►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Mi-a placut stirea asta. Arata cat de puternic este dezvoltat Internetul in alte tari. Ziarul New York Times a ajuns sa aiba 1,5 milioane de cititori online pe zi, si doar 1,1 milioane de cititori clasici, ai editiei tiparite. Nu stiu daca si alte ziare se pot mandri cu aceasta performanta. Citeam zilele trecute un studiu recent prin care reiesea ca nytimes.com este foarte sus in topul domeniilor de pe care apar linkuri pe site-ul Reddit. Concluzia e ca ar fi mai usor si mai eficient daca ar distribui ziarul doar in format electronic.
Articolul din EVZ din care am aflat acest lucru vorbeste si de o intelegere intre NY Times si Microsoft pt distribuirea online a ziarului printr-un soft numit Times Reader. Nu stiu ce fel de soft este acesta, si ce face, dar daca reuseste sa aduca informatiile de pe site la utilizatori intr-un format clasic (aranjate ca si in paginile ziarului, cu acelasi layout), ar mai castiga niste cititori. Probabil ca sunt o gramada care se incurca in linkuri, browsere, eventuale erori, si ar prefera sa citeasca ziarul intr-un format mai apropiat celui tiparit. Si la noi as zice ca primul ziar romanesc care vine cu un astfel de utilitar ce permite celor care sunt conectati la Internet dar sunt afoni la navigarea in sine sa citeasca usor ziarul, intr-o interfata mai prietenoasa, va avea de castigat (mai ales ca publicitatea din browser o mai poti bloca, una integrata intr-un soft, mai greu).
Ca tot scriu despre ziarele straine, vreau sa ma refer un pic si la blogurile pe care le sprijina acestea. NYT este important in popularizarea lor pe Internet, deoarece are o sectiune dedicata si bloguri proprii (link). Si Washington Post are o sectiune de bloguri pe multe domenii (link), iar USA Today la fel (link). Aceste 3 ziare sunt, daca nu ma insel, cele mai citite trei publicatii din SUA, iar linkuri catre aceste bloguri ajung des pe Digg, Reddit, BoingBoing, etc. In timp ce la noi ziarele ataca blogurile si e destul de clar ca nu le inteleg deloc (vezi ultimul “scandal” din Gandul cu profesorul de filosofie care a pus poze nud pe blogul propriu – comentariile de la acel articol sunt foarte amuzante -, sau si ce a mai scris Zoso de exemplu de-a lungul timpului despre presa si bloguri), in marile ziare straine sectiunea de Blogs are link de obicei in meniul principal al site-ului.
La ultimele alegeri de la noi (parlamentare, prezidentiale, locale) am observat tendinta candidatilor de a veni si cu un site bine facut, interesant, care sa le sustina campania. Imagini, sloganuri, jocuri flash, etc. Pun pariu ca la urmatoarele alegeri vor veni si cu bloguri… cata vreme le scriu chiar candidatii pot reprezenta o metoda foarte buna de a vedea cum gandeste un om si cum se exprima, si de a castiga niste voturi de la cei care le citesc.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
Alătură-te discuției, lasă un mesaj