un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Touch HD: ce soft am mai instalat #3

18 Mar 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

De la ultimul post am mai instalat următoarele:

HTC Calculator: calculatorul de pe noile Diamond 2 şi Touch Pro 2. Arată mult mai bine şi are funcţii complexe. Via Melk, care şi-a luat un Xperia. Freeware.

SPB Wireless Monitor 3.0.1: îmi spune cât trafic am făcut pe conexiunea 3G, pe WiFi, pe USB. Îmi arată cât a transferat fiecare program în parte şi pot alege să văd valorile de azi, de ieri, de pe luna curentă sau de pe întreaga lună trecută. E bun pentru a estima cam cât trafic am pe lună şi ce program îşi face de cap pe Internet. De exemplu luna aceasta am deja 12,6 MB pe HSDPA şi 14,4 MB pe WiFi, mail-ul, browsing-ul şi Palringo fiind în top. Nu e freeware.

FingerKeyboard 2: o tastatură mult mai bună decât cea din WM. Varianta română introduce şi diacritice, tastele sunt mari şi fac un sunet discret atunci când sunt apăsate, se adaptează la modul landscape, poţi apăsa lung o tastă pentru alte caractere. Mai important este că poţi configura caracterele ce apar, inclusiv poţi pune ca la o apăsare lungă pe o tastă să îţi apara “www.” sau “.ro” sau “:-)” sau ce vrei tu, după ce te prinzi cum funcţionează fişierele. Sunt inclusiv funcţii de cut/copy/paste configurate pe anumite taste. Pe asta o recomand cu tărie. Freeware.

Skyfire 0.9: un alt browser de Internet. Spre deosebire de Opera, care randează în telefon paginile accesate, Skyfire le solicită serverului său, de unde le primeşte sub formă de imagini. Afişarea este mult mai rapidă decât pe Opera, dar de calitate mai proastă (sau nu ştie să utilizeze rezoluţia 800×480 la maxim), însă suportă şi Flash în pagini. E bun când faci browsing rapid după o informaţie, dar nu poate înlocui Opera Mobile 9.5. Freeware. Am mai vorbit de el în comentariul de aici.

Gyrator 2: un soft care roteşte ecranul pentru toate aplicaţiile (nu doar în cele câteva pe care le ştiu Windows Mobile și TouchFlo), atunci când ţii telefonul în mod landscape. Este foarte util când scrii un SMS sau un mail, dar poate fi deranjant când îţi roteşte ecranul atunci când nu trebuie. Cu setările default de la instalare îţi blochează ecranul când introduci stylus-ul în telefon, sau răspunde automat atunci când te sună cineva şi ridici telefonul de pe masă. E nevoie de ceva configurare şi umblat prin Event-urile pe care le ştie pentru a elimina aceste neajunsuri şi pentru a-l împiedica să rotească şi anumite ferestre unde chiar nu e nevoie (de exemplu dialerul sau Contacts sau iGO). Freeware.

MobilePad: un editor de fişiere text mult mai bun decât ce vine cu Windows Mobile. Freeware.

PhoneLog: un soft ce rulează în background şi îţi introduce în Calendar toate apelurile şi SMS-urile ce intră sau ies din telefon. E cool la început, dar face ca telefonul să fie cam instabil. Îl resetam de două ori pe zi după instalare pentru că se bloca sau funcţionau prost anumite ferestre sau programe, aparent fără legătură. Am renunţat la acest program, după o bănuială, şi de atunci nu am mai avut probleme. Utilizaţi-l deci pe riscul propriu. Freeware.

WiFi Monster: un soft mai arătos pentru a înlocui meniul clasic din WM pentru alegerea unei reţele wireless. E bun când ajungi cine știe pe unde şi vrei să vezi rapid ce hotspoturi sunt disponibile şi cât de bun e semnalul fiecăruia, plus că are butoane mari şi informaţii mai detaliate. Freeware.

ceTwit: pentru Twitter pe Windows Mobile. Îţi aduce mesajele altora cu tot cu avatare şi poţi să bagi şi tu update-uri.

În rest m-am jucat cu Gyrator până când am învăţat să-l configurez, cu Finger Keyboard până când mi-am customizat tastatura cu ce comenzi sau şiruri de caractere am vrut eu, şi din HDTweak am găsit că se poate mări lăţimea barei de scroll verticale (şi orizontale) pentru a putea face mai uşor scroll cu degetul pe ecran oriunde apare aceasta. În rest m-am luptat o grămadă cu Google Sync, care m-a dezamăgit destul de rău, dar zic altădată despre sincronizări.

asus s5507

    5 comentarii

  1. De cateva saptamani incoace tot meditez la ideea sa cumapr si eu un Touch HD. Am citit la reviewuri in prostie si deja mi-am format o idee despre el. Windows Mobile face multe minuni, desi o parte a creierului ma roade ca nu ii destul de multimedia… Asa ca de curiozitate, ii rezistent la impact in caz ca pupa pamantul?

      (Citează)

  2. A pupat gresia din Carrefour odata, ca l-am scapat din mana. N-a patit nimic. Unii spun ca se mai crapa carcasa, sau ii sare smaltul. E dupa noroc. La cat de complexe sunt smartphone-urile si cat de mici piesele dinauntru, sunt mai predispuse la stricare prin impact decat un telefon normal. Orice ti-ai lua, traiesti cu riscul asta.

      (Citează)

  3. poti sa imi spui si mie cum se configureaza gyrator sa nu roteasca ecranul in igo?
    ma chinui cu asta de ceva vreme.

      (Citează)

  4. @calin:

    Daca stii sa lucrezi cu Gyrator, clasa pentru fereastra de iGO este “igo8.class”. Adauga-i o regula ca sa nu o roteasca pe asta.

    Daca nu stii sa lucrezi cu Gyrator: intri in Gyrator, click pe Menu jos, intri in Events…, tii apasat pe o zona alba din lista de Evenimente, alegi Add Event. La Overview treci “disable igo8” sau ce alt nume vrei tu, la Application scrii “igo8.class”, la Orientation bifezi totul in afara de Portrait, la Stylus nu bifezi nimic, la Actions nu bifezi nimic. Apesi Apply. Te intoarce la lista de Evenimente, unde tii apasat pe cel nou creat (“disable igo8”) si din meniul ce apare bifezi Orientation, apoi din nou si alegi Promote. Ideea e sa fie in lista mai sus decat regula Rotate care exista deja. Inca o data Apply si asta e tot.

    Pe scurt ideea cand bifezi toate acele pozitii ale PDA-ului si apoi nu bifezi nimic la Actions este sa-i spui “cand e landscape, nu fa nimic”, samd.

    Daca nu e clar, ma uit chiar in codul de evenimente al Gyratorului si iti zic acolo ce scrie.

      (Citează)

  5. merci de raspuns.
    am reusit
    merci mult de ajutor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus