►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Ieri seară ca un băiat cuminte citeam pe Wikipedia diverse articole despre istoria Marii Britanii. Complicată şi întortocheată, plină de figuri celebre, de mulţi regi şi de multe războaie. Au de ce să fie mândri englezii.
Am citit şi despre medalia Victoria Cross, cea mai mare decoraţie britanică ce poate fi acordată cuiva pentru bravură în faţa duşmanilor. Purtătorul este mai tare şi decât un membru al Order of the Garter, din care fac parte regina, soţul său şi încă maxim 24 de membri, toţi mari duci şi nobili (unii intitulaţi oficial His Grace Lord X of Y…). Amuzant este că inscripţia de pe acest ordin este scrisă în franceză. De acolo am aflat că regina Marii Britanii, în prezent Elisabeta a II-a, poartă şi titlul de Regină a Australiei, a Canadei, Noi Zeelande, Bahamasului şi celorlalte state din Commonwealth-ul britanic. Adică ştiam că Australia şi Canada sunt legate de Marea Britanie, cel puţin teoretic, dar nu ştiam că regina Angliei este şi în acte si ceremonii statale regina acestor state şi că dacă de ex vizitează Australia toţi de acolo îi vor spune Queen of Australia. Ba chiar e şi ducesă de Normandia, cât să-şi bage francezii unghia în gât (culmea, secole întregi de războaie între Anglia şi Franţa au făcut că până la urmă aceste două state să fie foarte apropiate şi să se sprijine mereu reciproc în epoca modernă).
Surpriză a fost la articolul despre lista moştenitorilor tronului Marii Britanii: din lista de aproape 1500 de oameni, Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai, este pe locul 84, urmată de alţi câţiva români. Destul de sus.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
Alătură-te discuției, lasă un mesaj