►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
5 Apr 2017 ·
Pe principiul hai să stricăm ceva ce merge bine, la puțin timp după ce am scris despre posibilitatea de a fi anunțat prin notificări push pe telefon despre cutremure, folosind Telegram și canalul special al INFP, canalul a fost modificat și chiar dezactivat pentru reconfigurare. Recent și-a reluat activitatea. Face același lucru, dar e mai complicat de configurat.
Articolul anterior a dus numărul membrilor în canal de la 600 la 2.200 în două zile, așa că, dacă tot vă place metoda, l-am actualizat din nou cu noua procedură de abonare la alerte.
Citiți aici despre cum să primiți notificări despre cutremure viitoare.
Pe scurt, nu te mai abonezi la acel canal, ci la un bot căruia îi trimiți comenzi, iar acesta îți permite să te abonezi la alte patru canale:
Cred că vă interesează 5-6, 6-7 și 7+. De fapt, numărul de utilizatori din fiecare canal este practic identic, semn că ideea de a lăsa utilizatorii să-și aleagă ce nivel de alertare vor a fost inutilă. Utilizatorii le vor pe toate de peste 5 grade, ca și înainte. O lună pierdută, o procedură mult mai complicată și multă programare suplimentară pentru a ajunge în fix același punct.
Uitați o chestie mișto aflată de la Cristina: japonezii au simulatoare de cutremur, adică niște camere unde te poți duce pentru a vedea cum se simte un cutremur. Camera este mobilă, amplasată pe niște platforme, și pot fi simulate cutremure de diverse intensități.
Ideea este excelentă. Când simți cât de tare este un cutremur de 7,2 grade, îți dai seama că poate ar trebui să prinzi mobila în perete, că nu te poți ține bine pe picioare șamd. Astfel de centre japoneze sunt operate de departamentele de pompieri și oricine se poate duce acolo pentru instructaj și “senzații tari”. Ar fi bine să avem și noi măcar unul.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
12 comentarii
05/04/2017 la 7:09 AM
Nu mi se par inutile cele 4 canale. Separarea permite mai mult decat alegerea nivelului de alertare de catre utilizator. Pentru mine este important faptul ca se pot personaliza alertele pentru fiecare tip de canal. As putea, de exemplu, sa-mi pun pe mute canalul de 6 grade o notificare sonora diferita, care sa ma trezeasca din somn.
George(Citează)
05/04/2017 la 9:32 AM
Ceea ce spune că de fapt nu te interesează cutremurele mai mici de 6, dar ești printre puținii care zic asta.
De exemplu canalele au acum 710, 711 și 692 membri. Practic, toți le vor pe toate.
nwradu(Citează)
05/04/2017 la 11:31 AM
Mesajul meu initial a ajuns incomplet (nu stiam ca sunt interpretate tag-urile HTML si am folosit “<” si “>”).
Zisesem ca as putea, de exemplu, sa-mi pun pe mute canalul care-mi semnaleaza cutremurele mai mici de 5 grade (pentru la le vedea cand am timp si sunt curios) iar pentru cele doua canale care semnaleaza cutremurele mai mari de 6 grade as putea sa am o notificare sonora diferita, care sa ma trezeasca din somn (lasand notificarea implicita din telegram pentru canalul de 5-6 grade).
Chiar daca numarul de utilizatori este similar, nu stim ce setari are fiecare. Pe de alta parte, sunt convins ca o mare parte din cei inscrisi acolo nu se folosesc de aceasta facilitate, dar eu ma bucur ca exista.
George(Citează)
05/04/2017 la 11:34 AM
Se simt și cutremurele de sub 6 grade. Prefer să fiu avertizat că urmează unul, ca să nu mă sperii când începe.
nwradu(Citează)
05/04/2017 la 9:14 AM
Daca nu citeam articolul tau, traiam cu impresia ca serviciul a fost reluat si nu trebuie sa mai fac nimic. Probabil ca sunt multi in situatia mea. Nu stiu de ce am impresia ca nu se doreste sa existe un serviciu ieftin de alertare, ci sa se lase un gol care sa fie umplut, la un moment dat, de o aplicatie scumpa si cu mentenanta babana (gen cardurile de sanatate).
Dragos(Citează)
05/04/2017 la 9:18 AM
Nu sunt conspirații peste tot. Dacă era să apară ceva pe bani, apărea de acum 10 ani.
Eu am dubii că serverele INFP pot alerta așa bine populația, dar nu putem decât să sperăm.
nwradu(Citează)
05/04/2017 la 9:22 AM
Avem si noi simulator pentru cutremur, dar nu este pentru “civili” :
http://adevarul.ro/locale/iasi/iesenii-creeaza-cutremure-laborator-video-galerie-foto-1_50ad52c27c42d5a66392f706/index.html
cineva(Citează)
05/04/2017 la 7:22 PM
Deja vorbeste toata luemea de alerta asta! Abia astept sa o instalam si noi. Eu va invit sa incercati sa intrati macar intr-un centru de pompieri la noi. Asa, macar sa vedeti o masina! Am incercat eu cu baietelul, baietii sunt atrasi maxim de masinile de pompieri de mici, si mai ca nu am fost aruncati in strada. Doar imi imaginez cum ar fi sa te duci, mama tanara, cu un copil sa ii arati ce este un cutremur. Ce umilinte si bataie de joc ar fi la pompierii nostri!
Aimee(Citează)
05/04/2017 la 7:26 PM
Pompierii noștri nu fac tururi de sedii, din câte știu, mai ales că respectivele sedii nu arată foarte bine.
Dacă vrei să-ți duci copiii să vadă dotările pompierilor, mergi la parada de 1 decembrie și la zilele porților deschise sau la alte evenimente unde expun și Pompierii sau SMURD mașini și echipamente. Acolo e show mișto.
nwradu(Citează)
05/04/2017 la 7:52 PM
Mergand intr-un tramvai bucurestean zilnic, pot spune ca am parte de o simulare constanta a cutremurelor mici, din punct de vedere al “tinutului pe picioare”.
Mihaela(Citează)
05/04/2017 la 7:56 PM
Da, e antrenament bun, mai ales la macaz.
nwradu(Citează)
07/04/2017 la 9:13 AM
A apărut și pe site-ul INFP informația că-i un canal oficial http://www.infp.ro/notificari-prin-aplicatia-telegram/
nwradu(Citează)