un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

CFR apelează la tehnologii de ultimă oră

21 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Hai că am trăit să o văd și pe asta. Campania de reconstrucție a CFR-ului continuă, iar acum informațiile despre Sosiri și Plecări în Gara de Nord se găsesc online, actualizate la minut…

tabela_gara_de_nord
… pentru că au pus o cameră video care să filmeze tabela mecanică din gară. Tehnologie, nu glumă! O găsiți pe site-ul oficial cfr.ro. De observat că cele două ceasuri nu arată aceeași oră.

Nu că la aeroporturi am sta mai bine. Pe site-ul aeroportului Otopeni, de exemplu, trebuie să derulezi manual prin toate zborurile din ziua respectivă ca să afli dacă a plecat sau aterizat ceva.

via Mihai Dragomirescu

asus s5507

    21 comentarii

  1. Apropo de tabela de plecări/sosiri. Cand mergeti prin gara din Cluj să vă uitați la ea. E genială. Am stat vreo 5 minute să ma uit la ea. Nu prea ma pricep sa explic, dar totul arata ca si cum s-ar schimba manual. Fiecare literă/cifră este reprezentata de o patratica. Si patratica aia se tot invarte pana apare ce trebuie. Si asa se invart toate pana apare corect.

      (Citează)

  2. This site is best viewed with Google Chome and IE, with minimum 1280*1024 in resolution.

      (Citează)

  3. Genial. sunt curios ce o sa faca la iarna sau daca vine vreun porumbel ratacit pe tabela :))))

      (Citează)

  4. oricum avantajele sunt multiple, vezi si cat de aglomerat e peronul, vezi si starea vremii
    :)))
    solutii romanesti :))

      (Citează)

  5. @lfcalexandru
    Nu inteleg ce-i asa greu de descifrat la tabela CFR din Cluj-Napoca care arata asa http://www.ziardecluj.ro/wp-content/uploads/2013/02/11022013387.jpg Acolo nu tabela e problema, ci mirosul de urina si numarul cam marisor de minoritari colorati agresivi.

    Tabela din Bucuresti Nord este filmata si afisata asa pe internete de vreo cativa ani buni, nu inteleg ce-i asa de aiurea la toata treaba asta. Am trecut prin halte din comune mai amarate unde tabela de sosiri/plecari era scrisa cu markerul pe carton si biletele erau din cele care ti le dau nasul in tren daca ai “uitat” sa iti cumperi din statie. Apropos de nasi, cica acum le dau 15% din pretul biletelor pe care le dau in tren.

      (Citează)

  6. Nu au pus nici macar o camera video, scumpa si aia, e un webcam care face poze o data pe minut. Probabil acelasi webcam pe care il folosea aia de la informatii sa stea pe chat :)

      (Citează)

  7. – Intercity-ul de Budapesta are intarziere 95 minute :)

    Legat de site-ul Aeroportului Henri Coanda iti recomand sa faci o recomandare la contact@bucharestairports.ro, cine stie, poate modifica cineva site-ul.

    Apropo de facilitati oferite de site-uri mi-as dori sa am pe site-ul bnro un convertor valutar.

      (Citează)

  8. Ce probleme o fi avut trenul de la Budapesta de are o intarziere asa de mare?! Chiar sunt curioasa ce explicatii va oferi CFR-ul…

      (Citează)

    • Păi de la Budapesta și până aici se întâmplă multe pe traseu și se cumulează întârzierile. La noi nu există șine pe care sa poți merge mai repede ca să recuperezi o întârziere, peste tot se merge cu o viteză destul de mică, limitată de infrastructură.

        (Citează)

  9. Inginerul din tine trebuia să se prindă că ceasurile indică ore diferite că sunt pe fusuri orare diferite: plecări și sosiri.

      (Citează)

  10. @marius: http://www.cursbnr.ro/, in stanga-sus ai convertorul ;)

      (Citează)

  11. Eu remarc 3 lucruri:
    – s-au calicit la un filtru de polarizare, să scoata din reflexiile alea de pe tabelă.
    – implementarea watermark-ului e una de o excepție fină. E bine știut că imaginile live, cu tabele de tren mecanice și care arată și întârzierea la trenuri produc orgasme pe bandă rulantă-n Japonia.
    – n-au implementat și watermark cu timp, ca să nu poți avea probe “să-i dai în gât”.

      (Citează)

    • @Ariel: filtrul de polarizare nu merge chiar asa, elimină mai degrabă lumină solară și la anumite unghiuri, nu orice reflexie.
      Cât despre watermark, cică au probleme cu site-uri care fură informația și apoi se indexează mai bine și câștigă bani. Ceea ce nu mă miră.

        (Citează)

  12. soluția nu e așa de rea, vizitatorul are garanția că se uită la situația reală, ca și cînd ar fi fizic în gară. Psihologic, e ceva de încredere.

      (Citează)

  13. @seba18 – mc, folosesc convertor.ro dar ma mir ca nu exista pe site-ul oficial al BNR: http://www.bnro.ro

    Asa cum BNR ofera Cursul de schimb în format XML pentru alte aplicatii nu cred ca le-ar fi greu webmasterului BNR sa implementeze un formular pentru conversie Ron – valuta

      (Citează)

    • @marius: e un feature, nu un bug. BNR a permis astfel și firmelor private să câștige un ban din site-uri de convertit valuta. Statul încurajează micul întreprinzător :P

        (Citează)

  14. Eu am reușit cu filtrul de polarizare, să elimin din reflexii, în multe cazuri (nu pe toate, și nu complet – dar oricum se vede mai bine).

      (Citează)

  15. @marius: cam atat a avut saptamana asta intarziere si la dus si la intors. Si, din cate am inteles, cam atat are de obicei, mai bine ar recunoaste cat e durata reala a calatoriei, iar intarzierile ar tinde catre zero. Noroc ca la vagonul; de dormit e comod si, cu putin noroc, gasesti un loc de fumat pe la vagonul bufet.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus