un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Îmi este greu să descopăr oameni noi de urmărit pe Instagram

29 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am o problemă cu contul de Instagram: îmi este foarte greu să descopăr noi oameni pe care să-i urmăresc. Este valabil și reversul, oamenilor le este greu să descopere contul meu și să-l urmărească.

VEZI FOTOGRAFIILE MELE PE INSTAGRAM
(și apăsați Follow)

Instagram face chestia asta foarte dificilă, iar numărul de followers și following crește îngrozitor de încet. Adică mă uit des pe fotografiile celor pe care-i urmăresc, dar cum să descopăr oameni noi? N-ai ca pe Twitter sau Facebook un mecanism de share, ca să ajungă la tine și fotografiile altor oameni cu care încă nu ești conectat, iar mica secțiune Activity despre cei pe care-i urmărești este greu de utilizat.

În mod particular, eu sunt interesat să urmăresc alți români (sunt 245.889 conturi românești, din care 132.819 active, zice Cristi Manafu despre social media în iunie 2015), nu străini. Da, urmăresc multe conturi din străinătate, niște vedete, niște bucătari, toate casele de modă, niște pițipoance sexy, niște conturi care doar arată mâncare mișto din alte orașe (vreo 5 din New York! De ce nu face nimeni ceva asemănător și pentru București?), dar sunt mai interesat să văd locuri mișto de la noi, experiențe de la noi, pițipoance sexy de la noi șamd. Mă mai ajută uneori Instagramology.ro, un blog românesc dedicat acestei rețele, dar nu e suficient.

Încet-încet Instagram vrea să rezolve acest aspect. Mai nou (mă rog, relativ nou, dar poate că nu ați intrat acolo de multă vreme) secțiunea Search are un buton Discover People, unde iți sunt sugerați mulți oameni pe care să-i urmărești, bazat pe preferințele tale actuale și conexiunile din rețele sociale. Iată câteva screenshoturi.

Chestia asta este foarte mișto și am adăugat dintr-o dată vreo 40 de conturi noi în lista de urmărit.

O treabă cu adevărat bună o face Instagram momentan doar în SUA, unde poți căuta în funcție de locație. Asta înseamnă că poți căuta fotografiile dintr-un anumit restaurant sau de la un anumit festival, ceea ce oricum e bine. Eu sper că vei putea căuta și toate fotografiile din București sau alte zone, astfel descoperind noi oameni de urmărit la noi în zona.

Mai multe despre chestia cu search by location citiți pe Business Insider (via Zoso). Probabil vor extinde ulterior la nivel mondial opțiunea.

Sigur, o altă soluție ar fi să fac fotografii mai bune și să public mai des, nu?

Pretzels the size of a steering wheel! #visitGermany

A photo posted by Radu Dumitru (@nwradu) on

asus s5507

    12 comentarii

  1. Iată câteva screenshoturi.

    Unde? lol

      (Citează)

  2. #hashtag #hashtag #hashtag :)))

      (Citează)

  3. BeBe: Unde? lol

    Ehm, le-am pus acum.

      (Citează)

  4. alexa:
    #hashtag #hashtag #hashtag :)))

    Mii de hashtag, dar eu n-am răbdare. Pun hashtag doar pentru fotografiile din aceeași serie sau din același loc. Văd la unii câte 20 de hashtag-uri, unele tâmpite rău, de nici nu cred că stă cineva pe ele.

    În plus, n-am răbdare să le pun, mi se pare spam, plus că pe majoritatea stau utilizatori străini, nu români.

      (Citează)

  5. instagram nu e facebook

      (Citează)

  6. Ce problema existentiala ai si tu…..

      (Citează)

  7. #firstworldproblems

      (Citează)

  8. @hamwater :D

      (Citează)

  9. hashtag pierd timpul pe instagram așa că măcar să-l pierd cu folos.

    Nu de alta, dar mi-am făcut contul pentru a vedea fotografii frumoase, așa că vreau să văd mai multe și mai adecvate.

      (Citează)

  10. daca ti-e dor de brasov :)) @rivionze

      (Citează)

  11. nwradu: ăbdare să le pun, mi se pare sp

    aia nu stiu ce e ala hashtag.

      (Citează)

  12. Pe mine alt lucru mă omoară la Instagram: faptul că nu poți da search după mai multe hashtaguri deodată. E super frustrant mai ales când e vorba despre omonime sau pur și simplu când vrei să rafinezi keywordurile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus