un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noul Asus Padfone în imagini detaliate

27 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Asus Padfone a fost anunţat acum câteva minute la Mobile World Congress Barcelona, aşa că mai jos vedeţi în exclusivitate în România aceste imagini detaliate cu tableta-telefon.

Padfone este o tabletă cu totul şi cu totul specială: conţine în ea un telefon complet funcţional, ba chiar bine dotat şi foarte arătos. La început, când am auzit de această idee, am zis că este o struțo-cămilă ce nu se va vinde niciodată, dar văzând cu ochii mei tableta m-am convins că ideea este senzaţională şi acesta poate fi viitorul întregii game.

Cum e Padfone? Este o tabletă ce seamănă cu Transformer Prime. Nu e nici groasă, nici grea. Dacă n-ai şti că ascunde un telefon, ai zice că e o tabletă bună. Când îi deschizi capacul din spate şi vezi telefonul, ţi se pare extraordinară.

Pur şi simplu dai spre dreapta de un comutator şi se ridică un capac de pe spatele tabletei. Sub acel capac este ascuns un telefon pe care-l extragi trăgând pur şi simplu de el şi… îl foloseşti ca telefon. E ca în acele filme când dintr-un iaht mare se deschide o uşă şi pleacă nişte skijet-uri sau din nava mamă pleacă nişte navete mici să facă treabă bună.

Padfone-ul e bazat pe un sistem bine foarte eficient. Tableta în sine nu este decât o “coajă”, un ecran de 10 inci, difuzoare şi o baterie gigantică. Inima ei este telefonul, fiind folosit procesorul din acesta, accelerarea grafică a acestuia şi stocarea acestuia. Sistemul este ideal: ai totul în telefon, toate datele, toate setările, astfel încât “tableta” e doar un ecran mai mare pentru acesta, iar în momentul când iei doar telefonul cu tine ai deja tot ce-ţi trebuie în el.

Rulează Android 4.0.3 în acest moment. Ecranul telefonului mi s-a părut un Super AMOLED, al tabletei nu. Dimensiunea ecranelor este de 10,1 inci (1280 x 800px) şi respectiv 4,3 inci, rezoluţia telefonului fiind un qHD 960 x 540. Partea frontală este neagră, simplă, cu o mică întăritură în partea de jos, unde este vizibilă o siglă Asus. Nu există butoane pe partea frontală, nici fizice şi nici capacitive, acestea fiind direct pe ecranul telefonului, ca în Android 4.0 pe Galaxy Nexus.

Partea din spate mi s-a părut metalică, dar texturată aproape ca amprentele degetelor. Pare scumpă, elegantă, dar şi minimalistă. Singura “pată” de pe spate este camera foto şi LED-ul ei de flash.

Procesorul este un Qualcomm 1,5GHz dual-core, iar memoria internă va fi în variante de 16, 32 sau 64 GB cu slot de card microSD disponibil pentru extindere suplimentară. Camera foto este de 8 Mpx, Fuji, f/2.2, filmează 1080p. Bateria telefonului este de 1540 mAh, a tabletei de 24,4 Wh (adică, ehm…).

Sus e un buton de Power, pe lateral sunt cele de volum. Tot pe lateral sunt doi conectori prin care telefonul se leagă la tabletă, atunci când îl împingi la loc în lăcaşul său.

Mie mi se pare combinaţia ideală de telefon cu tabletă. Vrei telefon? Ai, unul bun, arătos, performant. Vrei şi tabletă? Decât să dai banii pe o tabletă normală şi să te chinui să o ţii sincronizată cu telefonul, mai bine cumperi şi “coaja” (va costa în jur de 1000 de lei) şi telefonul tău se transformă în tabletă atunci când e nevoie. Vestea şi mai bună? Pe viitor va fi disponibil şi un dock sub forma unei tastaturi ca la Prime.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Mi se pare o idee foarte interesanta dar ce fac daca in timp ce ma joc pe tableta, suna cineva?

      (Citează)

    • @Andi: la fel ca atunci cand te joci pe telefon si suna acesta. Cred ca poti vorbi la tableta (pe speaker) sau scoti telefonul si vorbesti.

      @Dan: da, dar nu cumperi un telefon de 2000 de lei si o tableta de 2000 de lei, ca sa mearga separat amandoua. Iesi mai bine la bani.
      Majoritatea intrebarilor tale au raspunsuri banale, de genul “cumperi alt telefon” sau “il scoti din tableta atunci cand suna”. Nu este un dspozitiv bun la toate, ci ataca o nisa proprie, dar foarte buna.

      Sunt insa atat de multe avantaje: nu platesti si telefon si tableta; de obicei cine are smartphone nu are nevoie mare si de o tableta, cum zice si Ferike. Platesti un singur plan de internet mobil. Ai totul sincronizat deja intre “tableta” si telefon.

        (Citează)

  2. Ideea este proastă din multe motive:
    – tableta va fi mult mai grea și mai groasă (include și telefonul)
    – tableta nu poate fi folosită fără telefon. Când ești plecat de acasă cu telefonul, nimeni nu poate folosi tableta.
    – nu poți folosi tableta si telefonul in același timp (util în multe situații)
    – ce faci dacă folosești tableta și sună telefonul
    – scosul / reintroducerea telefonului devine enervanta repede.
    – eu folosesc aplicații diferite pe telefon și tabletă
    – ce faci când se strică telefonul sau îl pierzi? Rămâi cu o tabletă care nu are nicio utilizare.
    – poți folosi rom-uri făcute de alții? Rămâne de văzut.
    – Asus nu s-a remarcat la capitolul telefoane, așa că e posibil ca telefonul să nu fie prea bun

    Etc.

      (Citează)

  3. @all
    – ce faci dacă folosești tableta și sună telefonul?

    Raspuns: stylus-ul se poate folosi ca un headset :)

    mail multe aici: http://www.asus.com/Mobile/PadFone/

      (Citează)

  4. Sa lamurim: Padone nu e tableta “clasica”, e o extensie de display. In loc sa dai 2000+ pe o tableta, dai aprox 1000 Lei in plus si ai “o tableta” cu 6600 MAh + 1550 MAh. Sau telefon care se incarca mereu pana e bagat in extensie.

    Ai dreptate, nu poti folosi separat cele doua gadget-uri, DAR asta inseamna un concept diferit. Doar timpul ne va spune daca va avea mega succes, sau va ramane la stadiul unui concept frumos…

    Cand suna telefonul, iti bagi o casca BT in urechi si vorbesti :)

    Si o ultima chestiune: conform KS&R (http://www.ksrinc.com/)
    – 54% smartphone owners answered “I would like to own a pad”, But only 13% smartphone owners already own one.

    Why Smartphone owners hesitate for Pad
    – 64% Pad is expensive.
    – 75% Don’t want to pay extra data plan for pad.
    – 59% Want pad to have 3G, not just WIFI.

      (Citează)

  5. Ai scris acolo ca bateria tabletei are 24,4 Wh (adica Watt/ora). Din cate am calculat eu, s-ar putea sa gresesc, 24,4 Wh = 6 Ah (la tensiunea bateriei de 4 V). Deci bateria are 6000 mAh, deci NU e chiar o baterie bazata

      (Citează)

  6. O initiativa de salutat ca si concept. Timpul va decide daca o sa fie sau nu un succes, oricum Radu a scris un articol bun pe intelesul tuturor. Ma distrat teribil partea cu “nava mama” …am avut un flashback din copilarie :).

    Subliniez o singura intrebare la care se pare ca nu s-a raspuns desi Dan a intrebat: Ce se intampla cand folosesti o aplicatie la care varinata telefon este diferita de cea pentru tableta (datorita rezolutiei sau diverselor setari specifice)?

      (Citează)

    • @Costi: imi inchipui ca s-au gandit la asta. Probabil ca atunci cand esti in modul tableta se raporteaza catre Market rezolutia tabletei. Sau poate se face un resize. E de experimentat, dar sunt sigur ca exista solutie.

        (Citează)

  7. “Om” testa si “om” vedea….:).

      (Citează)

  8. Problema de mai sus nu o rezolva oare, DynamicDisplay?

    DynamicDisplay – this ASUS exclusive technology automatically adjusts the PadFone’s display layout when it is placed into the PadFone Station to enable you to view and enjoy more.

      (Citează)

  9. super idee!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus