un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 aprilie 2016

21 Apr 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Bonus: legea antifumat n-a scăzut încasările localurilor. NSFW: Jessa Hinton.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Aia/ala de la comisia europeana care a venit cu ideea asta nastrusnica e tampit rau.

      (Citează)

    • Fara suparare, baiatul cu blogul si cu stirea asta nu intelege nimic. E doar un baiat care scrie si el un blog.

      “Europenii incă nu pot să treacă peste falimentul Nokia și eșecul Microsoft de a impune un alt OS mobil, chestii datorate exclusiv Nokia și Microsoft, nu Google.”

      Auzi frate, europenii turbeaza ca nu a avut Microsoft sucess.

      Ia sa ne dam un pic mai in spate sa citam din presa din 2013

      2013: “Microsoft a fost amendata cu 561 de milioane de euro pentru incalcarea prevederilor antitrust din Uniunea Europeana. comisarul european pe probleme de concurenta, Joaquin Almunia, a declarat ca situatia este fara precedent…Microsoft a platit deja amenzi in valoare de aproximativ 1,6 miliarde de euro din cauza incalcarii prevederilor antitrust din Uniunea Europeana, in ultimul deceniu.”

      Era vorba in principal de faptul ca MS impunea IE ca browser implicit la instalarea Windows-ului, dar si de alte chestii, in principal favorizarea propiilor aplicatii (Office), tinand cont ca tot ei faceau si sistemul de operare (foloseau API-uri nedocumentate, la care o aplicatie concurenta nu ar fi avut acces).

      Evident ca Google nu face asa ceva. El nu doar ca pune browserul implicit, el obliga producatorii de telefoane ca un set larg de aplicatii Google sa fie preinstalate si sa NU poata sa fie dezinstalate, el obliga producatorii ca shortcuturile catre aplicatiile lui sa fie puse in locuri prestabilite si tot asa.

      Dar astia de la UE sunt nebuni si rai si au ceva cu Google…

        (Citează)

    • @silicon_v
      Ce nu intelegi tu cand faci acea comparatie cu Windows este ca Android este 100% open source, public si complet gratuit – doar cei care doresc serviciile Google in mod explicit trebuie sa semneze contractul (este opt-in, nu obligatoriu).

      Opreste-te pentru o secunda si imagineaza-ti cum ar fi fost sa avem Windows open source SI gratis doar varianta fara IE si Windows Media Player… cred ca e destul de clar ca toata lumea ar fi preferat varianta fara IE, ar mai fi fost si gratis.

      Ce e de fapt cel mai important intre cele 3 puncte importante aduse de UE (2 din ele sunt efectiv bullshit) este prevederea prin care Google obliga partenerii care semneaza acel contract cu ei sa nu dezvolte si o versiune de Android concurenta… deci practic fie vinzi device-uri cu Android cel open source si fara serviciile Google, fie pe cel ce include Google Services, nu le poti face pe amandoua.

        (Citează)

  2. Situatia cu modificarea profitului dupa legea anti fumat este discutabila. Nu sunt date cifre (nici nu cred ca exista cifre concrete privind impactul acestei legi), iar vremea buna din ultima vreme a ascuns acest impact, daca el exista.

      (Citează)

  3. Dar la telekom cand va intra in oferta HTC-ul?! In comunicatul lor de presa scrie tot data de 20 aprilie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus