►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Aţi observat că într-o conversaţie prin Internet politeţea este la pământ? Nu mă refer la înjurături şi exprimare, ci la faptul că orice discuție ai avea cu cineva (să zicem, prin Yahoo Messenger), orice subiect ar fi, aceasta este întreruptă rapid şi fără remuşcări la orice alt factor extern.
BRB e acronimul magic. În mijlocul conversaţiei, oricât de interesantă ar fi, un brb o întrerupe unilateral și lasă cealaltă persoană cu buza în ecran, inclusiv pentru cele mai banale motive. “brb, mă duc să mănânc“, că dacă nu mănânci chiar atunci, mori de foame. Dacă am fi fost față în faţă, probabil că s-ar fi putut amâna cu câteva minute băgatul unui sandviş în gură (că veni vorba, îmi place expresia englezească “to wolf down” pentru mâncatul rapid). În fond atunci când ai o conversaţie normală nu dispari din senin, cu un motiv stupid. “brb, mă duc să fac baie“, de parcă ai avea programare cu apa caldă exact la această oră, că după aceea duşul ia trenul şi se duce în concediu la munte. “brb, am o muscă în cameră şi vreau să o dau afară“. “brb, vorbesc la telefon“, căci indiferent cine sună, este mai important decât tine care eşti doar pe messenger sau alt canal. “brb, dau cu aspiratorul“, că şi praful de pe covor e mai important decât tine. Niciodată n-am auzit (de fapt citit) pe nimeni să spună “a sunat telefonul, dar i-am zis să sune mai târziu pt că acum vorbesc cu tine pe net”. Mă enervează cei care aruncă un brb și au și fugit de la calculator, fără să aștepte măcar 10 secunde să vadă dacă nu cumva tocma aveai ceva chiar important de zis.
Culmea e că şi eu fac cam toate aceste lucruri. Mă enervează doar când le păţesc eu, ceea ce mă face un mare ipocrit. Voi încerca să mă schimb de acum. Dacă tot trăim aceste vremuri moderne, poate că definiţia dialogului şi toate regulile de bun-simţ ale acestuia trebuie adaptate şi la noile mijloace de comunicaţie.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
05/01/2009 la 10:46 PM
Tocmai eram pregatit sa fac un post asemanator, pentru ca si pe mine au inceput sa ma enerveze cei care incep conversatia cu “sal”. “re”, “buzz”, “ding” sau mai stiu eu ce audible. Si asta in cazurile bune. Dar cam astea sunt limitele, nu?
Geo(Citează)
07/01/2009 la 6:13 PM
uhm, chatul este o comunicare asyncronous / asincrona. nu e musai sa-ti raspund in cateva secunde. nu e musai sa continuam conversatia doar de umplutura, cum se intampla in viata reala.
desigur, un minim de respect trebuie aratat interlocutorului si pe net. dar e mult mai informala treaba. intre prieteni nu ti s-a intamplat sa discuti aprins o chestie, si brusc unul sa se ridice si sa zica “ba, ma duc sa ma pis”?
dAImon(Citează)
07/01/2009 la 9:01 PM
@daimon: ba da, dar macar imi da ocazia sa-i spun “stai asa sa termin ce ziceam”, nu pleaca direct, ca din pusca.
nwradu(Citează)
13/01/2009 la 4:25 PM
daca-l taie pe om pis*atul nu mai asteapta el sa-ti termini tu ideea ….
o alta parte nasoala a discutiei pe mess este ca nu poti sa tragi o palma unui interlocutor prost (daca din greseala ai asemenea specimene in lista). mi s-a intamplat la inceputul anului sa dau mass cu un nevinovat (zic eu) “La Multi Ani!” la care o domnita imi raspunde: “zi-mi repede cine esti ca altfel iti dau ignore”. cat de lasi trebuie sa fii sa folosesti ignore?
Anonim(Citează)
28/08/2012 la 7:21 PM
Bunul simt e de vina. Stiu, e greu sa renunti la el…
Simona Berechet(Citează)
28/08/2012 la 7:21 PM
Bunul simt e de vina. Stiu, e greu sa renunti la el…
Simona Berechet(Citează)