un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Incepe sa ma enerveze Google

5 Sep 2007  ·

Uncategorized  ·

16 comentarii

De la o vreme mă cam enervează căutarea pe Google. Localizarea ei şi afişarea prioritară a site-urilor romaneşti este foarte deranjantă. Dacă vreau rezultate romaneşti, bifez acolo “Pagini în Română”, dar acum eram pe căutare in tot web-ul şi tot numai prostii îmi apăreau.

Nu mai ştiam ce caracteristici are monitorul meu şi am dat din Google Toolbar o căutare după “Samsung 920N”. În loc de site-uri oficiale sau nişte review-uri, am primit pagini întregi de magazine online romaneşti, din alea fantomă la care diferă de la unul la altul caracteristicile. Toate româneşti. Nici un rezultat străin în primele 10 pagini de net.

Asta pe opţiunea “Căutare pe Web”. Dacă dădeam pe “pagini scrise în Română”, primeam exact aceleaşi rezultate, evident. Nu am putut primi rezultate străine până când nu am schimbat din Preferinţe limba din Română în Engleză, iar Google a devenit varianta internaţională. Acelaşi lucru am păţit zilele trecute cu o căutare după “pda mio”, în loc să apară primul site-ul oficial al producătorului, am primit numai magazine online romaneşti şi anunţuri de second-hand.

asus s5507

    16 comentarii

  1. eventual Samsung 920N specifications…. trebuie sa stii cum sa cauti

      (Citează)

  2. Nu, e aiurea sa incluzi mai multe cuvinte doar pentru a selecta limba. Eu selectasem ca vreau o cautare in intreg web-ul, ma astept ca algoritmul Google sa respecte aceasta optiune si sa-mi arate rezultatele in conformitate. Ma indoiesc ca shoponline.ro si magazin-fantoma.ro au pagerank si tot ce mai trebuie mai mare ca Amazon sau site-ul oficial sau alte site-uri mari.

      (Citează)

  3. aia e vb ca google iti baga pe nas ce crede ca e bine pentru tine in functie de tara, indiferent ce-i dai sa cauti; plus intoxicatia de SEO care face ca siteuri varza da’ cu tone de cuvinte cheie sa ajunga primele.
    Imi amintesc de vremurile de aur inainte de google, cand erau 6-8 motoare importante si dadeau rezultatele corect.
    Sugestie: incearca clusty.com, asta cauta pe mai multe motoare si sorteaza rezultatele pe categorii.

      (Citează)

  4. da ma sa mor eu si unspe mii de rezultate cu hopa.ro sunt total enervante

      (Citează)

  5. mie nu mi se pare chiar asa aiurea, de vreme ce esti in romania, o cautare globala ar ingreuna procesarea. si daca stii ce sa cauti, stii exact combinatia de cuvinte.. nu sunt in plus, sunt cuvintele care te duc exact acolo unde vrei

      (Citează)

  6. okay e offtopic dar chiar am nevoie de ajutor: oricine stie cum se numeste melodia de la champions league (nu imnul) care se aude cand joci finala in joc (editia 06-07) sau cand au fost extragerile atunci cand intra cineva pentru un premiu de exemplu.ms

      (Citează)

  7. subscriu.

    am avut aceeasi reactie
    si cred ca de mai multe ori.

      (Citează)

  8. pe google.ro aceleasi rezultate le-am primit si eu. situatia se schimba radical insa, daca folosesc google.com ca motor de cautare… (asta pt ca ziceai de intrat pe la preferences si schimbat din romana in engleza; exista si o cale mai simpla;) )

      (Citează)

  9. mihaiborcan, mai documenteaza`te un pic cum e cu indexarea, ierarhiile si in general cum procedeaza google.(nu e nici un efort de calcul ci e din contra mai usor sa afisezi prima data nodurile apropiate de radacina decat sa cauti ramurile romanesti intr`o varietate arborescenta)

    e cat se poate de adevarata remarca lui nwradu, si pe mine ma isterizeaza cand gasesc site`uri de vanzari romanesti inaintea celor oficiale, doar pentru ca sunt geografic mai aproape. solutia este adaugarea unor cuvinte in engleza.

      (Citează)

  10. esti tu sigur ca nodul de EN de exemplu e mai apropiat de radacina decat RO? mie mi se pare normal sa fie la egalitate.

      (Citează)

  11. Nu, am schimbat si eu adresa din .ro in .com si am lasat toti ceilalti parametri la fel, si tot rezultate proaste am primit. Trebuie sa fie setat chiar din Preferences pe Engleza, atunci nici macar nu iti mai apar acele “cauta pe web” si “cauta pagini in romana”

      (Citează)

  12. de cand a aparut google.ro nu l-am folosit decat de vreo 10 ori maxim pentru cautari in limba romana, in rest google.com, care imi da impresia ca da rezultate mult mai relevante

      (Citează)

  13. cand intri pe google.com te duce pe .ro trebuie sa apesi de pe google.ro pe Google.com in English

      (Citează)

  14. Nu, am schimbat si eu adresa din .ro in .com si am lasat toti ceilalti parametri la fel, si tot rezultate proaste am primit. Trebuie sa fie setat chiar din Preferences pe Engleza, atunci nici macar nu iti mai apar acele “cauta pe web” si “cauta pagini in romana”

    pai la mine google.com e setat din preferences pe “English”, iar google.ro pe “Romana”, si vad ca setarile se pastreaza pt fiecare site, nu e o setare pentru ambele domenii sau ceva de genul…

      (Citează)

  15. Nu, la mine tot nu merg bine nici asa. Merg pe google.com si ma duce automat pe .ro, e aiurea. Singurul mod e sa aleg din Preferinte ca vreau limba de cautare Engleza, si atunci imi mai apare un buton Personalizat ca optiune de cautare, dar care dispare cand schimb pe “pagini in romana”. E bizar sistemul, si nici toate cookies-urile alea nu ajuta.

      (Citează)

  16. Ieri am patit inca un lucru total frustrant. Am dat o cautare dupa un nume. Google se baga in seama:”sigur nu vrei sa spui blanche?”. Da, sigur nu vreau, deci nu apas pe sugestia lui. In loc sa-mi afiseze 5 linkuri cate contineau cu adevarat cuvantul cautat de mine, mi-a afisat zeci de pagini cu rezultate de cautare(cuvant bold) BLANCHE. wtf? eu nu caut asta, de ce imi faci bold? de ce nu scrie “atatea am gasit”?
    :|

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus