un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Asus lansează un nou desktop de gaming, modelul ROG GD30, și aduce la zi alte modele

14 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Și este în gama aia bună de preț, unde poate fi considerat un best-buy. Modelul se numește Republic of Gamers GD30, este performant, bine asamblat, cu un design special și câteva alte avantaje pe care un computer asamblat din bucăți nu le va putea oferi.

Acesta este GD30:

Inițial nu mi-a plăcut design-ul alb cu negru, dar carcasa arată mai bine când afli că-i inspirată de un stormtrooper, ca să vedeți cum functionează și psihologia asta. În plus, panourile albe pot fi scoase ușor, iar sub ele rămâne o carcasă neagră, la fel de arătoasă și în acest mod. Are chiar și un cârlig de care să agăți căștile atunci când le scoți de pe cap.

Computerul este foarte bine făcut. Nivelul de zgomot este 26 dB idle, 45 dB în full whack. Cablurile sunt foarte bine mascate și trase prin spate, iar carcasa vine cu o altă chestie super-mișto, o traversă de susținere a plăcii video. Plăcile moderne sunt atât de grele încât nu se recomandă mutarea PC-ului cu ele instalate, putând îndoi sau rupe placa de bază. Acest VGA bracket prinde suplimentar placa video în partea opusă portului PCI-Ex, asigurând o susținere mult mai bine echilibrată.

GD30 este complet upgradabil, desigur, plus că vine cu un număr mare de sloturi goale pentru hard-disk-uri, SSD-uri și ventilatoare suplimentare. Sistemul include și un software de control și configurare, inclusiv pentru overclocking rapid, plus multe luminițe colorate, că așa e la modă acum.

GD30 va fi disponibil în 9 configurații diferite, fiecare dintre ele cu Windows preinstalat sau nu. Prețurile încep de la un pic sub 4.000 lei.

Procesor Intel Core i5-7400
Intel Core i7-7700
Sistem de operare Windows 10
Placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB (1 HDMI, 1 DVI, 1 DP)
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB (2 HDMI, 1 DVI, 2 DP)
NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB (2 HDMI, 1 DVI, 2 DP)
NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB (2 HDMI, 1 DVI, 2 DP)
Chipset Intel H270
Memorie Până la 32GB DDR4 2400MHz (slot*4)
Stocare HDD (7200RPM) până la 3TB SATA 6Gbps
SSD până la 512GB SATA3 2.5”
M.2 SSD până la 512GB PCIe
M.2 SSD până la 512GB SATA
Unitate optică DVD-ROM, DVD-RW
Wireless IEEE 802.11ac Wi-Fi
Bluetooth 4.1
Audio High Definition 7.1 Canale (Sonic Studio III)
Conectivitate Frontal:
2 x USB .0
2 x USB 3.1 Gen 1
Microfon
Căști
Cititor de carduri 6-in-1 Spate:
2 x USB 2.0
4 x USB 3.1 Gen 1
1 x USB 3.1 Type-C (Suportă 3A/5V)
1 x RJ45 LAN
Audio 7.1 canale
Zona HDMI rezervată
Dimensiuni 230 x 550 x 540mm
Greutate 17kg

Ce-am mai văzut acolo și mi-a plăcut:

VIVO PC X – este un sistem de mici dimensiuni, având o carcasă cam cât o consolă de jocuri. Mai exact, dimensiunile sunt 7,6 x 28 x 26 cm, greutate 2,2 kg, ceea ce-l face foarte portabil.

Configurația văzută de mine includea procesor Core i5, placă video GTX 1060, stocare 512 GB, 8 sau 16 GB memorie RAM la 2400 MHz. Este atât de mic încât sursa este externă, ca la laptopuri.

Specificații ASUS VivoPC X (M80)
Procesor Intel Core i5-7300HQ
Sistem de operare Windows 10
Chipset Intel HM175
Grafică NVIDIA GeForce GTX 1060
Memorie DDR4 2400MHz 8GB/16GB
Stocare Hard disk până la 2TB SATA (7200RPM)
SSD 512GB M.2 SATA
LAN 10/100/1000Mbps
Conectivitate 4 x USB 3.1 Gen 1
2 x USB 2.0
Conector audio 3-in-1
1 x RJ45 LAN
2 x HDMI
1 x DisplayPort
Wireless IEEE 802.11ac Wi-Fi
Bluetooth 4.1
Sursă de alimentare 230W (adaptor)
Dimensiuni 76 x 260 x 280 mm
Greutate 2.2 kg

Singura problemă este că nu-i upgradabil. Placa video este lipită direct în cea de bază, procesorul are o soluție complexă de ventilație. Totuși, este atât de mic încât nici nu se simte pe birou, sub monitor sau ascuns pe undeva.

G20 – un desktop ceva mai mare cât Vivo PC-ul de mai sus, dar nu foarte mare și, în plus, are o carcasă arătoasă.

GT51CH – sistemul wow. Carcasă super-mega-cool. Procesor Core i7-7700K la 4,2 GHz, overclockabil dintr-un buton la 4,6 și 4,8 GHz chiar în timp ce te joci, USB 3.1 generația 2, posibilitatea de a avea două plăci video 1080 în SLI, amplificator de sunet inclusiv pentru mufele frontale.

Sistemul acesta are de toate pe el și este gândit în cel mai mic detaliu, dar și costă pe măsură: 10.000 de lei varianta cu placă 1070 până la 21.000 de lei varianta cu două plăci 1080 în SLI. Sper că dau un mouse gratis la banii aceștia.

Zen sAIO Pro – un all-in-one ușor upgradat față de generația anterioară, la fel de arătos și rafinat, cu ecran 4K și, acum, 6 difuzoare Harman cu o putere totală de 16 wați. Dacă vreți un PC arătos pentru un birou cu design special, un astfel de AIO este de preferat.

asus s5507

    9 comentarii

  1. De cand poate H270 sa faca overclocking?!

      (Citează)

    • Nu poate. H/B chipsets si non-K cpu din 6th gen erau capabile de BCLK overclock pana intel i-a strans cu usa pe producatorii de mainboards sa taie din bios treaba asta, plus updates prin microsoft care au pus capac definitiv.

        (Citează)

  2. Deci care sunt avantajele pe care un PC ansamblat nu le poate oferi?

      (Citează)

    • Timp economisit, soluție de iluminare, management de cablu făcut bine șamd. Vrei să-l faci tu, din bucăți, îl faci, dar sute de oameni aleg în fiecare an să nu-l facă.

        (Citează)

  3. GD30 e o mizerie, overkill pentru secretara. N-are o nici o treaba cu gamingul. cooler stoc, memorii fara radiator, placa de baza fara m.2 (poate are pe spate ffs), carcasa cu suruburi …

    Se poate mult mai bine la banii aia, sigla ROG o printezi pe autocolant dupa.

      (Citează)

  4. Floo:
    GD30 e o mizerie, overkill pentru secretara. N-are o nici o treaba cu gamingul. cooler stoc, memorii fara radiator, placa de baza fara m.2 (poate are pe spate ffs), carcasa cu suruburi …

    Se poate mult mai bine la banii aia, sigla ROG o printezi pe autocolant dupa.

    Exact, de aceea eram si eu curios care ar fi avantajele de care spunea Radu pe fb
    “Modelul se numește Republic of Gamers GD30, este performant, bine asamblat, cu un design special și câteva alte avantaje pe care un computer asamblat din bucăți nu le va putea oferi.”

      (Citează)

  5. Despre GD30, cum sa nu te pricepi la facut un sistem sau review la el:
    – overclocking-ul pe H270 a fost scos oficial de Intel
    – cooler-ul stock de procesor, jenant
    – un singur ventilator, de evacuare
    – sursa necunoscuta de putere si eficienta nu stim

    Cum se face treaba corect:
    – cooler tower pentru procesor, cu heatpipe, ventilator pe el astfel incat sa sufle aerul cald spre ventilator de evacuare din carcasa
    – ventilator de cel putin 120mm montat in tavan, sa scoata aerul cald in urma principiului fizic care spune ca aerul cald se ridica
    – optional ventilator in panoul lateral, sa introduca aer rece direct inspre placa video
    – sursa de 500W, randament cel putin 80%, ventilator de cel putin 120mm

    Sistemul nu are nevoie de mai mult, pentru ca nu consuma decat vreo 300~350W cu 1 placa GTX1070 sau GTX1080. Nu are nevoie de racire cu lichid, procesorul nu se incalzeste asa mult.

    Dar nah, trebuie sa vrei sa oferi un produs facut ingrijit si sa iti pese de clientul final. Nu sa umbli sa faci cat mai multa economie la costul de productie.

      (Citează)

    • De ce, dacă nu-i nevoie? Eu am pus un ventilator mare pe procesor pentru că voiam să fie silențios. Dacă cel cu care vin default GD30 este silențios, de ce să-l schimbi?

      Poți să mai montezi tu vreo 3 ventilatoare, dacă vrei, dar de ce? De asta iei un sistem deja asamblat și testat și verificat, ca să nu te gândești la fluxul de aer, ci ca să știi că funcționează direct scos din cutie fără probleme.

      Ventilator care să dea aerul în sus? Dar cel de sus, care dă aerul în spate, ce are, nu-i suficient de bun?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus