un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Unde nwradu viziteaza Tulcea

23 Apr 2008  ·

AUTO, GÂNDURI, TEHNOLOGIE, TURISM  ·

5 comentarii

Duminică seară am aflat că luni până în ora 10 trebuie să fiu la Tulcea. Aşa că având drept companie nişte acte, PDA-ul cu GPS, Vibe FM, o apă plată şi un sandviş, la 4:30 dimineaţa pătrundeam pe Autostrada Soarelui, curios fiind să văd acest oraş în care nu mai fusesem până acum. Urmează o relatare a acestei călătorii.

Pe autostrada erau doar camioane şi câteva maşini ce nu rulau foarte repede. Am mers 120 constant până la Drajna (cam 90 km), unde am părăsit autostrada. S-a văzut imediat diferenţa de drum. Am trecut de Slobozia, iar undeva după Hârşova am descoperit în mijlocul drumului o pereche de cai ce nu doreau să plece de acolo indiferent cât i-a claxonat un camion aflat în faţa mea. Aşa că i-am ocolit, după fotografia de rigoare. Fascinanta Românie…

Cai in drum

Am văzut prima oară soarele într-un sat numit Ograda, iar Dunărea am trecut-o pe la Giurgeni – Vadul Oii la ora 6:52, după cum scrie pe bonul de taxa de pod. 8 lei pt autoturisme. Nu ştiu ce fac de banii ăia, pt că podul e plin de gropi şi arată rău. Odată trecut în Dobrogea, a început cea mai frumoasă etapă a călătoriei. Drumul era bun şi liber, cerul senin, era răcoare, i-am dat bice.

Judeţul Tulcea arăta mult mai bine decât mă aşteptam. Peste tot am văzut dealuri verzi, frumoase, bine cultivate, câmpuri de flori galbene, păduri, un iaz plin de lebede. Nu erau gunoaie, nu erau buruieni. O încântare acea porţiune de drum. Am ajuns la timp unde trebuia, am făcut ce era necesar, şi am zis să dau o tură prin oraş.

Prin Dobrogea
Prin Dobrogea
Prin Dobrogea

Oraşul Tulcea arată bine, dar are nevoie de semne mai multe. Să-ţi zică în ce direcţie e o benzinărie, un mall (dacă o fi), centrul, etc. Am parcat în centru şi am pornit la plimbare. Oraşul are o faleză foarte frumoasă, la Dunăre, cu vaporaşe de agrement “parcate” la mal. M-am plimbat pe acolo, am tras în piept aerul Dunării, m-am gândit că va trebui neapărat cândva în viaţă să vizitez Delta. Mai greu prin oraş a fost cu rezolvatul unor necesităţi naturale. O toaletă am găsit abia în autogară. O cafenea şi ceva de mâncare am căutat mult şi bine până să găsesc un loc care să nu aibă aspectul de “intoxicaţie alimentară garantată”. Până la umă am mâncat o shaorma de unde am văzut că stăteau şi alţii la coadă, iar la o cafenea am băut două cappucino cu multă frişcă, la jumate din preţul din Bucureşti. După vreo două ore de plimbare m-am dus înapoi la treburile oficiale şi apoi am plecat spre Bucureşti pe la ora 13.
Pe faleza in Tulcea
Treceam prin diverse sate la orele dimineţii şi mă uitam la oamenii de pe margine care mai ieşeau la porţi, la copilaşi care mergeau pe marginea drumului spre şcoală, la diverse babe conducând câte o vacă. Mă întrebam ce ştiu oamenii din mediul rural despre Internet, despre bloguri, despre mall-uri şi iPhone, despre pizza la domiciliu, despre trafic infernal sau hipermarketuri. Mă întreb dacă la sate există alte chestii care să-ţi complice viaţa aşa cum cele de mai sus o fac în Bucureşti.

Ca menţiuni trebuie să zic că PDA-ul meu Asus A696 şi iGO-ul ca navigator s-au comportat excelent pe tot drumul, şi la ieşirea de pe autostradă, şi la ocolirea Sloboziei, şi prin satele din Tulcea şi în Oraş. Ba chiar l-am folosit ca să mă uit dacă nu cumva găsesc o anumită benzinărie în Slobozia, pt ca în mod normal nu intrăm în oraş, şi am văzut-o în iGO şi am mers la sigur. Harta era cea despre care am scris mai jos.

Cel mai nasol lucru a fost un sector de drum între Slobozia şi autostradă, unde pe vreo 5 kilometri nu este asfaltat, ci sunt pietre cât pumnul şi foarte ascuţite, care apoi se compactează şi peste ele se toarnă asfaltul. Se circulă cu 10 la oră pe acolo, e un chin pentru maşini şi pentru roţi, iar la capăt am văzut 5 maşini trase pe dreapta cu pană gigantică.
Drum cu pietre
Drum cu pietre
Cam asta a fost ziua de luni.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Am fost si eu ieri de doua ori pe mizeria aia de portiune dintre Drajna si Slobozia. Stii care-i partea misto? E asa de cel putin 3 ani.

    Am descoperit ca daca mergi mai repede (50km/h in loc de 10) simti mai putin denivelarile. Nu stiu masina ce simte, dar in orice fel ai merge nu e bine.

      (Citează)

  2. La viteza nu se mai simt denivelarile mici. Ma intreb daca e mai rau pentru cauciucuri. Oricum nu poti merge prea repede pentru ca celelalte masini merg incet. De cate ori ma depasea cate unul in injuram pt ca facea praf si arunca pietre.

      (Citează)

  3. Cum pot face rost de cele 3 poze (cu campia) in rezolutie mare? :-D Sunt superbe.

      (Citează)

  4. ultima cu campia e foarte misto numai ca am impresia ca sunt facute din masina nu ? adica prin parbriz… ca se vad niste reflexii ciudate

      (Citează)

  5. Ce-i superb la ele, ca sunt facute cu un telefon tinut cu o mana la parbriz, la suta la ora. Ma mir ca macar se vede ceva :P Daca le vrei la rezolutia originala (1600px) sa-mi zici ca le pun undeva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus