►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Ce mi-a plăcut de la CES 2017
Review: Sony Action Cam X3000R, cameră sport cu filmare 4K și stabilizare optică »
Știe cineva pe unde pot găsi prin România o astfel de caserolă Rubbermaid FreshWorks?
Este o caserolă ce poate ține proaspete anumite produse cu până la 80% mai mult, zic producătorii. Face asta printr-un sistem de transfer al oxigenului și dioxidului de carbon acumulat în interior, plus o metodă de eliminare a umezelii, astfel încât legumele sau fructele se strică mult mai lent.
Nu știu dacă voi vă loviți de problema asta, dar noi da. Uneori cumpărăm impulsiv diverse fructe/legume sau în cantități prea mari. Ai nevoie de o mână de afine, dar trebuie să cumperi o caserolă întreagă. Vrei câteva semințe de rodie ca să pui pe o prăjitură sau în salată, dar o singură rodie conține foarte mult. Mai sunt și pline de lichid ce atrage bacterii care le strică rapid.
Militez de mult pentru împachetarea produselor în cantități cât mai mici, de o porție, și împotriva achiziției impulsive de mâncare. Cel mai simplu este să ai un plan și să cumperi exact ce-ți trebuie pentru acele rețete. Din păcate, de multe ori este imposibil.
Oricum, aș încerca o astfel de caserolă. Pe Amazon costă 20 de dolari setul și livrează și aici, zic ei, dar sună cam complicat. Există alte produse asemănătoare sau metode de a menține mai mult timp alimentele?
« Ce mi-a plăcut de la CES 2017
Review: Sony Action Cam X3000R, cameră sport cu filmare 4K și stabilizare optică »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
27 comentarii
16/01/2017 la 3:10 PM
profit de ocazie să alătur și eu două întrebări întrucâtva legate de subiect:
– de unde pot lua în românia un scrubber cam ca ăsta din link?
– de unde pot lua, tot din românia, un mâner similar cu cel din link?
mulțumesc! ☺
AI_core(Citează)
17/01/2017 la 9:30 PM
Dar de ce-ți trebuie scrubberul acela? Fonta se poate distruge și ea în timp, are un strat protector pe care trebuie să-l faci la loc dacă o freci prea tare.
Eu folosesc așa ceva, că nu zgârie, dar tot o fac cu atenție https://www.carrefour-online.ro/product/burete_special_pentru_vase_din_teflon_fino-13025572
Mânere par să aibă:
https://www.pentrugatit.ro/maner-din-silicon-trudeau
http://www.ceaunefonta.ro/magazin/tigai-placifonta/maner-din-silicon-pentru-protectie/
https://www.culinar.ro este un alt site mișto cu multe articole de bucătărie, dar mânere nu par să aibă.
nwradu(Citează)
18/01/2017 la 12:12 AM
fonta nu se distruge așa ușor dacă e bine asezonată, vorbesc din experiență, gătesc mult în vase de fontă. le’am frecat inclusiv cu burete de sârmă din acela foarte aspru și n’au pățit nimic.
scrubber’ul ăla pe care îl vreau e ceva între ce folosești tu și un burete de sârmă clasic ca nivel de asperitate sau capacitate de răzuire. are avantajul că nu se dezintegrează după un timp de utilizare ca un burete de sârmă.
binențeles că nu e recomandat pentru vase de teflon.
și pentru gătit și ceaune fontă au același tip de mâner. îl am și eu, nu e bun. de cele mai multe ori mă frig prin deschiderea aia laterală.
AI_core(Citează)
16/01/2017 la 3:45 PM
ma indoiesc ca face ceva, in afara de a tine fructele mai sus de umezeala care se aduna pe fund cu gratarul ala.
salata/spanac/sprouts le centrifughez si le fac sandwitch intre 2 servetele foarte putin umede intr-o cutie etans inchisa. tin ok 7+ zile.
fructele nu tin, se strica. doar congelate. daca frigiderul nu scoate umezeala singur prin vreun sistem oarecare, nici o cutie pasiva nu o sa o scoata.
user(Citează)
16/01/2017 la 4:15 PM
Cred că mai degrabă cumperi o mașină de vidat pungi, videzi și apoi pui la frigider. Eventual faci de la început mai multe pungi mici.
alias(Citează)
17/01/2017 la 9:33 PM
M-am gândit și la asta, dar am nevoie destul de rar de așa ceva, deci o caserolă ar fi mai potrivită.
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 4:21 PM
Am de vreo 8 ani ceva de gen. Acum vad ca se numeste Vacuum System BRAUN. Dupa cateva luni, timp in care am realizat cat de bun este, am cumparat diverse recipiente pentru depozitare. Vasele sunt din sticla, iar capacele din material plastic “aprobat” (e o discutie aici) pentru alimente.
geo(Citează)
16/01/2017 la 4:28 PM
Am o intrebare? E advertoriale asta? Daca cineva s-a documentat atat de mult despre aceste cutii, sigur stie unde le gaseste.
Radhoo(Citează)
17/01/2017 la 9:34 PM
Dacă te referi la mine, le-am văzut recent într-un top de “best gadgets” și știu unde se găsesc, pe Amazon, dar nu mă ajută asta prea mult.
Publicitatea ar fi fost marcată. Chiar și conspirativ privind lucrurile, cine ar cumpăra publicitate care nu-ți arată unde să cumperi un produs, ci cere idei alternative?
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 4:38 PM
Eu am frigider ‘No Frost’. Daca lasi ceva 100% descoperit il usuca de-l tai cu flexul.
Legumele si fructele daca le tii in lada speciala din partea de jos nu prea sunt afectate de uscare, mai ales daca sunt semi ambalate, dar se pastreaza proaspete mai mult timp decat un frigider clasic.
In plus, alt avantaj e ca temperatura e omogena sa zic asa. 2 grade si pe usa, 2 grade si in spate.
Okochea(Citează)
16/01/2017 la 5:05 PM
“Ai nevoie de o mână de afine, dar trebuie să cumperi o caserolă întreagă.”
Le bagi in congelator. din congelator le poti arunca direct in ce prepari: prajituri, clatite, smoothie.
alxzen(Citează)
16/01/2017 la 6:30 PM
si mai au acelasi gust?
D4n(Citează)
17/01/2017 la 8:58 AM
da
geretus(Citează)
17/01/2017 la 9:37 PM
Da, dar nu-i același lucru. Fructele congelate din comerț ajung așa prin deep freeze, sunt puse direct la -40 de grade. Congelarea lentă din congelator nu le menține așa bine.
Fructele de pădure au o șansă bună, dar dacă vorbim, de exemplu, despre rozmarin sau mentă proaspătă, care se vând la o caserolă mărișoară, sau o jumătate de lămâie tăiată sau un castravete din care tot mănânci, nu mai pot congela.
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 6:01 PM
Din comentarii îmi dau seama ce lipsă de cultură a produsului există la noi în țară. De cele mai multe ori nu e vina noastră.
M-am lovit de problema asta de multe ori, în domenii diferite.
De fiecare dată, cunoscuții mi-au răspuns în stilul celor de la Apple: dar la ce-ți trebuie asta? N-ai nevoie de așa ceva.
Leo(Citează)
17/01/2017 la 9:38 PM
Sunt de acord, la noi se merge pe metoda “dar de ce să-ți ușurezi viața? chinuie-te cumva!”.
Ce-i drept, străinii duc prea departe treaba asta cu produsele, au tot felul de gadgeturi inutile, dar na… alegi ce vrei dintre ele.
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 7:13 PM
Eu am tot zis că îmi cumpăr nebunia asta: http://www.mediashoptv.ro/produs/vac-n-pack/501/4
Am mici dubii, având în vedere că e produs de teleshopping, dar am avut experiențe decente cu tigaia Doubletta.
În altă ordine de idei, poți să folosești mai des congelatorul. Așezi alimentele proporționat în pungi, le congelezi și când vrei să le folosești le scoți cu o seară înainte din congelator și le pui la dezghețat în frigider. Nu am încercat încă cu fructe.
Gabi Miron(Citează)
17/01/2017 la 9:39 PM
Nu-i așa magic congelatorul. Cele din comerț sunt congelate la temperaturi foarte mici și rezistă altfel.
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 8:34 PM
Tupperware.ro
Zooropa(Citează)
17/01/2017 la 9:40 PM
Au vase simple, nu “smart”.
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 9:52 PM
Cel mai ieftin aparat de vacuum il cam are oricine pe acasa: o pungulita sigilanta/cu fermoar (ziplock bag), pui produsele, o inchizi 99% apoi bagi un pai in lateral in deschiderea ramasa. tragi cu gura prin pai excesul de aer si inchizi pana la capat in timp ce extragi paiul. Asa am pus ardei copti, vinete, si diverse la congelator. Cu succes ;)
Ionut P(Citează)
17/01/2017 la 9:42 PM
Da, mă gândesc să iau câteva astfel de pungi chiar și pentru frigider. Măcar le țin fără aer, chiar dacă nu musai la congelator.
Problema este că alimentele se comportă diferit în funcție de tip. Unele fructe rezistă bine în oxigen, altele în dioxidul de carbon generat de propria lor coacere.
Așa este și la cafea. Credeam că cel mai bine se ține în borcane etanșe, dar se ține și mai bine în pungi ziplock din care scoți cu mâna aerul din zona goală, înainte de a le sigila.
nwradu(Citează)
16/01/2017 la 9:53 PM
Daca aduni 25 de kg cu produse de prin state pot sa ti le trimit pe vapor dureaza vreo 6 saptamani sa primesti pachetul si cred ca te costa vreo 60$, daca ai ceva mai mic se poate trimite cu avionul si il ai intr-o saptamana dar costa ceva mai mult la pachet de 10 kg e vreo 80$.
dw(Citează)
16/01/2017 la 10:17 PM
Aparatul de vidat e o solutie buna. Am avut si a fost super.
In rest, de aia am frigider destept. In sertarul de jos si aia e.
Jules(Citează)
16/01/2017 la 11:54 PM
Au fix acelasi gust.
Mihai(Citează)
19/02/2017 la 9:28 AM
deci s-au gasit caserolele pe undeva? m-ar interesa si pe mine. pune un later edit la articol if possible :)
mikel(Citează)
19/02/2017 la 9:49 PM
Nimic concludent. Comandă pe Amazon, dacă vrei. Poate au pe Amazon Germania, să vină rapid și ieftin.
nwradu(Citează)