un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

De ce ordonanța grațierii și amnistiei ar scăpa de justiție zeci de corupți

19 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

Ca să înțelegeți mai bine tot scandalul legat de grațiere și amnistie, lucrurile trebuie puse în context. Luați un Extraveral sau altceva de inimă întâi, că sigur vi se va ridica tensiunea. Update: puteți citi și acest comunicat DNA care spune, în mare, cam același lucru ca și articolul meu.

De ce a început discuția legată de grațiere? Pentru că există un raport al CEDO care spune că drepturile omului nu sunt bine respectate în penitenciarele din țara noastră, care sunt supraaglomerate, așa că se vorbește de grațiere pentru a scoate din închisori oameni cu pedepse ușoare.

Ca bonus, însă, ar ieși din închisoare și o mulțime de oameni ai partidului, tot felul de mari corupți și baroni locali. Iar amnistia și modificarea Codului Penal nu are legătură cu acest aspect, dar ar  ajuta suplimentar și mai mulți corupți ai partidului, așa că de fapt aici bate acțiunea PSD-ului.

Ce înseamnă grațierea? Conform proiectului de ordonanță de urgență pe care guvernul ar fi vrut să-l adopte, erau prevăzute două tipuri de grațieri (textul complet aici):

  • grațierea totală a celor cu pedepse sub 5 ani, exceptând infracțiunile violente
  • grațiere a jumătate din pedeapsă pentru persoanele de peste 60 de ani sau care au în întreținere copii de maxim 5 ani, indiferent de motivul condamnării

Ministrul Justiției a mințit recent spunând că grațierea nu s-a aplica și faptelor de corupție. Ordonanța îi scapă însă și pe cei condamnați pentru corupție, câtă vreme au peste 60 de ani sau copii mici.

Ce se dorește prin amnistie și alte modificări ale Codului Penal:

  • se vor putea folosi la tribunal doar denunțurile făcute în termen de 6 luni de la o data săvârșirii faptelor (ceea ce nu are nici un sens, că de obicei denunțurile apar după un timp, când se strânge lațul).
  • pentru a fi investigat un abuz în serviciu, trebuie să existe un prejudiciu de 200.000 de lei.
  • procurorul trebuie să aibă la dosar o sesizare a acelui abuz în serviciu, nu mai poate investiga din oficiu. Cu alte cuvinte, dacă ziariștii demască un abuz în serviciu, dar nu are cine să depună plângere penală, nu ar fi investigat.
  • pedeapsa pentru abuz în serviciu scade de la 7 la 3 ani.

Aici deja poate mirosiți ceva dubios. Chiar așa, toate modificările privesc abuzul în serviciu, adică infracțiunea pentru care sunt investigați cei mai mulți politicieni, primari și alți oameni legați de partid? Da, de asta e o manevră în folosul câtorva, sub motivul că de fapt ajută sistemul penitenciarelor. 2.200 din cele 7.500 de dosare în lucru la DNA privesc abuzul în serviciu.

Mai există și o prevedere nouă care solicită existența unei plângeri prealabile făcute în maxim 3 luni de la faptele respective. Uitați o consecință a acestei modificări, subliniată chiar de DNA:

Plângerea prealabilă poate fi introdusă doar în termen de trei luni de când partea vătămată a cunoscut existența faptei – spre exemplu, controalele Curții de Conturi care vizează activitatea unei instituții din anul anterior nu mai pot determina formularea unei plângeri prealabile.

Statul nu poate controla în termen scurt activitatea unor institutii, ci uneori se descoperă probleme la controale făcute după 2, 3 sau mai mulți ani, atunci începându-se ancheta.

Cine ar avea de câștigat? Prin grațiere sau modificarea Codului Penal, cei de mai jos ar ieși de la închisoare sau ar scăpa de urmărirea penală:

  • Dan Voiculescu, că are peste 60 de ani, i s-ar reduce pedeapsa și ar ieși peste câteva luni
  • Adrian Severin
  • Liviu Dragnea în dosarul aflat în desfășurare (și-a angajat nevasta), unde prejudiciul este de 102.000 de lei
  • Călin Popescu Tăriceanu
  • Gabriel Oprea
  • Elena Udrea
  • Nicușor Constantinescu
  • Neculai Onţanu
  • Marian Vanghelie
  • Titus Corlățean
  • Sorin Blejnar
  • Vasile Blaga
  • Dan Şova
  • Bogdan Olteanu
  • Relu Fenechiu
  • Romeo Stavarache

Sunt sigur că numele nu au nevoie de prezentare. Probabil că sunt mult mai mulți. Majoritatea ar scăpa de urmărire penală pentru că denunțul este făcut la mai mult de 6 luni și, chiar și într-o condamnare, majoritatea au peste 60 de ani sau ar lua sub 5 ani.

De reținut încă un aspect foarte bine semnalat de L.C. Kovesi: scoaterea de sub urmărire penală a celor denunțați după mai mult de 6 luni înseamnă că respectivii rămân cu banii, iar prejudiciul nu va fi recuperat. Urmăriți acest interviu, e foarte bun.

Un articol din OUG spune că cei grațiați sunt obligați să-și achite despăgubirile la care au fost condamnați, dar următorul alineat îi exceptează de la regulă pe cei cu grațiere la jumătate, adică cei de peste 60 de ani cărora li se taie jumătate din pedeapsă.

De ce este așa periculoasă o ordonanță de urgență? Cu siguranță Curtea Constituțională ar invalida-o, nu? Ah, dar aici e surpriza plăcută. Un OUG se aplică imediat, iar Curtea Constituțională ar urma să fie consultată ulterior.

Chiar dacă acea OUG rămâne în vigoare un singur minut înainte de a fi invalidată de Curtea Contituțională, Codul Penal prevede că în orice caz se aplică situația cea mai favorabilă a legii pentru un cercetat sau condamnat penal, iar dacă pentru un minut legea a spus că trebuie grațiat sau că denunțul e prea vechi pentru a fi luat în seamă, pe baza ei continuă lucrurile șamd.

Chit că ulterior C.C. anulează OUG-ul, răul este făcut. Nu se poate merge înapoi.

Umblă vorba că Guvernul ar fi urmat să adopte această OUG în ședința din 18 ianuarie, cu 3 ore înainte ca Grindeanu să plece spre SUA. Hotnews a aflat asta și a publicat zvonurile. Faptul că Iohannis a venit personal acolo să le zică vreo două le-a cam stricat planurile, cei din Guvern dând-o la întors că de fapt ordonanța nu era pe ordinea de zi (deși putea fi introdusă chiar în timpul ședinței, că ordinea aceea nu-i bătută în cuie). Ordonanța a fost făcută publică după ședința de Guvern, datorită presiunii publice.

Trist record pentru Guvern. PSD a câștigat alegerile de o lună de zile, guvernul are vreo 10 zile și deja mii de oameni au manifestat în fața Palatului Victoria.

Update: conform marcajelor din fișierul Word, textul ordonanței a fost făcut pe calculatorul din cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, deși acesta nega că ar exista așa ceva în lucru.

Conform aceluiași articol, supraaglomerarea din penitenciare n-ar fi rezolvată:

Guvernul Grindeanu susține că scopul grațierii este aerisirea penitenciarelor, dar într-o declarație dată miercuri de ministrul Florin Iordache, doar 2.500 de persoane aflate în închisoare ar fi eliberate. Dar, potrivit statisticilor, capacitatea normală din pușcării este depășită cu aproximativ 8.000 de persoane.

În plus, mulți dintre cei eliberați vor recidiva în primul an după liberare, așa cum arată tot statisticile Administrației Penitenciarelor – procentul obișnuit este de circa 50%, ceea ce însemană că până la sfârșitul anului supraaglomerarea va fi cam aceeași.

asus s5507

    41 comentarii

  1. Unde mai pui ca au reusit performanta sa scoata mii de oameni in strada pe o temperatura de -5 grade, lucru ce nu s-a mai intamplat, cred, de pe la revolutie.
    Misto aia cu denuntul 6 luni. De ce nu s-ar aplica si la plangere sau sesizarea din oficiu? Cum ar fi? Daca nu te prinde politia timp de 6 luni, dupa ce ai furat, esti curat ca lacrima.

      (Citează)

    • Florian:
      Unde mai pui ca au reusit performanta sa scoata mii de oameni in strada pe o temperatura de -5 grade, lucru ce nu s-a mai intamplat, cred, de pe la revolutie.

      S-a iesit in iarna lui 2011-2012. Imi amintesc si acum cum faceam frigul la -15 grade si cum “deontologii” de la HotNews o ardeau sus si tare pe site cum ca noi, protestatarii de la fantana de la Arhitectura, am fi platiti de catre Soros. Ii deranja prezenta noastra acolo deoarece noi scandam si lozinci impotriva exploatarii aurului de la Rosia Montana iar pe HotNews saptamanal erau publicate articole platite de RMGC (Rosia Montana Gold Corporation) prin care se incerca convingerea romanilor de avantajele cianurarii Rosiei Montante.

        (Citează)

    • Ha, misto asa. Pe vremea aia era Basescu. Deci tot Soros era de vina. Ce fraier Soros asta. Plateste intotdeauna pe cei care NU sunt la putere

        (Citează)

  2. Mi-e greață când văd lista aia de nume.

      (Citează)

  3. De ce ar trebui să îmi pese de condițiile de detenție ale unora care au încălcat legea cu bună știință? Dreptul meu de a nu fi furați banii pe care îi dau la buget prin taxe și împozite unde e? Dreptul meu de a trăi într-un mediu administrat corect de unii care doresc asta (depunerea candidaturii e voluntară) și își asumă responsabilități unde e?

      (Citează)

    • +1. Aș da +1000 dacă ar permite sistemul de vot al lui radu… :D
      Aud că și în franța penitentciarele sunt suprapopulate, nu aud să zică vreun politician francez de amnistii, când soluția logică e să mărească capacitatea de cazare… Și când te gândești ce oportunități de comisionare ar fi la ce bani s-ar rula pentru construcția de noi închisori… Sau o altă idee: cred că și poporul ar accepta o taxă pe combustibil pentru construcția de noi închisori, ar înghiți încă o dată această soluție. Nu, ei s-au gândit direct la amnistii. Singura și cea mai importantă problemă a româniei în 2017.

        (Citează)

    • Ar trebui să-ți pese pentru că suntem oameni și pedeapsa trebuie să fie pe măsura faptei. Privarea de libertate nu înseamnă că trebuie să trăiască în penitenciare ca porcii.

      Scopul fundamental ar fi să convingi omul, cât timp e acolo, să nu recidiveze după ce iese din închisoare. Asta se face dacă-i permiți să învețe o meserie, îi oferi ulterior niște șanse, nu-l tratezi ca pe animal.

      Îmbunătățirea condițiilor din penitenciare trebuie făcută cumva. Ce voia guvernul Dragnea să facă nu are însă nici o legătură cu asta.

        (Citează)

  4. De mentionat va vom plati anual menda de 100 milioane de euro la UE, iar Spania a facut penitenciare noi “de lux” cu 55 milioane euro bucata.

      (Citează)

  5. Se vede clar care este scopul acestui guvern, eliminarea taxelor si marirea pensiilor este doar praf in ochii alegatorilor.
    Problema cea mai mare nu e ca ies niste oameni din puscarie ci ca va incuraja abuzul, se vor face contracte pana la limita de 200.000 de lei pentru a nu fi acuzati de abuz in serviciu.

    Apoi o sa ne intrebam de ce nu avem autostrazi, spitale, de ce nu avem utilaje sa indepartam zapada, de ce metroul si RATB-ul au probleme ..

      (Citează)

  6. sa construiasca mai multe penitenciare si sa ii puna la munca pe hoti si criminali la construirea lor! Apoi sa continuie cu ei lucrarile la canalul Dunare-Marea Neagra!
    Eu voi iesi iar in strada si de vor fi -40 de gade. Hoti infecti! Mi-e sila de la atat coruptie! Astia la Guvern merita sa primeasca de la protocol niste apa otravita!

      (Citează)

  7. “Grindeanu, pentru News.ro: Ordonanţa privind graţierea nu avea toate avizele pentru a intra pe ordinea de zi a şedinţei”
    Ce mestecati voi aici?

      (Citează)

    • Ce avize, boss? De la cine?

        (Citează)

    • Praf in ochi ce zice Grindeanu, ce vroiai sa zica daca a fost prins? Pe langa faptul ca avea in proiect data de 18.01.2017 ce dovada mai vrei? Sau ca de fapt guvernul nu are dreptul sa dea gratieri colective ca e considerata lege organica pentru care doar Parlamentul are voie. Dar daca nu venea Iohannis dimineata, acum toti erau liberi, pentru ca daca dadeau OUG era gata, chiar daca era apoi contestata si anulata, in penal era suficient 1 minut sa fie valabila ca se aplica (legea cea mai favorabila). Bine a zis cineva pe hotnews, Santa Klaus a venit mai devreme anul asta…numai sa vina in fiecare zi….

        (Citează)

    • Auzi, avizele alea sunt obligatorii? Hai ca nu suntem toti tampiti. Nu s-au mai aprobat OUG-ul fara avizele consultative?

        (Citează)

  8. parerea mea e ca razboiul pentru justitie e oricum pierdut, chiar daca aceasta batalie sa zicem ca a fost castigata (deocamdata).
    nu cred ca exista vreo posibilitate ca timp de 4 ani PSD-ul sa nu-si duca la capat agenda de a exonera pe toti penalii si coruptii din partid sau care graviteaza in jurul lui.

    nu e clar ca asta e agenda PSD-ului si ca cu ea au castigat alegerile?
    vor face tot ce le sta in putere sa o duca la bun sfarsit, au suficient timp la dispozitie pentru asta si au practic toata puterea.

    deci o vor face, e inevitabil.

    asta a vrut poporul, baga-mi-as **** in el de popor.

      (Citează)

    • estimarea mea incepe sa fie mai optimista din cauza manifestatiilor de aseara.

        (Citează)

    • Nu cred. Ei stiu foarte bine ca manifestarile pana la urma se sting, iar timpul e de partea lor (desi desigur dl profesor voiculescu ar prefera sa iasa cat mai repede).

      Nici daca manifestatiile vor da jos guvernul nu conteaza, ca va veni alt guvern tot de la PSD. Chiar si daca se dizolva Parlamentul actual si se tin din nou alegeri, tot PSD-ul va castiga.

      Nici macar un nou Colectiv (doamne fereste) nu va schimba PSD-ul. In 2015 PSD-ul a acceptat guvernul Ciolos pt ca mai era 1 an pana la alegeri, nu de altceva (si s-a dovedit o strategie excelenta).

      Nu vad cum, realmente.

        (Citează)

    • @Robo >> mare adevar graiesti

        (Citează)

    • Da, dar trebuie ca PSD-ul sa isi asume costurile.

      Sa mearga in parlament, sa se dezbata, sa afle tot poporul ce a votat, sa isi asume fiecare parlamentar PSD costurile acestui vot.

        (Citează)

    • nu cred ca PSD va avea costuri, mai ales daca o fac repede – 3-4 ani pana la urmatoarele alegeri e mult si lumea uita.

      ce, poti sa zici ca a avut costuri cu martea neagra (2013) sau cu ordonanta traseistilor (2014)?
      Ponta a pierdut presedintia din aroganta, ceea ce a dus la niste greseli copilaresti.

      da, sigur ca trebuie sa facem tot ce putem ca sa impiedicam asta (inclusiv iesit in strada), nu voiam sa spun ca se poate renunta la lupta, ci doar ca nu vad cum se poate impiedica regresul asta inapoi in epoca Nastase.

        (Citează)

    • Plus ca treaba asta cu costurile presupune ca electoratul PSD ar fi impotriva acestor intentii de a-i scapa pe penali – lucru de care nu sunt convins.

      De asemenea nu sunt convins ca unul care a stat acasa la alegerile astea (scarbitul de politica) va iesi la vot in 2020 so va vota anti PSD pt ca in 2017 PSD-ul a trantit justitia la pamant. Tot superior si scarbit va fo si in 2020, ca e incapabil sa inteleaga ca statul acasa in ziua votului avantajeaza PSD-ul.

        (Citează)

    • Robo: nu cred ca exista vreo posibilitate ca timp de 4 ani PSD-ul sa nu-si duca la capat agenda de a exonera pe toti penalii si coruptii din partid sau care graviteaza in jurul lui.

      Ba da, e important să nu te resemnezi că “până la urmă tot înving ăia”. Protestele ajută. Explicarea neregulilor către alți oameni ce poate n-au înțeles miza ajută.

      Schimbările de mentalitate se fac lent și cu efort. Dacă toată lumea se predă de acum, iese rău.

      Și cred că avem în trecut suficiente exemple bune. Zicea Gigi mai sus de RMGC, e un exemplu bun despre cum presiunea publică a anulat până la urmă acel proiect pentru că n-a avut nimeni curaj să și-l asume. Interzicerea fumatului e un alt exemplu, de trei ori au încercat să răstoarne legea și mereu presiunea publicului i-a oprit. Marțea Neagră e alt exemplu.

        (Citează)

  9. cris:
    Praf in ochi ce zice Grindeanu, ce vroiai sa zica daca a fost prins? Pe langa faptul ca avea in proiect data de 18.01.2017 ce dovada mai vrei? Sau ca de fapt guvernul nu are dreptul sa dea gratieri colective ca e considerata lege organica pentru care doar Parlamentul are voie. Dar daca nu venea Iohannis dimineata, acum toti erau liberi, pentru ca daca dadeau OUG era gata, chiar daca era apoi contestata si anulata, in penal era suficient 1 minut sa fie valabila ca se aplica (legea cea mai favorabila). Bine a zis cineva pe hotnews, Santa Klaus a venit mai devreme anul asta…numai sa vina in fiecare zi….

    Prietene nu era valabila din 18.01, era valabila din 18.02. Las-o dracu nici sa citesti o ordonanta nu esti capabil? Atunci cum si pricepi ce scrie in ea? Te bazezi doar pe ce auzi in jur? Scrie clar, negru pe alb, intra in vigoare din 18.02, se aplica numai faptelor comise pana la 18.01, ceea ce e logic. As baga mana in foc ca 80% din aia care comenteaza aiurea nici macar nu au citit despre ce e vorba. Puneti mana si cititi si abia apoi trageti o concluzie. Asa o sa vedeti si cui se aplica si cui nu se aplica.

      (Citează)

    • Usor cu criticile si fii si tu atent.Omul a zis bine,e datata in 18.ian.Ca se aplica in feb.e altceva.Asa ca punem mana sa citim cu totii.

        (Citează)

    • Art. 6:
      Dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017.

      Art.7:
      Prezenta ordonanța intra in vigoare la data de 18.02.2017.

      Nu văd de ce-ar conta.

        (Citează)

  10. Toti indignatii vad ca se opun insa nici unul nu are o propunere la actuala problema, sa zica exact cum ar trebui rezolvata. Banuiesc ca nici nu au habarn de adevarata situatie. UE ne va rupe in amenzi cat de curand, bani cu care noi putam construi km multi de autostrada, spitale, scoli, penitenciare, etc. Ideea e ca noi nu avem acum puscarii ci lagare de exterminare.

      (Citează)

    • nu este adevarat ca nici unul nu are o propunere.
      USR-ul are, iar propunerea e sa se construiasca mai multe penitenciare; vor depune un amendament la buget.

      dar daca tu crezi ca PSD-ul moare de grija conditiilor din penintenciare….

        (Citează)

    • Din pacate, manipulati fiind, “indignatii” au ajuns de la o vreme masa de manevra a SRI-ului. De cand cu scandalul Coldea, “acoperitii” arunca prin presa cu fumugene mai ceva ca la mineriade. Diversiune cat incape.

        (Citează)

    • Din pacate, “indignatii” au ajuns de la o vreme masa de manevra a SRI-ului. De cand cu scandalul Coldea, “acoperitii” arunca prin presa cu fumugene mai ceva ca la mineriade. Diversiune cat incape.

        (Citează)

    • Si aia e solutie viabila? Eu unul vad din start o problema. Noi penitenciare nu putem face peste noapte, CEDO nu ne va mai crede pe cuvant ca le vom face ca Pruna deja i-a mintit odata. Trebuie o actiune rapida, pana la calculul cuantumului amenzii iar decongestionarea penitenciarelor e o posibila actiune viabila. Evident trebuie sa ne apucam si de construit noi penitenciare, inasa asta e pentru viitor, ca pui acum un plan pe hartie nu o sa ajute.

      Robo:
      nu este adevarat ca nici unul nu are o propunere.
      USR-ul are, iar propunerea e sa se construiasca mai multe penitenciare; vor depune un amendament la buget.

      dar daca tu crezi ca PSD-ul moare de grija conditiilor din penintenciare….

        (Citează)

    • @Greuceanu>> ma gandeam cand o sa apari, postac jegos.
      Ti-e teama de amenda de la Cedo dar de avertizarile din parte UE nu te doare?
      Vorba cuiva mai sus, nu intereseaza pe nimeni de cei din puscarii, momentan mananca gratis si au caldura, lucru care nu se poate spune despre 50 la suta din copii din tara asta. Sa stea in puscarii, ca erau constienti ca sunt pe ciordeala.

      Si tu si prietenul tau “imaginar” Gigi ma faceti sa vomit.

        (Citează)

    • Greucene, asa zisa amenda care pe care o tot vehiculeaza punctajele PSD e de 80 de milioane de euro. Noi pierdem miliarde de euro din coruptie sau din neaccesarea fondurilor europene, si, vezi Doamne, PSD-ul nu mai poate dormi noaptea ca trebuie sa plateasca amenda aia de 80 de milioane (aprope se pot accesa fonduri europene pentru contruirea de puscarii noi, nu stiai de asta?).

      Nene, serios acum, caci te vad om inteligent. Tu chiar crezi sincer ca guvernul PSD e interesat de acea amenda? Sau crezi ca daca ies afara 2500 de oameni din puscarii se vor imbunatatii atat de tare conditiile in penitenciare incat sa nu mai fim penalizati? Stii ca varful supra-aglomerarii in puscarii nu e astazi, ci a fost in 2013? Ce rost are gratierea condamnarilor cu suspendare (Dragnea), daca scopul e eliberarea puscariilor? Ce e cu toate acele modificari horror ale codului penal, in care devine practic imposibil sa mai utilizezi un denunt sau sa anchetezi un abuz in serviciu in institutiile publice? Ce e cu limita aia la abuzul in serviciu de 200.000 de lei. Si stim cu totii cum lucreaza “incredintarile directe” in primarii, spitale si consilii judetene. Ce legatura au astea cu puscariile?

      De ce sunt diverse “scapari” in gratierea celor sub 5 ani de puscarie? Sunt destule infractiuni asociate coruptiei care sunt scoase cu grija din lista de exceptii de aplicare.

      Altfel nu mai pot sa cred ca esti direct interesat in subiect. Esti membru de partid si ai interese directe, ai rude condamnate, ai un dosare pe rol, scrii pe furis de la Poarta Alba sau esti platit sa scrii ce scrii. Caci altfel refuz sa cred ca esti spalat pe creier.

        (Citează)

    • @Alioja, ia cu lamaie.

        (Citează)

    • Alioja chiar trebuie sa pun mereu link-uri in care te-ai dovedit postac convins. Sa-ti aduc aminte de momentul extra penibil in care lumea te facea postac cu argumente, iar tu incercai ca sa induci ideea ca ei se refereau la mine, cand era destul de clar ca pe tine te vizau? Te mai spala timpul insa din cel mai penibil postac nu poti ajunge asa rapid un om normal credibil.
      Legat de amenda, da ma afecteaza, eu platesc taxe si impozite, nu sunt platit ca tine la punga. Ca Pruna i-a mintit la CEDO in loc ca sa faca penitenciare normal ca ma enerveaza.
      UE ne amendeaza pe buna dreptate, puscariile la noi sunt lagare de exterminare, cine intra iese aminal salbatic.

      Alioja:
      @Greuceanu>> ma gandeam cand o sa apari, postac jegos.
      Ti-e teama de amenda de la Cedo dar de avertizarile din parte UE nu te doare?
      Vorba cuiva mai sus, nu intereseaza pe nimeni de cei din puscarii, momentan mananca gratis si au caldura, lucru care nu se poate spune despre 50 la suta din copii din tara asta. Sa stea in puscarii, ca erau constienti ca sunt pe ciordeala.

      Si tu si prietenul tau “imaginar” Gigi ma faceti sa vomit.

        (Citează)

    • Hai să vorbim frumos. Doar pentru că fiecare este în spatele monitorului său nu înseamnă că putem uita regulile de bun simț.

      Îmbunătățirea situației din penitenciare nu se putea face prin această ordonanță. Folosind scuza CEDO-amenzi-condiții nasoale, au încercat să modifice Codul Penal fix în domeniile în care oamenii politici sunt anchetați sau condamnați, precum la abuz în serviciu, denunț șamd.

      Asta e o idee bună de dezbătut pe larg în alt articol.

        (Citează)

  11. @Greuceanu>>> tu si cu “fratele” tau Gigi sunteti toata lumea? ESTI UN POSTAC PESEDIST vai de steaua lui, care nici atata minte nu are cat sa para obiectiv.
    Platesti la stat tu impozite? Si daca Voiculescu e gratiat si i se sterge prejudiciul facut din banii nostri, aia nu mai e pierdere, prostea?

    Tot ce scrieti si tu si Gigi sfideaza logica bunului simt, e atat de stupid incat incep sa cred ca pana la urma sunteti doar foarte prosti. Macar Gigi are un dram de decenta in incercarea lui de a parea obiectiv. ;)

      (Citează)

    • Si care e logia aia sanatoasa? Daca nu esti pro SRI-DNA esti clar omul lui Voiculescu si postacul PSD-ului? Cred ca ai spus tot cu “Ce avize, boss? De la cine?”, nu mai e nevoie sa fi descris. Practic te contrazici fara sa ai habar. Daca tot e asa bine in puscarie nu mai bine ne faci un bine si te incarcerezi? Sau poate mai bine te trimitem la UE ca sa fi avocatul nostru si sa le spui ca se insala, e cald si bine in penitenciarele din Romania. Eu am vazut chiar pe Hotnews ca in celule iarna sunt aprox 4 grade. Cum comentezi? Mai bine taci din gura…

        (Citează)

    • Toata agitatia asta din mediul online prin care se incearca scoaterea populatiei in strada, nu e un razboi dus de romanii onesti contra unui sistem mafiot ci e un razboi intre SRI, o parte din opozitie si actuala guvernare. E o lupta mai mult sau mai putin vazuta intre clanurile care au pus stapanire pe Romania imediat dupa lovitura de stat din decembrie 1989.

        (Citează)

    • @Greuceanu>> pentru ca ESTI PROST ca de obicei, o sa iti mai zic o data: nu vrea nimeni sa rastoarne guvernul vostru de cacat. A fost ales, lasa-l sa isi faca treaba un an, apoi tragem linie. NU DE AIA AM IESIT IN STRADA, prostea. Am iesit in strada pentru ca se incearca scoaterea penalilor din puscarii, in fel mafiot, fara sa se treaca prin Parlament, fara teansparenta.

      Si daca IOHANNIS in persoana ar fi facut asta tot ieseam in strada, pentru ca asta contravine la tot ce sta la baza democratiei.
      Sa faca Dragnea si ai lui tot ce au promis, sa dea salarii de 3000 de lei la profesori, chiar vreau sa vad cum or sa reuseasca. Dar sa lase legea in pace si penalii in puscarii, nu intereseaza pe nimeni ca ii e frig lui Voiculescu in puscarie.

      In rest, esti un mare postac pesedist, cum am stabilit papusel. Mars la cotet

        (Citează)

  12. E o lupta mai mult sau mai putin vazuta intre clanurile care au pus stapanire pe Romania imediat dupa lovitura de stat din decembrie 1989.

    Care clanuri, că e unul singur, FSN. Lupta e între ăia care plătesc taxe, și care nu mai au de partea lor decât justiția, și ăia care fură din taxele alea și le e frică de pârnaie.

    Tu chiar crezi că SRI-ul ne-a scos în stradă? Tu chiar crezi că nu pricepem cum vrea PSD-ul să legalizeze furtul de la stat?

    Ce preferi să cred despre tine, că ești prost, că ești teleghidat de A3 sau că ești vizat direct de DNA, tu sau rudele tale?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus