►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am dat peste o listă de 15 fotografii făcute cu timp lung de expunere. Prima este cea de mai sus, cu farul. În general se spune că ochiul uman vede mai bine un cadru decât un aparat foto. Cel mai bun exemplu sunt fotografiile HDR, unde trebuie combinate minim 2-3 cadre pentru a vedea clar detalii în toate zonele, indiferent de iluminarea lor, detalii pe care însă ochiul le vede direct, din prima. Vede culorile perfect reprezentate şi se descurcă mult mai bine și în întuneric.
Dar ochiul nu va putea vedea niciodată o astfel de imagine precum cea de mai sus. Nu are cum să facă integrarea ei pe un timp atât de lung. Nici roata din parcul de distracţii, nici artificiile nu le vom vedea niciodată că în acele fotografii. Începe să-mi placă din ce în ce mai mult această tehnică.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
2 comentarii
23/01/2009 la 10:15 AM
Eu ma gandesc cu nostalgie la vremea camerelor foto pe film, cand tot ce conta era tehnica aplicata la executie forografiei (setari, compozitie) si procesarea chimica a pozei. Acum daca-i dau unui specialist in Photoshop o poza de-a mea varza, facuta eventual cu telefonul, poate sa scoata din ea o opera de arta. Pentru mine deja nu mai conteaza decat compozitia. Restul e computer skill, sa zic asa.
ipo(Citează)
23/01/2009 la 8:07 PM
De ce? Si acum e la fel. Cine face din prima o poza buna, care nu necesita editare, e maestru. Cine e nevoit sa o si editeze inseamna ca e mai jos cu o treapta oricum. Iar fotografiile cu adevarat bune sunt putine, semn ca nici Photoshop-ul nu face minuni decat poate pentru femeile care apar pe copertile revistelor.
nwradu(Citează)