezenta-la-vot-peste-media-%27Estului%27.html

      (Citează)

  3. si eu era sa pun pe PNL stampila dar cand am vazut capul de lista am renuntat iremediabil. o urasc pe **** aia aroganta, care dupa ce-a fost prinsa cu rudele prin parlament nici n-a clipit. nu stiu altii cum au gandit, dar daca majoritatea votantilor erau ca mine, ar fi castigat cel mai necunoscut dintre candidati, oricare ar fi fost acesta.

    chestia cu pedepsele mi se pare corecta, dar maniera de detectare a clonelor este ciobaneasca. nu s-a auzit aici de baze de date? in fiecare sectie tragi un tabel in excel cu cnp`urile si-l trimiti intr-un centru, unde se aliniaza crescator. clonele ies instant la suprafata, fara mii de militieni care opresc orice trotineta suspecta pe strada.

      (Citează)

  4. Lasa-l pe Huidu ca, daca n-ar fi exact lucrurile de care se declara el scarbit, n-ar mai avea de munca in Romania. De la vedete care fac mii de euro pe 2 ore de emisiune la radio sau speculand greselile altora n-am nevoie de astfel de manifeste.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus