un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

O caserolă ce ține alimentele proaspete

16 Jan 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

27 comentarii

Știe cineva pe unde pot găsi prin România o astfel de caserolă Rubbermaid FreshWorks?

feat_rubbermaid

Este o caserolă ce poate ține proaspete anumite produse cu până la 80% mai mult, zic producătorii. Face asta printr-un sistem de transfer al oxigenului și dioxidului de carbon acumulat în interior, plus o metodă de eliminare a umezelii, astfel încât legumele sau fructele se strică mult mai lent.

Nu știu dacă voi vă loviți de problema asta, dar noi da. Uneori cumpărăm impulsiv diverse fructe/legume sau în cantități prea mari. Ai nevoie de o mână de afine, dar trebuie să cumperi o caserolă întreagă. Vrei câteva semințe de rodie ca să pui pe o prăjitură sau în salată, dar o singură rodie conține foarte mult. Mai sunt și pline de lichid ce atrage bacterii care le strică rapid.

Militez de mult pentru împachetarea produselor în cantități cât mai mici, de o porție, și împotriva achiziției impulsive de mâncare. Cel mai simplu este să ai un plan și să cumperi exact ce-ți trebuie pentru acele rețete. Din păcate, de multe ori este imposibil.

Oricum, aș încerca o astfel de caserolă. Pe Amazon costă 20 de dolari setul și livrează și aici, zic ei, dar sună cam complicat. Există alte produse asemănătoare sau metode de a menține mai mult timp alimentele?

asus s5507

    27 comentarii

  1. profit de ocazie să alătur și eu două întrebări întrucâtva legate de subiect:
    – de unde pot lua în românia un scrubber cam ca ăsta din link?
    – de unde pot lua, tot din românia, un mâner similar cu cel din link?

    mulțumesc! ☺

      (Citează)

  2. ma indoiesc ca face ceva, in afara de a tine fructele mai sus de umezeala care se aduna pe fund cu gratarul ala.

    salata/spanac/sprouts le centrifughez si le fac sandwitch intre 2 servetele foarte putin umede intr-o cutie etans inchisa. tin ok 7+ zile.

    fructele nu tin, se strica. doar congelate. daca frigiderul nu scoate umezeala singur prin vreun sistem oarecare, nici o cutie pasiva nu o sa o scoata.

      (Citează)

  3. Cred că mai degrabă cumperi o mașină de vidat pungi, videzi și apoi pui la frigider. Eventual faci de la început mai multe pungi mici.

      (Citează)

  4. Am de vreo 8 ani ceva de gen. Acum vad ca se numeste Vacuum System BRAUN. Dupa cateva luni, timp in care am realizat cat de bun este, am cumparat diverse recipiente pentru depozitare. Vasele sunt din sticla, iar capacele din material plastic “aprobat” (e o discutie aici) pentru alimente.

      (Citează)

  5. Am o intrebare? E advertoriale asta? Daca cineva s-a documentat atat de mult despre aceste cutii, sigur stie unde le gaseste.

      (Citează)

    • Dacă te referi la mine, le-am văzut recent într-un top de “best gadgets” și știu unde se găsesc, pe Amazon, dar nu mă ajută asta prea mult.

      Publicitatea ar fi fost marcată. Chiar și conspirativ privind lucrurile, cine ar cumpăra publicitate care nu-ți arată unde să cumperi un produs, ci cere idei alternative?

        (Citează)

  6. Eu am frigider ‘No Frost’. Daca lasi ceva 100% descoperit il usuca de-l tai cu flexul.
    Legumele si fructele daca le tii in lada speciala din partea de jos nu prea sunt afectate de uscare, mai ales daca sunt semi ambalate, dar se pastreaza proaspete mai mult timp decat un frigider clasic.
    In plus, alt avantaj e ca temperatura e omogena sa zic asa. 2 grade si pe usa, 2 grade si in spate.

      (Citează)

  7. “Ai nevoie de o mână de afine, dar trebuie să cumperi o caserolă întreagă.”

    Le bagi in congelator. din congelator le poti arunca direct in ce prepari: prajituri, clatite, smoothie.

      (Citează)

    • si mai au acelasi gust?

        (Citează)

    • da

        (Citează)

    • Da, dar nu-i același lucru. Fructele congelate din comerț ajung așa prin deep freeze, sunt puse direct la -40 de grade. Congelarea lentă din congelator nu le menține așa bine.

      Fructele de pădure au o șansă bună, dar dacă vorbim, de exemplu, despre rozmarin sau mentă proaspătă, care se vând la o caserolă mărișoară, sau o jumătate de lămâie tăiată sau un castravete din care tot mănânci, nu mai pot congela.

        (Citează)

  8. Din comentarii îmi dau seama ce lipsă de cultură a produsului există la noi în țară. De cele mai multe ori nu e vina noastră.
    M-am lovit de problema asta de multe ori, în domenii diferite.
    De fiecare dată, cunoscuții mi-au răspuns în stilul celor de la Apple: dar la ce-ți trebuie asta? N-ai nevoie de așa ceva.

      (Citează)

    • Sunt de acord, la noi se merge pe metoda “dar de ce să-ți ușurezi viața? chinuie-te cumva!”.

      Ce-i drept, străinii duc prea departe treaba asta cu produsele, au tot felul de gadgeturi inutile, dar na… alegi ce vrei dintre ele.

        (Citează)

  9. Eu am tot zis că îmi cumpăr nebunia asta: http://www.mediashoptv.ro/produs/vac-n-pack/501/4

    Am mici dubii, având în vedere că e produs de teleshopping, dar am avut experiențe decente cu tigaia Doubletta.

    În altă ordine de idei, poți să folosești mai des congelatorul. Așezi alimentele proporționat în pungi, le congelezi și când vrei să le folosești le scoți cu o seară înainte din congelator și le pui la dezghețat în frigider. Nu am încercat încă cu fructe.

      (Citează)

  10. Tupperware.ro

      (Citează)

  11. Cel mai ieftin aparat de vacuum il cam are oricine pe acasa: o pungulita sigilanta/cu fermoar (ziplock bag), pui produsele, o inchizi 99% apoi bagi un pai in lateral in deschiderea ramasa. tragi cu gura prin pai excesul de aer si inchizi pana la capat in timp ce extragi paiul. Asa am pus ardei copti, vinete, si diverse la congelator. Cu succes ;)

      (Citează)

    • Da, mă gândesc să iau câteva astfel de pungi chiar și pentru frigider. Măcar le țin fără aer, chiar dacă nu musai la congelator.

      Problema este că alimentele se comportă diferit în funcție de tip. Unele fructe rezistă bine în oxigen, altele în dioxidul de carbon generat de propria lor coacere.

      Așa este și la cafea. Credeam că cel mai bine se ține în borcane etanșe, dar se ține și mai bine în pungi ziplock din care scoți cu mâna aerul din zona goală, înainte de a le sigila.

        (Citează)

  12. Daca aduni 25 de kg cu produse de prin state pot sa ti le trimit pe vapor dureaza vreo 6 saptamani sa primesti pachetul si cred ca te costa vreo 60$, daca ai ceva mai mic se poate trimite cu avionul si il ai intr-o saptamana dar costa ceva mai mult la pachet de 10 kg e vreo 80$.

      (Citează)

  13. Aparatul de vidat e o solutie buna. Am avut si a fost super.
    In rest, de aia am frigider destept. In sertarul de jos si aia e.

      (Citează)

  14. D4n:
    si mai au acelasi gust?

    Au fix acelasi gust.

      (Citează)

  15. deci s-au gasit caserolele pe undeva? m-ar interesa si pe mine. pune un later edit la articol if possible :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus