►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
« S-a încheiat cea mai banală ediție a târgului CES?
Testez noul Orange Smart Home: ce senzori poți monta, cum se instalează și configurează »
Este interesant de studiat cum McDonald’s se află într-o continuă transformare, care, deși lentă, devine observabilă pe parcursul anilor. O vedeți și în România prin faptul că unele restaurante au fost redecorate în culori mai plăcute, mai normale, și introducerea de McCafe-uri.
La nivel mondial se fac diverse alte experimente. În octombrie 2014 scriam că în Australia au început să vândă și burgeri făcuți pe comandă de tine, după ce alegi ingredientele pe un touchscreen. Acum câteva luni am citit pe undeva că în Marea Britanie vor introduce, experimental, serviciu la masă. Probabil are o taxă suplimentară, dar se adresează celor care nu au chef să stea și să comande la casa de marcat.
Acestea sunt chestiuni minore, pe total compania îmi lasă impresia că trece printr-un proces mai amplu de redecorare, eliminând din restaurante culorile “de jucărie” și punând accent tot mai mare pe McCafe-uri, insistând mai mult pe salate și o deschidere spre public a modului în care prepară mâncarea. Puteți citi aici cum se produc cartofii prăjiți.
Astăzi am văzut un alt articol mișto: în Hong Kong se deschide McDonald’s Next, un restaurant experimental unde, pe lângă meniul uzual, există și un bar de salate cu 19 feluri de legume, brânzeturi și sosuri, plus o ofertă mai mare de tipuri de cafea și serviciu la masă după ora 16. Nu cred că-și închipuie că cineva va mânca Big Mac-ul cu furculiță și cuțit, ci doar că unii clienți vor intra obosiți acolo și vor prefera să se așeze la o masă și să dea o comandă unui chelner, nu să mai stea 5 minute la coadă la case și apoi să se învârtă după o masă liberă.
Next are și un design nou, modern, mai puțin plastic și culori țipătoare pentru copii și mai mult metal și sticlă. Știrea spune că oferă și platforme pentru încărcarea telefoanelor, oare asta înseamnă că fiecare masă are încărcare wireless? Bănuiesc că Hong Kong este locul potrivit pentru a încerca asta.
În plus, în acest “Next” se va regăsi opțiunea de a-ți customiza burgerii cu ce toppinguri vrei tu, opțiune care acum portă numele de CYT, Create Your Taste, disponibilă și în alte 8 locuri din Hong Kong. Se pare că Australia a fost un experiment reușit?
Câteva fotografii suplimentare găsiți pe CNN, iar ceva mai mult despre CYT pe site-ul oficial HK.
« S-a încheiat cea mai banală ediție a târgului CES?
Testez noul Orange Smart Home: ce senzori poți monta, cum se instalează și configurează »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
11/01/2016 la 4:07 PM
asa mai zic si eu :)
https://www.youtube.com/watch?v=dtm_tIkEbMc
Giovani(Citează)
11/01/2016 la 6:06 PM
Eu am observat că la noi McDonalds joacă și rol de birou. Am văzut destul de multă lume cu laptopuri acolo, stând cu orele, singuri sau în grup de 2-3 persoane. Și nu e vorba de citit bârfe pe Facebook, ci lucrat în Word sau Excel.
Cristian Banu(Citează)
12/01/2016 la 11:27 AM
Știu, într-o zi n-am găsit loc să mănânc ceva pe fugă pentru că la mai toate mesele erau câte unii care trăgeau de-un suc și negociau site-uri cu un laptop în față sau fete care discutau toate cele.
nwradu(Citează)
11/01/2016 la 8:24 PM
În Franța dai comanda folosind un touchscreen, plătești folosind cardul și aștepți sa-ti vină rândul să ridici comanda, aici fiind primul contact cu un angajat mac doc.
silvius(Citează)
11/01/2016 la 9:51 PM
Așa e la KFC în Băneasa
Thundermar(Citează)
12/01/2016 la 11:27 AM
Vor băga și la noi, dar trebuie modificat întreg softul caselor de marcare pentru integrarea asta, mai durează.
nwradu(Citează)
11/01/2016 la 9:28 PM
În Sua mi se pare tare murdar și neîngrijit McDonald’s-ul fata de Europa.
Mimi(Citează)
11/01/2016 la 11:52 PM
Oare copii care au crescut cu mcd au crescut si trebuie tinuti tot la ei ? Arunca o privire la babyboom generation cum a fost mancarea de copii, scutece, fast food, case, masini ….
Din anii 90 pana in 2000 MCD era vazut in Romania superluxos si pe afara erau printe cele mai ieftine.
Vanzarea de mancare preparata se schimba mult, de la pizza la care alegi ingredientele si pana platesti e gata, burito care iti alegi ce vrei si apoi doar platesti, apoi unele fast food-uri cu servire la masa,
dw(Citează)
12/01/2016 la 5:01 AM
Care o fi explicatia fast foodurilor specializate pe hamburgers ?? Nu am sa inteleg niciodata cum in fiecare loc unde exita un McDonald este shi un Burger King shi un Wendys pe o raza de … 5 minute. mers pe jos. Culmea, in loc sa dispara cate unul au aparut 10 chainuri noi: Five Guys, Smashburgers, Shake Shack, The Counter shi o multime de alte mini chains. Poate ca totusi McDonald ii considera ” concurenti”?
Dan B(Citează)
15/01/2016 la 7:16 AM
Cu cât sunt mai multe, cu atât se creează un vad mai bun. Nu e ca și cum oamenii mănâncă numai la Mc, KFC… Mai degrabă azi la McDonalds, mâine KFC, poimâine o șaorma, cu cât sunt mai multe variante, cu atât mai bine, apare ideea că „hai acolo, că sigur găsim ceva”.
Cristian Banu(Citează)