un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Windows Mobile 7 are cerinte, nu gluma

13 May 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Mai e mult şi bine până când apare Windows Mobile versiunea 7 (încă nu s-a lansat 6.5, iar aici nu e ca la computere, să lansezi OS-ul şi să-l instaleze lumea; la telefoane îl lansezi, apoi aştepţi ca producătorii de terminale să-l adapteze pe modelele lor viitoare şi să le producă şi să le scoată pe piaţă; e de durată), dar au apărut cerinţele minime pe care trebuie să le respecte un telefon mobil ce va rula acest sistem de operare. Eu îl văd ieşit şi implementat în terminale cam peste vreo doi ani, aşa că aceste cerinţe sunt o indicaţie despre cum vor arăta smartphone-urile viitorului.

Cerinţele sunt de pe PocketNow.com. Cu bold sunt comentariile mele:

Core requirements:
-Processor: ARM v6+, L2 Cache, VFP, Open GL ES 2.0 graphics HW (QCOM 8k, Nvidia “Tegra” AP15/16* and TI 3430 all meet spec): adică procesor destul de serios și cu accelerare grafică;
-Memory: 256MB+ DRAM, 1G+ Flash (at least 512MB fast flash – 5MB/s unbuffered read @4K block size): nimic special aici;
-Display: WVGA (800×480) or FWVGA (854×480) 3.5” or greater diagonal: ecran destul de mărișor, pentru că HTC Diamond are 2,8”, Samsung Omnia și viitorul Diamond 2 au 3,2”, iPhone-ul are exact 3,5” si Touch HD-ul meu 3,8”;
-Touch: Multi-touch required: cel mai probabil ecran capacitiv;
-Battery: Sufficient to meet Days of Use LTK requirements: habar n-am ce înseamnă și nici pe net n-am găsit nimic edificator;
-Controls: Start, Back, Send and End are required (soft controls allowed as long as they are always present): adică minim 4 taste.

Peripherals:
-Camera: 3MP+, flash optional, 2nd camera optional (VGA resolution sufficient): până atunci camerele de 5 MP sau 8 MP vor fi ceva standard;
-GPS: aGPS required: cam toate au Assisted GPS încă de acum;
-Sensors required: Light Sensor, Compass (3 axis, 5 degrees, 100 Hz sample rate), Accelerometer (3 axis, 2mg resolution, 100 Hz sample rate): de ce or vrea compas nu știu, pentru că e suficient să te miști 10 metri cu GPS-ul pornit și afli încotro e nordul;
-USB: High speed required, 20 MB/s transfer rate.
-BlueTooth: BT2.1 required, must run MSFT BT stack, CSR BlueCore6 or later recommended: poate apare BlueTooth 3 până atunci, care folosește BT pt stabilirea conexiunii între două dispozitive și apoi face transferul prin Wi-Fi, care e mult mai rapid;
-Wi-Fi: 802.11B/G required, must run MSFT Native Wi-Fi stack, Atheros 6002 or Broadcomm 4325 recommended.
-Connectors: Micro USB and 3.5mm Audio required: adică adio mufe specifice fiecărui producător. Telefoanele se vor putea încărca toate de la USB (e Micro, mai micuț decât cele de acum, care sunt Mini) și orice căști vor putea fi utilizate.

Options:
-FM tuner: If tuner HW is present it will be detected and supported by the Media application
-Haptics
-SD Card (Micro SD recommended)
-DPAD, qwerty or 12/20 key keyboards all optional

Viitorul sună bine. Singurul element un pic alarmant este ecranul de minim 3,5” diagonală, care cuplat cu obligativitatea amplasării a minim 4 butoane pe telefon, înseamnă că toate terminalele viitoare vor fi mari cel puţin cât iPhone-ul sau Touch Pro 2. Cei care îşi doreau ceva mai mic vor fi dezamăgiţi. Poate se mai răzgândesc la acest aspect.

Zilele trecute am citit prin Jurnalul Naţional că în curând vor fi lansate oficial în România telefoane cu Android, primul fiind HTC Magic. Eu mi-aş fi dorit un G1, ca să aibă tastatura sub el.

asus s5507

    2 comentarii

  1. G1 e greu, gros, baterie mica si tastatura cica it’s not that great, are tastele prea bagate inauntru. Toate astea din cate am citit sau vazut pe youtube in reviewuri. Magic e improvement.

      (Citează)

  2. Nu pentru constructia fizica ma intereseaza G1, ci pentru Android. Si vreau sa vad cum e cu tastatura aia reala, de asta l-as prefera in loc de Magic.

    Ma intereseaza sa vad daca pot utiliza Androidul in viata de zi cu zi, daca gasesc software pt tot ce imi trebuie mie, si ma consider destul de “power user”. Ma enerveaza cand programe bune, de genul celui lansat recent de Google, care iti spune ce stele si constelatii poti vedea pe cer din locul in care esti si unde, apar doar pt Android sau iPhone.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus