un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Gradina Botanica, idee buna, pozitionare bizara

18 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

7 comentarii

Două fotografii dintr-o excursie recentă prin Grădină Botanică din Bucureşti (unde de la 1 mai intrarea va costa 5 lei, deşi nu prea se merită, sunt alte parcuri la fel de mişto, deşi prea aglomerate acum).

Nu ştiu cine a fost geniul care a decis construcţia unei termocentrale (Grozăveşti) lângă Grădina Botanică, sau invers, dar o aşa inteligenţă mai rar. O plimbare în natură, cu vedere de prim plan “către reactor”, mi se pare o imagine semnificativă pt spiritul comunist care a fost la noi în ţară, şi societatea “muncitorească”. Click pt varianta gigantică.

Are şi părţi frumoase însă, precum în această fotografie făcută prin HDR, dacă tot am trepied. Acum observ prin HDR ce frumos se vede reflexia copacilor în apă lacului. Stefan însă are una şi mai marfă făcută în Tineretului, aici.

asus s5507

    7 comentarii

  1. e adevarat herastrau sau carol sunt comparabil mai frumoase. si totusi un salt cam mare de pret. wtf? dar e chiar frumos pentru o plimbare scurta si putin aer curat

      (Citează)

  2. Foarte tari pozele. :) Adevarul e ca eu am devenit un pic HDR-addicted. :D

      (Citează)

  3. N-am mai trecut de vreo 3 ani prin gradina dar cand am trecut ultima oara tin minte ca erau cativa pesti in lac, de marimi nu tocmai mici, care erau admirati de toata lumea. inca mai sunt?

      (Citează)

  4. Gradina botanica din Iasi e superba vara , daca ajungi pe acolo neaparat sa ii faci o vizita .

      (Citează)

  5. Stefan, am vazut pozele tale. Cele din Tineretului sunt misto, dar cele din Gradina Botanica nu prea mi-au placut pt ca pareau intunecate. Scopul HDR-ului mi se pare in primul rand sa asigure o iluminare uniforma peste tot, eliminand faptul ca aparatul foto se adapteaza doar la zona cea mai luminoasa. Cele din GB de la tine mi s-au parut prea modificate la culori, dar mai putin echilibrate la expunere.

      (Citează)

  6. Daca ai citit cu atentie placuta de la intrarea in Gradina Botanica, scrie “Universitatea din Bucuresti”. Daca Gradina a fost infiintata la 1856, ca si Universitatea, atunci a fost mai intai gradina, apoi termocentrala. Iar termocentrala a fost pozitionata acolo, probabil, pentru a economisi metri buni de conducte (Grozavesti-ul alimenteaza cu apa calda si caldura multe zone apropiate).

    La fel de bizar este sa fii pe banca in Gradina Botanica si sa simti cum se cutremura pamantul la fiecare 5-10 minute. Ai ghicit, este metroul! :)

      (Citează)

  7. Da, Gradina e mai veche, e si o placa undeva care spune unde a murit un botanist in timpul razboiului.

    Ahile, nu, acum sunt rate pe lac. Ditamai pestii puneau anii trecuti in lacul Tineretului, le arunca lumea paine de pe pod si sareau vreo 20 pe ea, parca erau filmele de groaza cu piranha.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus