un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

iPhone 2

9 Jun 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am urmărit live-bloggingul Engadget şi Gizmodo de la conferinţa Apple unde a fost anunţat noul iPhone, generaţia a doua. Interesant de tot. Parcă pentru prima oară, văzând cum abordează Apple afacerea, noul serviciu MobileMe, plasarea iPhone-ului pe piaţă, am avut revelaţia că Jobs ştie bine de tot să facă afaceri. Este exact opusul lui Microsoft: face Apple ce face şi reuşeşte să scoată aplicaţii relativ simple, cu funcţii banale, la care toată lumea s-a gândit şi a încercat să le pună în practică, dar cu marea excepţie că ale lor merg bine şi fac ceea ce trebuie. Microsoft parcă ar avea angajaţi numai nepricepuţi în ale programării şi pe nimeni în stare să gândească din perspectiva clientului.

Trecând la iPhone 2, s-a anunţat doar ce se ştia deja, că va fi 3G şi că va avea şi GPS. Fără multe alte detalii, pe mine interesându-me în primul rând GPS-ul şi cum va funcţiona, acesta urmând să facă diferenţa între decizia de a-mi lua un iPhone sau un alt Telefon-PDA. Mişto este durata estimată a bateriei, 300 de ore în stand-by, 10 ore de talk-time, 24 de ore de audio, 7-8 ore de browsing pe 3G… valori imense pt un telefon mai subţire decât cel original. Din păcate nu s-au anunţat alte îmbunătăţiri: camera este aceeaşi, softul bănuiesc că în continuare nu permite copy-paste, transfer bluetooth şi alte chestii care m-ar fi interesat.  Noul firmware abia suportă salvarea unei imagini din email în librăria foto a telefonului. Oricum, apreciez încercările de a duce iPhone-ul spre sectorul business, deşi unele aplicaţii dezvoltate de diverse companii sunt cam bizare. Cum ziceau cei de pe Gizmodo, ce rost are o aplicaţie prin care doctorii pot vedea pe iPhone-ul lor radiografii şi alte informaţii despre pacienţii din spital, sau să transfere aceste informaţii către iPhone-ul pacientului? Ăla e pe moarte dar sta cu telefonul lângă el? Se lauda apoi la colegi cu ce tumoare a avut?

Cel mai interesant este preţul micşorat. Modelul de 8GB la 199$, cel de 16 GB la 299$. Jobs a anunţat lansarea în mai mult de 25 de ţări, a numit şi România, dar cea mai interesantă afirmaţie a fost “The price is a maximum of $199 all around the world“. Dacă reuşeşte acest lucru, HTC, Eten, Asus, HP dau faliment la partea de smartphone-uri, iar Nokia, Samsung, Sony şi ceilalţi fabricanţi de telefoane tradiţionale intră în belele mari. În România ar însemna să fie disponibil, chiar şi cu abonament la Orange, la 5 milioane. Ar fi incredibil. Rămâne de văzut. Din păcate am încă multe nelămuriri şi întrebări despre acest model, aştept să apară specificaţii mai detaliate şi eventual să-l văd demontat (după 11 iulie). Poze, păreri, detalii mai multe din plin pe Engadget și Gizmodo.

asus s5507

    4 comentarii

  1. $199 dar cu un abonament de $49 pe luna cum suna? La sfarsitul anului ai dat 200 + 12*50 = $800 ;)

      (Citează)

  2. Poate nu va fi asa scump. La noi Vodafone ofera internet mobil la 500 MB pe luna la 4 euro. Hai sa zicem ca la Orange va fi 10 euro. Tot e relativ ok.

    Din pacate, telefonul e tot la nivelul tehnologiei de acum 1-2 ani. Are 3G si GPS, dar nu are bluetooth, nu are VGA, are o camera de 2 MP varza, nu are un banal copy-paste prin meniuri, nu are search in mailuri sau alte ferestre. Astea chiar imi trebuie; nu are si filmare video dar aia nu imi trebuie.

      (Citează)

  3. dragilor,e un super telefon dar trebuie sa stii ce sa faci cu el si mai ales sa ai destul timp pt a-l descoperii

      (Citează)

  4. Am auzit ca inca n-a descoperit nimeni copy/paste, transfer de fisiere prin bluetooth, inregistrarea video sau MMS-urile. Probabil sunt ascunse bine de tot prin meniuri…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus