un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

O tara blocata

27 Dec 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Mă uit cu câtă nonşalanță dau autorităţile declaraţii precum “poliţia nu mai lasă pe nimeni să urce spre Poiana Braşov deoarece în staţiune nu mai sunt locuri de parcare şi toate drumurile sunt blocate de maşini“. Şi până acum ce au păzit? Nimeni nu întreabă cum s-a ajuns în situaţia asta şi de ce nu s-au luat măsuri din timp, doar se constată o problemă şi nu se ia nici o măsură utilă pentru rezolvarea ei. Primarii de acolo ce au făcut de atâţia ani? Nu era clar că un astfel de moment va veni? Acum că a venit, nu ar fi normal să se lase şi cu nişte pedepse? Ştiu că în general atitudinea va fi de genul “uite ai dracului români cum se înghesuie la munte, cică n-au bani dar toate staţiunile sunt pline de nu mai încap maşinile în ele”. Nu e o atitudine bună. Indiferent cât efect de turmă şi câte fițe ar fi atunci când e vorba de mers în staţiunile noastre montane, până la urmă e vorba de nişte oameni care au aşteptat aceste sărbători pentru un concediu plăcut, pentru relaxare şi distracţie, iar acum nu pot nici măcar să ajungă la destinaţie. Cum ar fi să ai hotelul plătit şi să nu te lase Poliţia să ajungi la el? Ziua de ieri mi se pare una istorică, este pentru prima oară când am auzit că Poliţia a blocat accesul la o staţiune pentru că nu mai încap maşini în ea.

Ieri auzeam că pe DN1 se circulă doar pe o bandă. Spre Poiana Braşov traficul este interzis pentru a doua zi consecutiv. Pe Valea Prahovei sunt cozi de kilometri, iar dacă în Poiana Braşov sunt probleme cu parcările, atunci nu vreau să-mi imaginez ce-o fi prin Sinaia sau Predeal. Iar după părerea mea problemele abia au început. De obicei Crăciunul se serbează pe acasă, de Anul Nou migraţia către staţiunile montane va fi şi mai mare. A nins, dar nu foarte rău, nu încât să necesite deszăpezirea drumurilor, montarea de lanţuri, nu încât să se formeze polei sau nămeţi sau să aibă loc accidente şi derapaje serioase. Dacă toate aceste probleme se vor materializa de Anul Nou, când şi mai multă lume va merge spre munte, ce credeţi că se va întâmpla? Se va bloca tot culoarul nord-sud al ţării, vor fi ore întregi de blocaje, concedii stricate şi lume îngheţată în nămeţi, dar nici o autoritate nu-şi va cere scuze, nimeni nu va cauta nişte vinovaţi pentru faptul că uneori avem o ţară demnă de epoca de piatră. Ne vom uita la știri și vom discuta despre ce blocaje sunt, dar nici un reportaj nu întreabă cum s-a ajuns în situația asta și de ce nu se iau niște măsuri urgente. Ne-am resemnat cu toții în momentul în care doar se constată problemele și nu mai face nimeni scandal pentru a le rezolva cumva.

Vlad Petreanu scrie pe tema aceasta şi pe alte două teme interesante din ştirile de zilele acestea. Citisem acum câteva zile pe undeva şi un articol interesant despre cum înainte de alegeri PDL-ul milita pentru creşterea salariilor profesorilor şi alte măsuri populiste, iar acum când au ajuns la putere şi nu au de unde da atâţia bani, au întors roata. Din nou, toate acestea erau scrise pe un ton constatator, căci n-au mirat pe nimeni. Era clar că aşa vor face.

asus s5507

    2 comentarii

  1. nu cred ca pui corect problema. e drept, anual se intampla aceleasi probleme. trebuie sa reactionam cumva la aceste probleme. dar nu cred ca poti sa pui 2000 de masini unde e loc de 1000, oricum le`ai aranja. problema la noi e ca`n bancul ala, frumoasa tara, pacat ca e locuita. avem atatea locuri care ar putea fi amenajate dar cand e de skiat, sunt 2-3 partii care iti vin in minte.

    la noi problema turismului sta in mana unor moguli locali care s-au servit cu niste hectare bine plasate si acum asteapta sa se faca partii si alte chestii de interes.
    http://www.bihoreanul.ro/saptamanal/baronul-de-vartop-3659910

    vezi mai sus, cazul nu e singular. poate acesta este unul din principalele motive pentru care o tara asa predispusa catre turism sa stagneze in cele mai neplacute situatii.

      (Citează)

  2. Se poate face ceva, mereu in situatii de criza se poate face ceva, ca si la razboi. Daca vezi ca in fiecare weekend ai aglomeratii mari iari acum un colaps al intregii zone, trebuie doar sa iei niste masuri mai radicale. Deblochezi urgent niste fonduri, chemi 1000 de muncitori sa faca inca o banda pe DN1, ii zici lui Bechtel ca o sa fure si o sa intarzie alte proiecte, pe asta chiar trebuie sa-l faca urgent de parca ar depinde chiar viata lor de el, stai cu gura pe oameni sa nu doarma la umbra utilajului, etc. Chinezii au demonstrat anul acesta ca este posibil, cand si-au construit o gramada de chestii in timp record si si-au educat si oamenii in mod corespunzator.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus