►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Update: am rescris complet articolul publicat direct de la Londra, unde m-am aflat la prezentarea HTC de pe 19 februarie. Ce citiți mai jos este scris câteva ore mai târziu, când am avut timp să pun ideile într-o ordine logică și să prezint toate detaliile.
Nou smartphone HTC One, la a cărui prezentare am participat și eu astăzi la Londra, își dorește să revigoreze segmentul smartphone, după cum s-a exprima chiar Peter Chou, CEO-ul companiei. Este, cu siguranță, un model extraordinar. Să vă spun toate detaliile.
HTC One arată foarte foarte bine, oferindu-ți acea senzație de lux, de produs lucrat și finisat în cele mai mici detalii. N-are cum să nu-ți placă atunci când îl vezi; primul cuvânt spus de mine când l-am luat prima oară în mână a fost “wow”, pentru că aceasta este impresia imediată (al doilea a fost “Cabral, hai să fugim cu el și să-i facem o tonă de fotografii!”).
Atunci când a apărut One X-ul, anul trecut în martie, mi-am spus că HTC a găsit o linie de design puternică, de viitor. Acum, cu acest nou telefon în mână, X-ul vechi pare un biet prototip nereușit, o clonă ieftină, nefinisată. Diferența este uriașă.
HTC a folosit o tehnologie avansată de producție a carcasei. Se pornește cu un bloc de aluminiu foarte rezistent, modelat în forma unei carcase parțiale, în care apoi se injectează policarbonat printr-un proces numit “Zero gap injection”, adică o umplere foarte precisă a formelor. Sticla de pe față este Gorilla Glass 2, cea mai rezistentă în acest moment.
Mi-a lăsat senzația de lux. Este ceva în felul cum sunt prelucrate muchiile, cum este totul îmbinat, acele linii subtile de policarbonat în spatele de aluminiu, “capacele” de sus și jos, simetria difuzoarelor pe partea frontală. Arată excelent, am aceeași senzație de bijuterie ca și la iPhone 5.
Telefonul nu poate fi desfăcut, bateria nu se scoate extrage. În partea de sus avem butonul On/Off și jack-ul audio, în dreapta butoanele de volum, jos conectorul micro USB.
Varianta alb cu argintiu arată cel mai bine. HTC a făcut din nou un telefon alb care să arate elegant, nu ieftin. Varianta neagră este cam sobră și prea banală.
Specificațiile arată foarte bine: procesorul are 4 nuclee la 1,7 GHz, chipsetul este un Qualcomm 600. Generația veche folosea Tegra 3 de la nVidia, dar acel chipset consuma mult și se încălzea. Cred că HTC s-a înțeles mereu mai bune cu Qualcomm.
Din păcate, nu am putut face un benchmark rapid. Am încercat pe un model expus, mi-am introdus chiar și contul în Google Play pentru a downloada Quadrant, dar nu pornea descărcarea și era chiar la sfârșitul zilei; îmi pare rău, chiar am încercat să-l obțin. Sunt sigur însă că testul ar fi arăta că HTC One este cel mai puternic telefon în acest moment, având în vedere că sub capotă are acel Qualcomm abia lansat și 2 GB de memorie RAM.
Update: am făcut unul la Barcelona, câteva zile mai târziu. Este cel mai mare punctaj obținut în toate testele făcute de mine:
Diagonala ecranului a rămas la 4,7 inci, ca la One X-ul meu. Rezoluția a crescut însă la un uimitor Full HD 1920 x 1080, cu o densitate de pixeli de 468 dpi.
Ecranul te va impresiona. Culorile sunt vii și este primul HTC în care am acea impresie de afișaj “la suprafață”, nu la câțiva milimetri în carcasă. Chestia asta este foarte importantă, deoarece micșorarea grosimii sticlei înseamnă mai puține refracții ale luminii și deci o mai bună vizibilitate în soare și alte condiții.
Ce-i și mai uimitor este un text foarte mic văzut pe un ecran de o astfel de rezoluție. Uitați-vă la fotografia de mai jos, la câte caractere extrem de mici, dar foarte citețe, încap pe lățimea ecranului.
Bateria este de 2300 mAh, cu 500 mAh mai mare decât la One X. Eu mă declar mulțumit. A crescut rezoluția ecranului, a scăzut consumul prin utilizarea unui chipset mai eficient, a crescut capacitatea bateriei, pe total mă aștept la o autonomie ușor mai mare decât în prezent.
HTC One beneficiază de o nouă tehnologie numită Ultrapixel, inventată de HTC. În cuvintele lui Peter Chou, cursa megapixelilor trebuie să înceteze, importantă fiind calitatea imaginilor obținute. No shit!
Ultrapixel înseamnă 3 senzori puși unul peste altul, fiecare sensibil la o altă culoare, combinându-și informațiile capturate pentru imaginea finală. HTC laudă acest senzor ca fiind de 3 ori mai luminos decât cele anterioare. Camera este un 28 mm F2.
Update: am citit pe net că senzorul Ultrapixel are pixelii de 2 micrometri, pe când generația veche avea de 1,1 micrometri. Dimensiunea mai mare a fiecărui element de captură înseamnă zgomot mai puțin și mai multă lumină înregistrată.
Softul de control permite filmare 1080p la 60 fps și imagini HDR mai rapide, mai bine generate. Există și o cameră frontală de 2,1 megapixeli.
Aici la Ultrapixel sunt multe de spus. Am făcut câteva fotografii cu HTC One în sală și camera se încărca și declanșa foarte rapid; viteza de rafală este ca o mitralieră. Din păcate, nu am putut lua fotografiile făcute cu mine pentru analiză și nici n-ar fi avut rost, sala respectivă fiind slab iluminată. Sper să-l primesc la review cât mai rapid.
Cea mai mișto funcție mi s-a părut posibilitatea de a extrage imagini dintr-un clip filmat. Nu știu dacă e vorba de o filmare normală sau activezi un mod anume, dar prin acel clip te plimbi ulterior cu un slider, sărind de la cadru la cadru și fiind posibil să-l extragi în format JPEG pe cel mai potrivit.
Funcția aceasta este excelentă. Închipuiți-vă că fotografiați o fază interesantă la un meci de baschet sau un accident auto din trecere. Anterior puteați doar sa declanșați cât mai des posibil cu speranța că într-o imagine va fi surprinsă chiar scena cea mai interesantă. Cu HTC One, faci un scurt clip din trecere și extragi din el fotografia cea mai reușită cu respectivul zâmbet, coș, fustă și atâtea alte aplicații.
Un soft interesant pentru partea foto/video este HTC Zoe, inclus în noul telefon One. Zoe îți ia fotografiile și clipurile video din galerie și le îmbină automat, cu tot cu tranziții între ele, pauze teatrale, efecte de imagine și alte minuni.
Și eu și Cabral ne-am spus “ah, chichiță de marketing, chestie utilă în reclame TV, dar pe care nu o va folosi nimeni.” După care Zoe ne-a tras-o la amândoi, show-ul arătând în direct pe scenă un clip montat pe loc de telefon, un clip cu noi toți intrând în clădire, luându-ne locurile, aplaudând la discurs și tot așa. A fost cineva care a filmat pe ascuns prin sală și la intrare. Au fost îmbinate în telefon imagini capturate inclusiv cu 2-3 minute anterior și rezultatul, un scurt clip de vreo 10 secunde, ca un rezumat, era foarte bun. Aici au fost cele mai mari aplauze, toată lumea a fost impresionată.
Veți spune că de ce să las telefonul să-mi animeze imagini și să bage efecte in clipuri video. Din același motiv pentru care las și Instagram să facă asta cu fotografiile. Arată mai interesant, oferă o altă perspectivă, fără a altera mesajul transmis, ba chiar “un clip video face cât o mie de imagini”. Chiar glumeam ieri cu Piticu (ne-am întâlnit prin Londra, el cu altă treabă) că un astfel de soft s-ar potrivi perfect obiceiului său de a face foarte multe fotografii.
HTC One are două difuzoare frontale, sus și jos față de ecran. Pe spate nu mai există nici un difuzor, nimic, ceea ce înseamnă că și ringtone-urile tot din partea frontală se vor auzi. Sistemul complet se numește BoomSound, așa i-a zis HTC, și are câteva avantaje mari.
Cele două difuzoare oferă nu doar un sunet stereo real observabil mai ales în jocuri sau clipuri, dar un sunet de foarte bună calitate. Sună a linie de marketing, dacă n-aș fi fost în Londra să-l aud cu urechile mele. Mi-a pus un tip o melodie pe telefon și chiar și în gălăgia de acolo mi-am dat seama imediat că se aude foarte limpede, foarte natural. Nu mai este acel sunet “uscat”, un pic “fâșâit” de pe One X, noile difuzoare fiind evident capabile să redea frecvențe mult mai multe.
Asta te va ajuta foarte mult în jocuri, cât și în muzică, deși eu nu sunt de acord cu ascultatul pe difuzoarele telefonului. Pentru cei cu căști, avem desigur funcții Beats Audio integrate, dar nu știu încă în ce măsură.
O altă chestie care mi-a plăcut este că player-ul inclus caută versurile unei melodii pe net și ți le afișează sincronizat cu respectivul cântec. Dacă vă uitați la clipul de mai jos, eu am rulat o melodie Sheryl Crow și versurile au început să apară simultan cu vocea, ca la un karaoke cu artistul original. Mie îmi place să mă uit pe versurile melodiei și mă bucură acest sistem care până acum era disponibil doar prin software 3rd party.
Prezentatorul HTC ne-a spus și despre BoomSound ca sistem de înregistrare audio. Au făcut un sistem bun de anulare a sunetului ambiental, dar pentru asta trebuie să testăm chiar telefonul.
Interfața Sense 5 a suferit diverse modificări. Aspectul pictogramelor, al widget-urilor și programelor incluse este mai rafinat, în linii mai clare, în mai puține culori. Nu mai pare o jucărie, o imagine din cărțile de colorat, ci are un alt feeling acum.
BlinkFeed este un software care îți aduce pe telefon știri și informații din sute de surse. HTC a anunțat un parteneriat cu AOL pentru a aduce pe telefoane și conținutul blogurilor Engadget, TechCrunch, AutoBlog, Joystiq și restul din rețeaua lor, dar în plus trage știri de la ziare și televiziuni de top (The Guardian etc) și, desigur, de pe Facebook-ul tău și alte rețele sociale.
Am văzut interfața prin care poți alege categoriile de informații dorite, este exhaustivă. La sport intri de exemplu în detalii și poți alege să vezi doar noutăți din fotbal și cricket, dacă asta vrei.
BlinkFeed este integrat direct într-un ecran principal și de fapt telefonul vine cu acest ecran configurat ca Home. Mie mi-a adus aminte de programul SocialLife de la Sony și desigur de Flipboard, deși aici alegi tu și sursele, dacă vrei. Arăta și se mișca bine, cu o interfață gen live tiles din Windows Phone combinat cu Flipboard-ul de care ziceam.
Revenind la Sense, poți regla, desigur, ecranul Home pe unul clasic cu widget-uri de ceas, meteo, pictogramele tale și tot restul. Telefonul rulează Android 4.1.2 și probabil va trece la 4.2 în viitor. Ar fi practic singurul său dezavantaj.
Se lansează în martie, luna viitoare, în 80 de țări și la 185 de operatori, distribuitori și parteneri mari. Nu mă îndoiesc că-l vom găsi și la oepratorii noștri și în magazine. Eu abia aștept să-l testez. Prețul n-a fost comunicat, mă aștept la cel uzual pentru “killer smartphones”.
Observați și că HTC a lansat un singur telefon. Probabil că mai târziu în 2013 vor veni și cu alte modele mai mari sau mai mici, dar se pare că acum merg pe o strategie “all in” pe acest HTC One. Noroc că-i un telefon foarte bun.
Singurul lucru care nu-mi place cu adevărat este numele. Să vezi discuții de genul “ce telefon ai?” “htc one” “de care, X, S, SV, V”, “nu, doar One, ăla nou”. Dar asta sa fie problema noastră….
Sunt curios să aud părerile voastre. Mergeți apoi la Cabral pe site, care a fost cu mine (și eu cu el) la lansarea de la Londra și a scris impresia lui. Deși mare fan Apple, l-am văzut destul de impresionat de noul HTC One.
HTC One – Specificaţii
DIMENSIUNI: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm /4 mm (max/min)
GREUTATE: 143 grame cu baterie
ECRAN: 4,7 inci, Full HD 1080p, 468 PPI
PROCESOR
Snapdragon 600 Qualcomm, quad-core, 1,7GHz
PLATFORMĂ
Android cu HTC Sense
HTC BlinkFeed
MEMORIE
Spaţiu total de stocare: 32 GB/64 GB , capacitatea disponibilă este variabilă
RAM: 2 GB DDR2
REŢEA
GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
WCDMA: 1900/2100 (B2/B1) MHz
CDMA: 800/1900 (BC0/BC1/BC10, Sprint)
LTE: 1900 (B25, SPCS)
SIM
microSIM
SENZORI
Giroscop
Accelerometru
De proximitate
De lumină ambientală
CONECTIVITATE
Mufă audio stereo de 3,5 mm
Tehnologia NFC
Compatibil cu Bluetooth 4.0
Bluetooth 4.0 compatibil cu aptX
Wi-Fi: IEEE 802.11 a/ac/b/g/n
DLNA pentru transmitere prin Wi-Fi a datelor de pe telefon către un televizor sau computer
Telecomandă infraroşu
Port micro-USB 2.0 (5-pini) cu video link (MHL) HD pentru conexiune USB sau HDMI (Pentru conexiunea HDMI este nevoie de un cablu dedicat.)
HTC BOOMSOUND
Boxe stereo duale frontale cu amplificatoare integrate
Sunet la calitate de studio prin intermediul Beats Audio™
Microfon HDR
Funcţia Sense Voice
CAMERĂ HTC ULTRAPIXEL
Sensor BSI, dimensiunea pixelilor: 2.0 µm, dimensiunea senzorului: 1/3′
HTC ImageChip™ 2 dedicat
Diafragmă f/2.0 şi obiectiv de 28 mm
Stabilizator optic de imagine
Bliţ inteligent: Cinci niveluri de bliţ setate automat, în funcţie de distanţa faţă de subiect
Camera frontală: obiectiv grandangular de 88 mm cu funcţie HDR
Înregistrare video 1080p Full HD pentru ambele camere
Videoclipuri HDR
Fotografiere în rafală şi funcţia VideoPic
Înregistrare video slow motion cu viteze variabile de redare
HTC Zoe™ cu montaje şi HTC Zoe™ Share
Retuşare fotografii cu ajutorul funcţiilor Object Removal, Always Smile şi Sequence Shot
MULTIMEDIA
Formate audio acceptate:
Redare: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)
Înregistrare: .amr
Formate video accepate:
Redare: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP şi MP3)
Înregistrare: .mp4
LOCALIZARE
Antenă internă GPS + GLONASS
Busolă digitală
BATERIE
Baterie reîncărcabilă Litiu-Polimer integrată
Capacitate: 2.300 mAh
ADAPTOR AC
Voltaj/frecvenţă: 100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz
Ieşire curent direct: 5 V şi 1 A
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
54 comentarii
19/02/2013 la 6:44 PM
Interesante modele, cei de la HTC mai mereu au avut telefoane foarte bine construite și ergonomice. În rest, doar o mică precizare: ori zici inch-inches, ca în original în engleză, ori spui țol-țoli, ca în română. “inci” nu există.
camil(Citează)
19/02/2013 la 7:02 PM
Ce OS o sa aiba?
Alex(Citează)
19/02/2013 la 7:15 PM
@Alex: Cel mai recent Android!
@camil: mai nou cică există
nwradu(Citează)
19/02/2013 la 7:11 PM
Din prezentarea ta pare o alegere buna. Eu am un htc hd2 si sunt foarte multumit de el. O sa vina instalat cu Android?
Alin Militaru(Citează)
20/02/2013 la 12:52 PM
@Alin: da, Android 4.1.2 acum și 4.2 în lucru.
nwradu(Citează)
19/02/2013 la 7:19 PM
hm, posibil, deși nu cred, ar fi ciudat ca și singularul și pluralul să fie tot „inci” (că „inc” sigur n-am zice)
camil(Citează)
20/02/2013 la 12:51 PM
@camil: https://www.nwradu.ro/2012/02/despre-inci/ :D
nwradu(Citează)
19/02/2013 la 7:45 PM
@Alex: HTC One will launch running on Android 4.1.2 but the 4.2.2 update is already in the works.
Oricum, arata super bine telefonul! Pacat de baterie…
AdrianG(Citează)
19/02/2013 la 7:46 PM
@Radu: nu mai ai galerie de imagini cu next si previous? E cam enervant sa dai 15 clickuri sa vezi 3 poze :(
AdrianG(Citează)
19/02/2013 la 7:47 PM
poti sa stergi ultimul comentariu ^^ :D
AdrianG(Citează)
19/02/2013 la 7:55 PM
@camil: un ochi, doi ochi
4lex(Citează)
19/02/2013 la 8:24 PM
In sfarsit un HTC care chiar arata bine. In general nu prea imi plac HTC-urile, insa asta s-ar putea sa fie modelul care ii scoate din c****t.
Cip(Citează)
19/02/2013 la 8:28 PM
Nu ii scoate modelul asta de nicaieri pe cei de la Htc, pentru ca peste o luna vine Samsung si lanseaza o noua bucata de plastic cu in ecran mai mare si toata lumea va cumpara Samsungul din cauza marketingului agresiv prin care va fi promovat.
Andrei(Citează)
19/02/2013 la 9:07 PM
Chiar daca e inspirat cat de cat dupa iphone 5, imi place. E primul htc de la diamond 2 incoace care arata foarte bine.
Si eu sunt de parere ca telefonul asta ii va scoate la suprafata pe cei de la htc. De fapt sunt sigur de asta.
Shumi(Citează)
19/02/2013 la 9:21 PM
Ar fi fost o chestie sa nu fie ditai plasma.
nashu_mare(Citează)
19/02/2013 la 9:21 PM
Unde naiba tot vedeti voi iphone 5, nu inteleg. Frate, toate telefoanele seamana cu iphone acu. Ce naiba!?!
Inainte nu era mare bani ecranul Se puteau adopta forme decente. Dar acum cum l-ai desena tu ca sa nu semene cu un iphone? Cum?
Ca ditai ecranul presupune o forma simpla si cam aceeasi peste tot. Ca are colturi rotunjite, e ok, ca nu-ti rupe buzunarul.
#randomrant nu o luati personal :)
jules(Citează)
19/02/2013 la 9:44 PM
Eu iphone 5 am si da, sustin si eu ca seamana foarte mult cu iphone-ul la fel ca si blackberry Z10. Seamana la designul de ansamblu, la modul in care e facut ecranul, la marginile cu acea rama de aluminiu care e ca la iphone-ul 5 alb…seamana ce sa mai, dar sunt de acord ca e foarte tare htc-ul asta!
Andrei(Citează)
19/02/2013 la 10:25 PM
Intrebarea de “baza” :D PRETUL?
Pocutz(Citează)
19/02/2013 la 10:30 PM
Cel mai probabil pe la 2500 lei, dupa prima luna cand o sa fie 3200 pe site urile de specialitate, cu dedicatie pentru cei care vor sa-l aiba primii :)
Andrei(Citează)
19/02/2013 la 10:34 PM
Arata foarte bine si pare un telefon “bine” facut,cred ca astept pana o sa ajunga la un pret mai rezonabil :D
Pocutz(Citează)
19/02/2013 la 10:41 PM
In cateva luni, 3-4 ajunge pe la 1600-1700 la fel cum s-a intamplat si cu One X-ul.
Andrei(Citează)
19/02/2013 la 10:48 PM
@andrei, vorbesti de OneX-uri cazute din tiruri direct in bratele unor baieti din Regie?
nashu_mare(Citează)
20/02/2013 la 12:51 PM
Nu mai ascultați părerea lui nashu despre mobile, el încă are Desire de pe care-i cad toate cele.
nwradu(Citează)
19/02/2013 la 11:05 PM
Încearcă-l, fă
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/155233_10151344663242762_251929581_n.jpg
Dan(Citează)
20/02/2013 la 12:50 PM
@Dan: am tot văzut asta, dar dincolo de primul zâmbet, nu știu ce-i așa mare scofală. Glumă, vreo traducere bizară, un publish dat la momentul greșit… dar nu contează.
nwradu(Citează)
19/02/2013 la 11:20 PM
Cam asa :) doar ca baietii is de pe okazii, nu stiu daca si prin regie isi fac veacul :) Oricum hai, nu 1600, 1800 la magazine al caror nume incepe cu telefonultau. (Nu stiu daca am voie sa le fac reclama aici, desi nu asta e intentia?
Andrei(Citează)
20/02/2013 la 11:32 AM
Soft din ala gen Zoe am si pe motorola mea. Poate nu atit de avansat, dar sa unsec videoclipuri si poze sau sa extrag poza din video stie.
jules(Citează)
20/02/2013 la 12:49 PM
@Jules: e greu să inventezi ceva complet nou aici. Și BlinkFeed a un fel de Flipboard/Currents. Ideea este ca o fac mai bine decat altii și le fac pe toate pe acelasi telefon.
nwradu(Citează)
20/02/2013 la 11:54 AM
Functie de fotografii panoramice are?
nashu_mare(Citează)
20/02/2013 la 12:41 PM
Am citit că un pixel din noul senzor are cam 2 micrometri, pe când generația veche și alte telefoane au de 1,1 micrometri. Dimensiunea crescută înseamnă o captură mai bună în lumină slabă și zgomot redus.
nwradu(Citează)
20/02/2013 la 1:48 PM
cand am vazut pozele prima impresie a fost ” ia uite ce iphone!” si realitatea e ca seamna foarte mult cu 5-ul, acum poate tu te gandesti la modelele anterioare. Stim ca esti fan HTC dar trebuie sa recunosti ca s-a cam copiat destul de mult designul :) Da, spatele e un pic rotunjit si au pus ditai camera pe centru , altfel e la fel.
In alta ordine de idei mie la anteriorul mi-a placut faptul ca mergeau pe chipset nvidia care sunt unii din cei mai buni producatori de chipuri video pe cand qualcomm…? ramane de vazut. cat tine faimoasa asta baterie marita ? aici sunt foarte curios, la conditii de utilizare obisnuite : un forum , un browsing, mail, cateva apeluri, un google maps cateva minute , cam ce face fiecare zilnic cu un smartphone si te tine bateria o zi si jumate.
alt minus : inca nu poti scoate / schimba acumulatorul dupa bunul plac ? n-am vazut ceva despre memoria “externa”…probabil iar un mare NU pentru microsd-uri/cd-uri/cristale cuantice :) intre ultimele telefoane am schimbat doar un card si toate datele uzuale sunt acolo.
sincer, n-ar trebui sa se laude asa tare cu el. nu sariti ca sunt fan Samsung, ZTE , sau orice altceva. Pur si simplu mi se pare ca vin cu niste produse incomplete.
AdrianX(Citează)
21/02/2013 la 12:00 PM
@AdrianX: “In alta ordine de idei mie la anteriorul mi-a placut faptul ca mergeau pe chipset nvidia care sunt unii din cei mai buni producatori de chipuri video pe cand qualcomm…? ramane de vazut”
Nu mai zi din astea fără să ai idee de istoricul companiilor, eu aș merge oricând pe o soluție Qualcomm. Sunt cei mai mari specialiști în ceea ce cuprinde domeniul mobile, chipset-uri, comunicații, au patentat atâtea tehnologii, apoi să nu uităm că procesoarele lor nu se încălzesc și au un consum decent. Chipsetul lor mai vechi, S4, bătea un Tegra 3 la orice (probabil în afară de super-jocuri) și nici nu se încălzea.
Date financiare? Qualcomm venituri 19 miliarde, profit 6 miliarde în 2012, nVidia venituri 4 miliarde. Și mă gândesc că plăcile video fac o mare parte din el.
nwradu(Citează)
20/02/2013 la 1:59 PM
pe m-ar interesa sa stiu daca a crescut timpul de descarcare al telefonului in coditii de utilizare normala si fara software ajutator.
Mihai(Citează)
20/02/2013 la 2:00 PM
[update] pe mine m-ar interesa sa stiu daca a crescut timpul de descarcare al telefonului in conditii de utilizare normala si fara software ajutator.
Mihai(Citează)
21/02/2013 la 11:51 AM
@Mihai: fără un telefon de test, ca să vedem ce rată de consum, nu se poate ști.
nwradu(Citează)
20/02/2013 la 2:42 PM
Si eu am tot Desire :) dar se pare ca nu pentru multa vreme. Sper sa se miste repede Vodafone si sa achizitionez un One. Hehe
AdrianG(Citează)
20/02/2013 la 2:52 PM
Eu am o problema cu designul HTC. Anume ca îl detest. Nu sunt în stare şi ei să se decidă pe o singură culoare ? Uitaţi-vă la varianta albă de HTC One. Spatele gri aluminiu, pe faţă e alb .. cu o ramă neagră. De ce nu-l în culorile curcubeului direct ? Bine, inconvenientul ăsta se poate să dispară după ce îl ţin în mână.
Revo(Citează)
20/02/2013 la 4:20 PM
In Anglia a aparut deja la vanzare la pretul de 510 lire, 2550 lei, incepand cu livrari de pe 15 martie (clove.co.uk) In buna traditie la noi va fi 3500 lei la lansare. Dau un iphone 5 daca nu atat o sa coste la magazinele noastre online luna viitoare :)
Andrei(Citează)
21/02/2013 la 11:52 AM
@Andrei: eu mă gândesc mai degrabă la 2600-2800 lei la început, că totuși suntem în România.
nwradu(Citează)
20/02/2013 la 5:35 PM
Newsflash, televizorul Apple e copiat dupa Philips: rectangular cu patru colturi :D, ecranul pe fata orientata spre telespectator, telecomanda care se tine in mana. Copiat pe fata!!!
nashu_mare(Citează)
21/02/2013 la 10:13 AM
Cat timp intentioneaza HTC sa scoata actualizari software pentru “revigoratorul segmentului smartphone” ? 1 an ? 2 ani ? S-a zis ceva in sensul asta sau nu s-a gandit nimeni sa intrebe ? :D
Ca idee, IOS 6 ruleaza si pe iPhone 3GS (lansat de 3 ani jumate). Desigur, nu cu functionalitati complete, dar totusi vorbim de o actualizare de soft.
Wideshot(Citează)
21/02/2013 la 11:54 AM
@Wideshot: și Android la fel, doar că nu instalat oficial. Ceea ce e un avantaj față de iOS, că dacă nu-ți dă producătorul update-uri, faci root și pui ce vrei tu. Iar măcar HTC One va fi un model suficient de popular ca să aibă o comunitate mare de fani și modderi, gen Magic/Desire/One X etc
nwradu(Citează)
21/02/2013 la 11:26 AM
@AdrianX : conform gsmarena bateria e non removable si slotul microsd lipseste … trist
Alex86(Citează)
21/02/2013 la 1:20 PM
Sunt pasionat de fotografie si de gadget-uri, ceea m-a bucurat de doua ori mai mult, pentru ca stiu ca cei de la HTC au dat ce aveau mai bun pentru ca si ei se aventureaza, daca pot spune asa, in cursa brandurilor care vor sa acaoareze din ce in ce mai acerb sau, cred ca pot spune, agresiv. M-a bucurat articolul tau, imi propusesem sa il achizitionez.
Claus(Citează)
21/02/2013 la 1:21 PM
Da, anul trecut a fost unul foarte bun pentru Qualcomm. In primul rand, au fost cam singurii care aveau un chipset cu modem 4g integrat, si cam orice telefon high end in SUA era pe platforma lor: Galaxy S3, One X.
In al doilea rand, au avut o solutie performanta, un dual core de-al lor se lua la tranta cu quad core de la Nvidia. Asta pentru ca au folosit o arhitectura modificata, nu au folosit arhitectura Arm A9 clasica.
Anul asta, Nvidia vine cu noua arhitectura Arm A15 pentru Tegra 4, dar tot fara modem sau in cazul Tegra 4i, un chip pe vechea arhitectura A9 dar cu modem 4g inclus, pe cand Qualcomm au tot o arhitectura proprie. Sa vedem, pana acum doar ZTE pana au anuntat ca vor produce un smartphone bazat pe Tegra 4.
Claudiu(Citează)
21/02/2013 la 1:42 PM
@nwradu: eu ma refeream la suport oficial, nu ROM-uri care vin cu warning “Modifying or replacing your device’s software may void your device’s warranty, lead to data loss and therefore must be done entirely at your own risk.”
Wideshot(Citează)
21/02/2013 la 2:03 PM
@nwradu – e ca si cum am compara mere cu pere. Da , qualcomm integreaza foarte bine si partea de comunicatii dar pe termen lung am mai multa incredere in nvidia. Tocmai din cauza asta si marii producatori au mers pe chipset-uri produse de qualcomm abandonandu-si cpu-urile pentru varianta USA ( vezi samsung , HTC ). Aveau nevoie de acces la reteaua 4G si asta a fost probabil varianta cea mai usoara, integrarea unui cip complet.
Pana la urma sunt si interese ascunse , neaccesibile noua incat sa vedem imaginea de ansamblu. Ma gandesc la diverse avantaje economico-politice ce influenteaza parteneriatul cu o companie vs alta.
AdrianX(Citează)
21/02/2013 la 2:26 PM
AdrianX, tocmai asta e ca anul trecut chipurile qualcomm au fost mai bune in general, nu numai fiindca au avut si modem integrat. Fata de nvidia au avut chipuri mai performante si mai eficiente, pe un proces de fabricatie mai bun. Anul asta urmeaza sa vedem ce va fi.
Claudiu(Citează)
22/02/2013 la 5:52 PM
Telefonul este intradevar super tare dar ma gandesc si cat de accesibil este din punct de vedere financiar…
Razvan Gavrila(Citează)
25/02/2013 la 12:12 PM
Spatele pare aproape identic cu Xperia P (aluminiu, exact acelasi design la camera). Dar altfel, nu ma pronunt in avans.
krossfire(Citează)
25/02/2013 la 1:38 PM
Chiar mi-ai “alimentat” curiozitatea legata de ONE. Superb hands-on si review. Felicitarile mele.
Andy(Citează)
27/11/2014 la 12:41 PM
Antradevar e smecher tel, doar ca nu pot sal conectez la net, folosesc o cartela lebara , germania,
marius(Citează)