►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Un articol pe ABCnews despre bloggeri daţi în judecată în ultimii ani şi cum numărul acestor cazuri este în continuă creştere. Printre cifrele amintite se spune că 7 cazuri au rezultat în pedepse împotriva bloggerilor şi penalităţi cumulate de 18 milioane de dolari. Naşpa! Majoritatea reclamaţiilor sunt pentru defăimare, în fond e şi normal, doar pt că ai un blog nu înseamnă că ai voie să spui orice despre oricine, fără să ai şi o dovadă sau o responsabilitate pentru cuvintele tale. Nu e normal faptul că ziariştii îşi permit să facă aceleaşi lucruri dar bucurându-se de banii şi departamentul juridic al publicaţiei la care lucrează. Diverşi bloggeri au intrat şi la închisoare în ţări precum China sau Iran. Citiţi acolo pentru mai multe detalii.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
22/07/2008 la 3:52 PM
Pe undeva mi se pare normal sa fie trasi la raspundere pentru anumite actiuni.
Sa presupunem ca te apuci sa zici despre X sau Y anumite lucruri, de exemplu ca e prost sau ca e idiot sau mai stiu eu ce se zice prin blogosfera, e clar caz de calomie, daca ai posibilitatea sa scrii si sa fii citit de mii de oameni nu inseamna automat ca esti si intangibil in cazuri de genu asta, nu ?
Sa presupunem ca te plimbi pe strada si lu unu gen… hai sa nu il dam pe zoso exemplu, dar ceva in genu ala nu ii convine cum esti imbracat si te face idiot sau cretin , nu iti vine sa ii futi un pumn in gura?
Acelasi lucru poti sa il spui mai “frumos” si nimeni nu te mai ia la rost – esti doar critic.
Cazurile din Iran sau China , probabil tin de drepturile omului, anumite chestii ii clar ca nu sunt tolerate, si nici nu cred ca ar trebui sa amestecam aceste 2 lucruri.
enzo(Citează)
22/07/2008 la 7:54 PM
Da, China si Iran erau alte cazuri si nu aveau legatura cu calomnia. Asta cu injuraturile e cumva normala, dar ce faci daca scrii pe blog ca ai mancat azi o shaorma de la X si a fost foarte naspa, iar aia te dau in judecata. Sau ca ai fost la restaurantul Y si a fost foarte prost. Sau ca un anumit produs e varza. Asta nu mi se pare normal, dar se intampla.
nwradu(Citează)
23/07/2008 la 1:13 PM
Pai cazri din astea nici eu nu sunt de accord.
Desigur daca ai dovada ca produsul X nu a intrunit calitatile descrise in prezentare esti boier – faci o poza, un video, ceva acolo…
Dar asa vezi tu e foarte simplu sa pici si in cealalta latura – e la moda mai nou cu “bloger de vanzare” fac un review la influenta razelor de luna asupra paralelismului cailor ferate – asa cum canta cel care plateste si daca de ex Habib are o shaormarie si Itic are si el un vis a vis si te plateste sa zici despre Habib ca defapt puiu ala e sobolan mort de mai multe zile…. deja e pasibil de pedeapsa pe buna dreptate nu ?
Niste reguli tot trebuie sa existe, si la urma urmei se stie bine : frica pazeste bostanii.. sau ceva de genu.. :P
enzo(Citează)
23/07/2008 la 2:04 PM
Da, dar daca eu mananc o shaorma buna undeva n-ar trebuie sa zic asta? Daca o zic, se considera ca a fost neaparat reclama mascata si platita? Prietenilor le-as zice oral ce buna a fost, daca o fac in scris e alta treaba? Similar cazul invers, cand e naspa shaorma.
nwradu(Citează)