un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Mare concurs cu Windows 7! Dau premiu un smartphone HTC Radar

7 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

79 comentarii

Update: concursul s-a încheiat, urmează să citesc ce ați scris și să aleg câștigătorului unui HTC Radar. Durează câteva zile.
___
Pornesc astăzi un concurs care are ca temă Windows 7, sistem de operare ce a împlinit 2 ani pe 22 octombrie, și trebuie să scrieți ce anume vă place la el și cum vă ajută în muncă sau distracție. Premiul pe care îl puteți câștiga este un smartphone HTC Radar, un model cu Windows Phone 7.5 oferit de Microsoft.

Ca o paranteză, nu-mi vine să cred că au trecut deja doi ani de la lansare. Eu folosesc Windows 7 încă de la o versiune release candidate, deci și mai de mult timp, şi parcă ieri abia scriam că am instalat-o şi că se mişcă extaordinar şi că are o grămadă de funcţii bune în ea. Acum, când văd XP-ul, parcă văd epoca de piatră şi Windows 3.11, aşa de urât şi de lipsit de eficiență mi se pare. Dar deja v-am zis asta în diverse review-uri la SkyDrive, shortcut-uri utile, software gratuit unu şi doi.

Bun. Concurs. Premiu un HTC Radar, care e un smartphone foarte bun, vă asigur. Dacă sunteţi din Bucureşti, câştigaţi şi un tur de onoare al sediului Microsoft, ceea ce va fi o altă experienţă interesantă.

Vă puteţi înscrie de astăzi şi până pe 21 noiembrie (2 săptămâni). Pentru a participa trebuie să scrieţi un text (sau video) despre Windows 7. Poate fi despre cum vă ajută această versiune să vă faceţi mai uşor treaba, ce feature vă place cel mai mult, ce noutate apreciaţi cel mai mult faţă de vechiul XP sau Vista sau, de ce nu, un tutorial despre ce utilizați mai des din Windows 7.

Dacă aveţi blog, scrieţi pe blogul vostru un post (dacă includeţi şi un link către nwradu.ro rămân recunoscător), şi apoi lăsaţi un comentariu aici cu linkul către articol, pentru înscriere, altfel n-am cum să știu că participați. Sunt sigur că bloggerii cu care am fost în Covasna acum câteva luni, la invitaţia Microsoft, vor avea idei şi inspiraţie, aşa că mă bazez pe De Ce, Denisuca, Ştefan, Nihasa, Hoinaru sau Dan Dragomir să dea tonul.

Dacă nu aveţi blog, puteţi scrie chiar aici în comentarii.

Cum aleg câştigătorul? Citesc tot ce aţi scris şi dau telefonul persoanei care a avut cel mai interesant post sau de la care am învăţat ceva nou. Total subiectiv.

Când aleg câştigătorul? Păi în funcţie de câţi se înscriu în cursa pentru un HTC Radar, poate dura câteva zile după data de 21 noiembrie până citesc totul şi fac un clasament şi aleg pe cineva, aşa că nu pot estima clar. În principiu n-ar trebui să dureze mult.

Un like pentru blog, în caseta din dreapta sau aici, e binevenit!

asus s5507

    79 comentarii

  1. Concursul poate fi preluat pe site-uri care listeaza concursuri?

      (Citează)

  2. Daca nu avem blog si ce vrem noi sa scriem e putin cam lung putem sa trimitem altundeva ?

      (Citează)

  3. meorcaneanu marian

    07/11/2011 la 5:54 PM

    Windows 7 este intr-adevar o configuratie ceva mai sanatoasa ,comparabila cu cea ceruta de XP, insa nu are pretentii foarte mari daca stam sa evaluam PC-urile si notebook-urile de ultima generatie. In plus, fata de XP, prezinta o flexibilitate care acestuia i-a lipsit , iar designul este ireprosabil.
    Windows 7 se încarcă mult mai repede, rulează aplicațiile mult mai bine, e mai stabil și mai fluid,vede mai mult de 4 GB de RAM și suportă până la 256 de miezuri independente de procesoare.

      (Citează)

  4. Apreciez Windows 7 din multe motive dar o sa incerc sa fiu succint si la obiect .
    Windows 7 a venit cu multe imbunatatiri fata de windows vista , una dintre cele mai vizibile fiind preview-urile iconitelor din task bar care sunt foarte folositoare pentru ca sunt in realtime . Doar pui mouse-ul peste iconita programului respectiv si iti apare o mini fereastra cu aplicatie respectiva aratundu-ti ce se petrece acolo , iar daca treci cu cursorul peste ea aceasta apare in fullscreen . Pentru mine acest feature este foarte folositor mai ales ca sunt un gamer inrait iar jocurile care merg in fullscreen window mode ( Starcraft 2 , Wow ) ne mai necesitand un alt tab mare merg mana in mana cu windows 7 . De exemplu ma joc Wow si astept sa intr-un intr-un battleground sau Starcraft 2 si astept ca un host sa dea Go la un joc , in acelasi timp am un film pe background sau citesc stiri pe un site . Ca sa nu ratez momentul cand hostul incepe lupta pur si simplu tin cursorul pe iconita de la wow sau starcraft si vad in real time ce se intampla in joc . Un exemplu foarte bun de multitasking deoarece acest tip de exemplu merge cu multe progame sau filme .
    Acum cateva zile fiind plecat de acasa am fost nevoit sa imi fac treaba pe un pc care avea windows vista pe el si inca unul care avea windows xp si am descoperit o gramada de chestii pe care dabia acum observ cat de tari sunt la windows 7 . Ele ar cam fi astea :
    Search-ul din start up menu : e foarte rapid , gaseste imediat ce caut si pot sa-l setez sa caute si lucruri pe net folosind motorul de cautare BING de la microsoft si in internet explorer .
    Alt Tabul inteligent din windows 7 : In windows xp si in vista daca dau alt tab si am mai multe ferestre deschise o ia la rand prin toate , chiar daca sa zicem eu am vrea sa foloses repede o fereastra ce se afla la inceputul randului de ferestre si sa dau apoi la o fereastra ce se afla pe la sfarsitul randului eu trebuie sa o iau prin toate cele din mijloc. In Windows 7 nu e nevoie doar faci la inceput asta si el automat ti pe le pune una dupa alta mai ales daca le folosesti doar pe cele 2 .
    Problem step recorder : Una dintre cele mai tari chestii din windows 7 de cand am aflat de ea . Problem step recorder (PSR) este un recorder (dar nu video) al actiunilor pe care le faci pe pc . Sa zicem ca un prieten de-al tau sau o ruda care nu se pricepe la Pc-uri are o problema la pc si te suna pe tine sa-l rezolvi . Tu nu poti sa ajungi la el acasa in ziua respectiva si nici nu prea intelegi ce problema are respectivul dar trebuie sa-l ajuti . Normal eu l-as pune sa instaleze team viewer (program remote ) ca sa ma pot sa ma uit la el in pc dar sa zicem ca nu are internet la ora aia sau nu ai tu o conexiune destul de buna ca sa-l suporte . Solutia ?! Il pui sa foloseasca PSR ca sa-ti dai seama ce e in neregula : START > run > PSR . Odata lansat PSR , i folosesti functia record care va inregistrat orice activate facuta de user pe pc printr-p serie de screenuri si text indicativ ( User oppend INTERNET explorer and type in toolbar http://www.google.ro etc ) pana cand i dai stop . Apoi va salva toata inregistrarea in format html si arhivat gata sa fie trimisa amicului mester in IT ca sa te ajute cu problema .
    Posibilitatea sa-ti transformi laptopul intr-un router : Tot ce iti trebuie e un laptop cu o placa wireless cu driver mai nou si cateva setari si poti sa creezi un network pentru celelate device-uri dependente de wi fi din casa imprimanta , ipod , ipad etc . Eu am realizat asta la munte intr-o vila unde aveau net doar prin cablu si cu ajutorul unui program free Virtual router manager . Se poate face si fara program doar ca necesita putin mai mult timp si cunoasterea unor comenzi speciale in comand promt .

    SI last but not least Volume mixerul : Pot sa setez volumul separat pentru fiecare program sau device conectact la pc . E genial la mine windowsul are setat ca atunci cand sunt sunat pe skype si raspund toate celelate sunete sunt date mai incet ca sa pot sa-l aud vine pe cel care ma suna .
    Ps : realy try Problem step recorder mi se pare chiar genial progamelul !

      (Citează)

  5. Azi dimineaţă, laptopul meu mai că m-a umplut de nervi. M-am trezit că-mi vede toate reţelele wireless din cartier, mai puţin routerul de la jumătate de metru de el. Telefonul găsea reţeaua, MacBook-ul soţiei găsea reţeaua, doar Windows-ul meu nu voia să o găsească. Am simţit că m-am întors cu vreo 8 ani în timp, cînd cablul UTP era sfînt. Am dat vreo cinci restart-uri, nimic. Am reinstalat router-ul, degeaba. Într-un final, m-am uitat pe lista de update-uri pe care tocmai le instalase. Mai erau vreo cinci opţionale, printre care şi cel pentru placa wireless.

    Să fie clar de la început: laptopul meu stă deschis aproape non-stop. Singurele momente în care e închis sînt atunci cînd trebuie să ajung undeva cu el, iar atunci e lăsat în hibernare. Îi mai dau cîte un restart la 3-4 săptămîni. Eh, Windows-ul are obiceiul de a-şi lua în fiecare dimineaţă update-urile. Azi dimineaţă, cînd trebuia să le instaleze, calculatorul meu hiberna liniştit. Se întîmplase minunea, aseară, şi-am zis să-l închid. Ce-a făcut, ce n-a facut, cînd l-am deschis de dimineaţă, nu-mi mai vedea reţeaua. I-am dat restart să fie sigur pe update-urile proaspete, aceeaşi problemă. După alte cinci restart-uri, îmi spun că ar fi cazul să văd ce-a instalat.

    Rămăseseră vreo cinci update-uri “opţionale”, printre care şi cel pentru placa wifi. Între timp, de nervi, reinstalasem şi router-ul şi continuam să spumeg. După instalarea “opţionalelor”, surpriză!, toate au mers fără nici o problemă. E drept, mai puţin touchpad-ul, al cărui update a şters softul Dell-ului, aşa că am rămas pentru cîteva minute – pînă la reinstalarea driverului de pe Dell.com – fără scroll pe touchpad.

    Lăsînd la o parte micile probleme, precum aceasta, îmi dau seama că, pentru mine, nu există nici un sistem de operare mai bun. Mă gîndeam, la un moment dat, să-mi iau un MacBook. Sînt limitat din punct de vedere al software-ului (grafica vectorială o fac în Xara, de exemplu, care nu are versiune pentru Mac), plus că Mac-ul doamnei mele face mai mult scandal şi mai des decît Windows-ul meu. Unde mai pun la socoteală că XP-ul îl reinstalam la fiecare trei-patru luni, iar de un an şi ceva, de cînd am Windows 7, nici măcar o singură dată nu mi s-a blocat calculatorul…

    Windows 7, fără să încerc să fac cîtuşi de puţin reclamă, este cel mai stabil Windows posibil şi, din multe puncte de vedere, atît cît am putut să compar, mult mai stabil decît Mac OSX. Da, rămîne eterna problemă cu viruşii, dar cîtă vreme nu intri pe site-uri suspecte, cîtă vreme deschizi conţinutul unui stick USB cu Total Commander, să vezi ce fişiere ascunse există, şi mai ai şi un Avast la îndemînă, nu există nici o problemă. Eu, unul, n-am avut nici o problemă cu Windows 7, alta decît mărunţişuri precum mici incompatibilităţi între drivere şi update-uri. Şi la modul cel mai serios vorbind, driverele mele, instalate acum, sînt de Vista (de altfel, şi sistemul de operare preinstalat cînd am luat laptopul), deci probabil fireşti.

    Mă gîndesc la următorul aspect: dacă toate produsele Microsoft ar fi cel puţin pe trei sferturi la fel de bune ca Windows 7, n-ar mai exista competiţie pe piaţă.

      (Citează)

  6. cel mai tare lucru la windows 7 e ca, daca cauti ceva nu trebuie decat sa apesi tasta Windows si sa incepi sa scrii cuvintele cheie! de fiecare data mi-a afisat ceea ce cautam! si-mi place si cand schimb ferestrele apasand tastele WIN+TAB!

      (Citează)

  7. Nu o sa ma apuc sa scriu un roman, fiecare are pareri impartite asa ca cel mai bine e sa testezi si sa vezi cat de mult difera ( in sensul bun ) Windows 7 fata de XP.
    Ma atrage la el: design-ul, functionalitate / usurinta de a gasi ceva rapid, gadgeturile din dreapta ecranului cu vremea / stiri / date despre sistem.
    De asemenea de curand am descoperit prin intermediul blogului tau cateva programe gratuite de la Microsoft chiar sunt excelente: skydrive, live mesh, easy transfer, si live photo gallery. Acestea vin ca o completare la win7 si se dovedesc extrem de utile: eu de exmplu imi tin un back-up al pozelor si documentelor pe skydrive, astfel la nevoie il pot accesa oricand. De asemenea tot de curand am renuntat la verificat mailul via website si am trecut la Outlook [ colegii de la Metro il folosesc pentru mesageria interna ], si ma descurc mult mai usor, se incarca mai rapid, nu mai stai sa vad 20 de reclame pe pagina si alte minuni.
    In concluzie, o sa o tai scurt: ma impac foarte bine cu Windows 7 si nu o sa il schimb prea curand [ poate un dual-boot cu W8 ] .

      (Citează)

  8. PS: am uitat sa precizez ca imi plac foarte mult scheme de sunet care se pot schimba. Cele standard m-au plictisit, asa ca am trecut pe opera, Characters mai exact .

    @ Radu: functia de edit nu merge, nu salveaza continutul modificat.

    Linkul sharuit de Microsoft pe facebook catre articolul tau: Software gratuit part 2, nu este bun.

      (Citează)

  9. eu am o singura intrebare ptr tine Radu.) daca imi poti spune pe HTC cum stergi lista cu toate contactele.) mi s-a intamplat asta pe un HTC Trophy, trebui sa-l dau cuiva, il folosisem 2 sapt. si nu am reusit cum sa fac chestia asta.) tot ca un mic concurs.0

      (Citează)

    • @constant: eu ii dau reset cu totul. Nu stiu cum se sterg altfel contactele, cred ca anulezi sincronizarea si dispar sau le stergi unul cate unul in caz ca nu are select all.

        (Citează)

  10. ok si acum despre w7.

    as zice asa:

    1. lansat de Microsoft ptr a sterge dezamagirea cu Vista

    2. daca lucrezi in IT ptr corporatii mari care inca mai au XP pe statii (nu se prea arunca sa inlocuiasca OS-urile cum apare unul nou) W7 are o mare problema, nu poti face upgrade din XP si asta da de lucru tare.)

    3. noutati in zona de gadget, aici as spune asa:le poti plasa oriunde pe desktop si exista o functie “Play To” prin care userii pot reda un fisier media pe alte calculatoare sau pe XBOX.

    4.functia cautare este dramatic imbunatatita astfel va afisa rezultate aproape instantaneu (ca la MAC) dar asta au mai spus-o si altii inaintea mea.)

    5.poate crea librarii pe tipuri de fisiere oriunde s-ar afla ele pe HDD

    6.optiune XP mode, optiune care permite rularea de aplicatii vechi suporate de XP prin intermediul functiei de virtualizare.

    7.optiunile de networking iti da libertatea de-a alege ce tipuri de fisiere poti partaja cu celelalte calculatoare

    si ma rog ca idee, proabil sint sute de noi chestii…cam atita am acuma la ora asta.
    s-auzim de bine

      (Citează)

  11. 1. ce-mi place mie la Windows 7 – spre deosebire de xp – este ca pot “doca” fereastra doar daca trag de title bar in stanga sau dreapta si maximiza daca trag de ea spre marginea de sus a ecranului. Ma regasesc foarte des folosind aceste shortcut-uri, asemenea cu “show desktop” din dreapta jos (folosesc si WIN+D – meteahna din xp)
    2. de asemenea pin to start menu mi-e foarte folositoare.
    3. faptul ca se “misca” f bine pe un sistem slabut (un sempron slab si 1GB ram)
    4. e super treaba cu iconul partitiilor care-ti arata spatiul liber ramas (inclusiv pe drive-urile map-ate)

    5 cel mai important : in start am un search prea tare – cauta si in control panel ( tremendous time-saver )

    p.s – in modul details in win explorer daca apesi ” ctrl si + ” iti aliniaza f misto toate coloanele (functioneaza si dublu click pe bara separatoare dintre coloane) – treaba asta merge de la win 98 incoace

    in general win 7 e ok si astept cu nerabdare win 8 cu ale lui tile-uri :)

    – dar pana atunci ma multumesc cu tile-urile de pe radar (nu-l am , astept sa-l primesc :D)

      (Citează)

  12. sunt fff multumit d el.merge bine si cel mai mare avantaj……gaseste toate driverele de care am nevoie….ce se putea mai bun de atat!!!
    Partea mai urata este ca papa multe resurse!!!!!

      (Citează)

  13. Clar Windows 7 spre deosebire de XP, este ceva nou şi plăcut din toate punctele de vedere, te face să te simţi bine, cu ferestrele plăcut şi viu colorate, îţi face ziua mai plăcută dacă ştii să te bucuri de moment, uşor de manevrat şi e la modă d-le, ce mai încolo şi-ncoace, o zi plăcută tuturor.

      (Citează)

  14. Eu de curan am luat contact cu Widows 7, este ok din toate punctele după ce te obişnuiesti, are mult mai multe optiuni faţă de XP, cred că este mulţumitor şi pentru cei lucreaza zilnic cât şi pentru celilalti, succes tuturor.

      (Citează)

  15. participarea mea la concurs discponibila aici: http://bit.ly/toWSPA :D

      (Citează)

  16. tudorache iuliana

    08/11/2011 la 5:00 PM

    Ce pot spune cand a aparut Windows7 am fost sceptica.Am zis ca nu imi parasesc batranul Xp pentru nimic in lume.Insa am fost plecata o zi la munte cu prietenii unde unul din ei avea laptop cu win7 instalat.Cu Windows 7, potențialul computerului este valorificat la maximum pentru lucru serios și divertisment de calitate. Aveți posibilitatea să și lucrați cu o mai bună gestionare a alimentării, cu un lucru în rețea mai simplu și cu imprimarea cu depistarea locației. Când sunteți gata să vă relaxați, vă veți bucura de emisiuni TV, de videoclipuri, de muzică și de divertisment online, oriunde și oricând doriți, cu caracteristici precum Windows Media Center, Redare la și Redare media în flux la distanță.
    Windows 7 Ultimate și Enterprise includ Criptare unitate BitLocker, care menține totul în siguranță, de la documente la parole, criptând întreaga unitate pe care se află Windows și datele dvs. Toate mau cucerit pe mine si familia mea.

      (Citează)

  17. Pai totul a inceput de la lansarea acestuia. un pic sceptic ca va manca multa memorie datorita interfetei transparente si a efectelor 3D ( bine realizate ) Intai am incercat pe un sistem Single core. slab rau 512 ram. 1.8 GHz procesor. ce sa mai. In ziua de astazi, o antichitate. Rula destul de bine, dar totusi imi facea figuri si n-am renuntat. Cand in sfarsit am schimbat PC-ul, l-am instalat sa vad ce-i poate pielea cu adevarat. Si am ramas placut surprins. Consum mic de memorie, interfata incantatoare, functionalitate sporita fata de windows XP ( care este o versiune de windows, dupa parerea mea, greu de batut ) M-a salvat de multe ori acest sistem de operare; si aici am mai multe exemple. Versiunile noi de Microsoft Office care ruleaza mult mai bine ca pe Xp, esentiale in proiectele mele scolare ; sunt si un gamer, nu inrait, dar jocurile pentru mine sunt foarte importante., asa ca Windows 7 a cazut parca din cer, deoarece sporeste calitatea unui joc prin tehnologii de ora actuala cum ar fi Direct X 10 si 11, lucruri care lipsesc total din Xp, Un alt lucru notabil este si instalarea simplificata, chiar scurta pentru un sistem de operare ce se instaleaza de pe DVD si are o dimensiune sa spunem… maricica. Alt lucru care m-a salvat este ca instaleaza automat driverele de la placa de retea si cea audio. Spun ca m-a salvat pentru ca pe Xp am avut multe probleme cu aceste placi si driverele lor. Instalare, compatibilitate . Si nu stiu cum Windows 7 reuseste sa aibe orice driver de la aceste componente. Destul de uluitor. Si ultimul motiv, dar nu cel din urma, este compatibilitate a cu toate tehnologiile noi ( Am mai zis, dar am specificat doar de video ) . Aici generalizez. Cu absolut tot, se descurca de minune. Cam atat. As mai fi avut multe de adaugat, dar nu-mi vine in minte pe moment. Multumesc Microsoft pentru acest Sistem de Operare minunat. :)

      (Citează)

  18. Cazacu Cristian

    08/11/2011 la 6:36 PM

    In viata mea Windows 7 a intrat de cand era in stagiul de beta, imi aduc si acum aminte cum la ora 1 stateam cu sufletul la gura asteptand finalizarea instalarii.Imi place interfata, rapiditatea, aerosnap o metoda pe care o folosesc des si aeroshake care este foarte util cand ai mai multe programe deschise si doresti sa iti ramana o singura aplicatie pe desktop.Dar ce imi place foarte mult este faptul ca, atunci cand ai probleme cu PC-ul/Laptopul in asa masura ca nu mai poti intra in OS ca sa iti poti salva datele de pe partitia C si nu ai la tine dacat un dvd cu W7 (ceea ce s-a intamplat in cazul meu) am descoperit ca inainte de instalare lui ai posibilitatea sa iti transferi fisierele de pe partitia C pe alta, am ramas foarte uimit si sunt sigur ca putina lume stie iar daca sunteti interesati as putea face cu mare drag un video.

      (Citează)

  19. Avramescu Flavius

    08/11/2011 la 6:49 PM

    Eu am folosit Windows 98 pana la Vista, Xp.
    Dar cand m-am dus la o instalare de windows noua mi s-a spus sa instalez wind. 7 pentru ca e mai nou. Acesta a fost singuru sfat..noutatea.
    Desigur, nimeni nu stia la inceput atatea, dar pe parcurs mi-am dat seama ca e super acest windows si daca ar trebuie sa imi reinstalez unul, tot windows l-as instala. Cand sunt la scoala la ora de informatica, acolo fiind windows xp instalat, e ok pentru ca stiu sa lucrez pe el, dar prefer acest wind. 7.
    Parerea mea este ca succesul sau depinde exclusiv de stabilitatate si fiabilitate in timp. Fata de Vista pare un pas inainte, chiar daca trebuie platit pentru ceva ce ar fi trebuit oferit gratuit ca SP2 pentru un sistem de operare deja existent.

      (Citează)

    • Si Ligia Adam a scris un post foarte misto pe Google+. Nu-l pun aici ca nu stiu cum este cu setarile si cine are voie sa-i vada profilul, dar l-am retinut.

        (Citează)

  20. Windows 7 – un sistem de operare de 7 stele – cel mai folosit sistem de operare din lume, acesta oferind şi varianta în limba română.

    7 motive pentru care ar trebui să foloseşti Windows 7:

    1. Este peste Windows XP şi Windows Vista. Oferă un desktop mult mai bun, o performanţă ridicată şi un aspect mult mai plăcut faţă de predecesoarele sale.

    2. Windows XP are destul de multe probleme cu securitatea, în schimb Windows 7 m-a surprins plăcut, cel din urmă oferind un UAC – funcţie oferită încă de pe vremea lui Vista (User Account Control) îmbunătăţit, BitLocker – contribuie la o securizare sporită a tuturor elementelor computerului, de la documente până la parole, Windows Defender – securitate sporită împotriva programelor spion şi a programelor nedorite.

    3. Windows 7 se adresează şi gamerilor, oferind performanţe la fel de bune ca XP (Vista fiind un devorator de RAM) – oferă suport pentru DirectX 11.

    4. Se mişcă bine atât pe sistem desktop cât şi pe notebook-uri – Vista era un impediment pentru anumiţi posesori deoarece consumă foarte multe resurse.

    5. Prin Windows Touch putem să navigăm folosind doar degetele, această opţiune putând fi utilizată doar dacă avem un ecran tactil.

    6. Device Stage – un fel de pagină de pornire pentru hardware, unde producătorii pot particulariza produsele astfel încât că anumite opţiuni de meniu să fie ajustate.

    7. Uprgrade-ul aplicaţiilor oferite odată cu Windows şi anume Windows Media Player (versiunea 12 pentru Windows 7), Internet Explorer (versiunea 9 pentru Windows 7) şi altele.

      (Citează)

  21. Madalin Rinja

    08/11/2011 la 8:48 PM

    Initial am ales sa migrez catre Windows 7 datorita modului simplu si sugestiv de configurare a retelei si conexiunilor de orice tip, a integrarii diverselor unelte, dar si din prisma problemelor si erorilor aparute, acestea fiind vizibil mai rare decat la un sistem de operare mai vechi si rezolvandu-se mult mai rapid.

    Windows 7 vine cu numeroase functii care imi fac viata mai usoara, cum ar fi – cautarea si instalarea automata a driverelor din Windows Update la conectarea unui dispozitiv nou sau rezolvarea problemelor cu ajutorul uneltelor de autodiagnostica re.

    Din cauza ca nu am un router wi-fi, una din functiile de care nu ma pot desparti este partajarea prin wireless a conexiunii internet, aceasta oferindu-mi acces internet si pe telefonul mobil si pe un al doilea PC. Partajarea datelor si transferul acestora prin intermediul Wi-Fi intre doua calculatoare cu Windows 7 este de asemenea foarte rapid de configurat, foarte usor de folosit si totodata te scapa de problema transferarii datelor de la un sistem la altul.

    Din multitudinea de trick-uri imi este foarte util acela pentru copiat mesajele de eroare, si anume: tinand apasata tasta “Ctrl” si tastand succesiv “x” si “c” cand fereastra este in prim plan, iar dupa asta se da “Paste” intr-un fisier text gol.

    Dintre uneltele integrate folosesc foarte mult “Ressource Monitor”, “Remote Assistance” si “Sticky Notes” (chiar daca este un sistem de notite banal). Acestea ma scutesc de efortul instalarii altor programe sau chiar de cumpararea acestora.

    Functia Snap-to-Edge ma scapa de problema aranjarii tuturor ferestrelor, si ar fi bine sa functioneze si atunci cand folosesc doua monitoare (sper ca Microsoft sa faca ceva in privinta asta).

    Toate acestea (si multe altele) imi fac viata mai usoara si fac din Windows 7 un produs extraordinar.

      (Citează)

  22. Super W 7 eu cu el il am de aproape 2 ani super ? mai bun ca XP ?

      (Citează)

  23. Rusu Alexandtu

    08/11/2011 la 9:33 PM

    Pentru ca sistemul de operare Windows Vista Home Premium pe 32 biti preinstalat era prea lent si nu vedea toata memoria RAM,folosea doar 2.8 GB din 4 GB mi-am facut curaj anul acesta in februarie si am instalat singur Windows 7 pe laptopul meu Lenovo Ideapad U350,deoarece castigasem la un concurs softul original de Windows 7 Home Premium pe 64 biti.
    Am cautat pe web niste tutoriale apoi mi-am dat seama ca nu e asa greu sa-ti instalezi sistemul de operare Windows 7.Chiar nu a fost deloc greu.
    Instalarea sistemului de operare este uneori greu de facut dar instalarea Windows 7 a fost mult mai usoara chiar si pentru mine ca incepator.Bineinteles ca inainte de a incepe instalarea am facut un backup al datelor mele care nu a durat atat de mult deoarece am un backup continuu la datele de pe laptop-ul meu.
    Procesul de instalarea al sistemului de operare Windows 7 a trecut prin unele masuri initiale. Dupa cateva minute acesta m-a intrebat daca vreau sa fac o instalare de upgrade sau de la 0 asa ca am ales sa fac instalarea de la 0 formatand partitia C de 55 GB deoarece facusem back-up la datele mele.
    După aproximativ 30 minute a aparut casuta in care mi-am trecut numele calculatorului si parola,a aparut confirmarea ca sa setez fusul orar,am ales GMT+2h Bucharest apoi mi-a aparut reteaua Wireless si m-am conectat la internet,am activat licenta Windows 7 in 1 minut pana ce a verificat-o si s-a activat Windows-ul cu succes,apoi mi-a aparut o notificare ca exista actualizari pentru sistem si le-am instalat,am dat restart,apoi am dezactivat UAC(User Account Control),am setat locatia,formatul datei,orei si limba pentru programele non-Unicode.Am dat restart din nou apoi am instalat un antivirus gratuit si programele de utilitati Lenovo Ideapad pentru ca sa functioneze corect(camera Web,Touchpad,Energy Management).
    Instalarea a decurs fara probleme si cel mai mult mi-a placut ca nu am mai avut nevoie de drivere deoarece acestea erau deja incluse astfel incat mi-a facut treaba mai usoara!
    Dupa ce am instalat Windows 7 pe 64 biti prima diferenta pe care am vazut-o a fost timpul de incarcare a laptop-ului care a durat mai putin decat in Vista,apoi am vazut ca vede si foloseste toata memoria RAM iar programele si jocurile au un timp de raspuns mai bun.
    Am mai observat ca bara de activitati a fost schimbata si imaginea de fundal de pe desktop se poate schimba automat prin
    rotirea imaginilor selectate dintr-un folder la fiecare X minute.Pe final pot spune ca Windows 7 este mai bun decat Vista,astfel incat recomand tuturor sa treaca pe Windows 7 deoarece dupa un timp scurt te obisnuiesti cu el.

      (Citează)

  24. Windows 7 e varză. Sper să câștig. :P

      (Citează)

  25. Eu dintoteauna am folosit sistemul de operare Windows..
    Sunt foarte multumita de faptul ca Windows 7 se distribuie in limba engleza, ferestrele sunt organizate foarte bine, si mai ales de faptul ca instalarea se face rapid, asa ca lucrurile au functionat conform asteptarilor mele. Efectele vizuale sunt prezente la Windows 7, acum acesta poate defini tranparenta modului de a lucra, putand vizualiza desktopul si lucra fara nici o problema.
    Ce pot sa spun mai mult, decat ca in termeni de perforamanta, laptopul meu ruleaza mult mai bine pe Windows 7 si nu am avut nici un fel de conflict see you hardware sau software.
    Pentru a incheia acest post, in opinia mea Windows s-a imbunatatit foarte mult, a venit see you optiuni de retelistica ameliorate, mai ales pe partea de server si virtualizare, si sunt sigura ca Microsoft este pe calea cea buna.

      (Citează)

  26. Ionela Alexandra

    09/11/2011 la 1:21 AM

    Windows 7 este cea mai recenta versiune de Microsoft Windows, un foarte bun sistem de operare si este utilizat pe calculatoarele personale de tip PC sau laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri de tip Media Center Edition!
    Windows 7 sau Win 7 cum ii spune multi dintre noi este pe deplin compatibil cu driverele si aplicatiile, de asemenea adaugă suport pentru sisteme care folosesc multiple plăci grafice heterogene de la diferiți furnizori!Noile unelte de optimizare scad consumul bateriei, permitand utilizatorilor de calculatoare portabile mai mult timp „pe baterie” decat permiteau versiunile Vista si XP.Optiunile noi ne permit sa intreprindem cautari in documente, mesaje electronice sau dispozitive de stocare atasate dupa cuvinte cheie, si le putem deasemenea extinde la serverele din retea sau la anumite pagini web.
    Windows 7 poate fi virtualizat, permitand mai multor sisteme de operare sa functioneze pe o singura statie gazda si este preconfigurat sa poate functiona cu masini virtuale Hyper-V.
    Windows 7 este tot ceea ce ne trebuie pentru PC-ul nostru si ne ajuta sa lucram mult mai usor!

      (Citează)

  27. Alexandru Ionut

    09/11/2011 la 3:24 AM

    Salutare, uite ca “din greseala” dau si eu pe aici pe site si chiar e dragut :D iar in legatura cu windows 7 ei bine, eu unu din motive financiare (si nu numai) nu am avut calculator personal pana in decembrie 2010..dar am avut telefoane performante care sa inlocuiasca pc-ul..iar primul pc luat a avut preinstalat windows 7 (starter) cool nu? ei bine…nu prea cool, ce e bine de stiut pentru utilizatorii de windows 7 e ca windows 7 poate fi ales in functie de nevoile personale si ca de exemplu windows 7 starter nu e chiar acelasi lucru cu windows 7 professional. de exemplu in starter nu ai posibilitatea nici macar sa schimbi wallpaperul (nu tema, wallpaperul..be careful, e o mare diferenta) fara un software ajutator ceea ce nu e chiar asa placut pentru un utilizator care vrea sa schimbe chiar orice e posibil in legatura cu os-ul lui… si, desi primul meu pc a avut windows 7 preinstalat si multi mi-au spus sa instalez din motive de hardware (performante relativ slabe) ei bine, nu m-am las influientat de ei si am ramas pe windows 7. si acum sa spun ce imi place mie cel mai mult la windows 7.
    pai, in primul rand grafica unde la xp cam lasa de dorit…stiu, s-au inventat teme cu windows 7 si pe xp dar de ce sa imi “arunc pe geam” niste resurse?
    next point, casuta de search din start bar eu un + enorm in evolutia windows-ului, eu unu folosesc aceasta functie foarte des ca deh’ ce sa mai stau sa caut in lista de programe cand pot sa ii scriu numele si sa dau rapid enter? :D
    trecem mai departe, butonasul desktop din taskbar iar este un element foarte important la windows 7.
    meniul tray e clar imbunatatit la windows 7 si, nu stiu cum e la vista, dar cel putin cu windows xp, nici nu se poate cmpara…e net superior..
    ei bine, eu unu nu am numai cuvinte de lauda pentru windows 7…ei bine, cu toate “bunaciunile” sale, windows 7 parca “mananca” prea multe resurse..mai ales cum folosesc eu acum versiunea pe 64 de biti (ca deh’ m-am modernizat si eu si am trecut pe un laptop performant nu gluma) ..am intrat deseori in services si mi-am cam incrucisat ochii cu ce e acolo…parca prea multe servicii…
    ce m-a enervat cel mai mult la windows 7 e faptul ca nu poti crea decat 2 partitii…c si d sau, ma rog dupa caz….wtf?! acum serios…un pc cu windows 7 deseori are un hdd de minim 320 gb…sau 500 gb sau chiar mai mult… 750 (ma refer memorie pe hdd-ul intern), pai cum pot eu sa ma limitez la a face foldere in loc de paritii? nu era mai simplu sa facem 4-5 partitii si sa imi aranjez si eu fisierele cum trebuie? noroc cu dezvoltatorii de aplicatii…eu unu am reusit sa-mi fac 4 partitii ..insa cu ajutorul unu software cumparat…deci…asta suna cam rau…
    Concluzie: windows 7 este intradevar un sistem de operare bine pus la punct si va recomand sa il incercati… insa…se poate si mai bine :D

      (Citează)

  28. Sunt un entuziast al Sistemelor de Operare, inca de la prumul meu contact cu un PC, rulind pe acesta consacratul Windows XP. De atunci am incercat aproape toate OS-urile aparute pe piata: Windows toate variantele, Linux diferite distributii, Mac OS X de la Tiger in coace, mai noi aparutele Android , iOS , Windows Phone .. rulate pe smartphone-uri, respectiv tablete.
    In ceea ce priveste experienta mea de 10 ani cu toate aceste Sisteme de Operare pot sa spun ca toate au fost inbunatatite/upgradate, insa nici unul nu se poate ridica la nivelul lui Windows 7 . Desi Microsoft a avut o viziune mai traditionala in ceea ce priveste Windows 7, acesta m-a impresionat din toate punctele de vadere: Grafica, performata, usurinta in utilizare, personalizare , securitate, compatibilitate, tehnologi noi introduse, folosirea intr-un mod dynamic a resurselor hardware disponibile.
    Primul meu contact cu Windows 7 a fost cu versiunea Beta lansata in Ianuarie 2009, la care urmaream aproape zilnic fiecare stire , zvon nou aparut, si contact care a venit dupa dezamagitoarea experientea cu Windows Vista. Inca pe atunici aveam o parere buna despre urmatorul OS de la Microsoft, dar tinand cont ca era inca in versiunea Beta avea nevoie de multe inbunatatiri respective bugfix-uri . Versiune finala a Windows 7 o aveam inca din prima zi, cand a fost lansata versiunea RTM, si nu am stat mult pe ganduri ca sa decid ca acesta va fi “The Main Operating Sistem on my PC” si am trecut la treaba, fericit ca un copil mic care a primit de craciun jucaria mult dorita, am inceput sa instalez Windows “Se7en”. Instalarea, floare la ureche, experienta de utilizare coplesitoare si in final multumit atat de ceea ce a facut Microsoft cat si de noua mea “jucarie”. In cei 2+ ani de la lansare, pot sa spun ca am instalat pe multe PC-uli Sistemul de Operare Windows 7 si niciodata nu am ezitat sa-l recomand si altora, care inca mai foloseau Windows si mai cum? XP, de care eu personal am si uitat de mult.
    In final ce altceva mai pot sa spun, dacat can nu-i inteleg pe cei care inca mai folosesc Windows XP, sau alt OS si ca cei care trec la Windows 7 vor avea numai de castigat, atit prin productivitate, calitate cat si prin experienta utilizari in present, a unui Sistem de Operare de viitor.
    La multi ani Microsoft, la multi ani Windows 7 si va urez inca cal putin atitea unitati vandute ca pina acum, iar in ceea ce priveste Windows 8 sa avesti un success si mai mare .

      (Citează)

  29. angheluta olimpiu

    09/11/2011 la 4:21 PM

    o fi windos 7 cel mai tare acum e adevarat ca sa adaptat cerintelor e mai usor de utilizat spre exemplu pe mine ma ajuta atat pentru distractie cand am timp prin functiile pe care le are dar si atunci cand muncesc insa mereu va veni o idee noua mereu va aparea ceva si mai bun si mai interesant iar omul cum este o fiinta cu dorinte va dori sa fie primul care are asa ceva fata de ceilalti din jur ce ai sa citesti poate va fi interesant sau nu , subiectiv sau nu insa ce trebuie sa inveti e ca niciodata un lucru nu va rezista mult are o perioada de reunoaste una de glorie si de , declin peste un an maxim doi se va uita de marea lansare de acum doi ani si castigator nu am sa fu stiu asta aici nu poti fi subiectiv cu mine insa eu am spus realitatea.

      (Citează)

  30. Alexandru Vega

    09/11/2011 la 6:58 PM

    Salut, ti-am scris si eu cateva idei intr-un fisier pe Skydrive:

    https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=1bb59f21a8148431&resid=1BB59F21A8148431!5023

    Multumesc!

      (Citează)

  31. Windows 7…hmmm un sistem parfum!

    M-am cunoscut cu Windows,XP zic,de prin vara lui 2005 cand,dupa prima strangere de mana,un banal click drepta/refresh m-a facut sa-mi creasca tensiunea crezand ca l-am stricat.Da se blocase.Se blocase atat de rau incat am scos pc-ul direct din priza(nu stiam ce-i ala buton de reset:D) gandindu-ma apoi ca s-a dus minunatia luata prin “credit doar cu buletinul”. Mai tarziu am aflat ca 3 tab-uri de IE si un Winamp minimizat imi pun cei 128Mb de RAM pe chituci.Inventasem dubstep-ul:D Sa va mai spun de virusi?Cacalau!!!:D.Cel mai mult ma supara faptul ca mai toti imi furau Task Managerul si nu mai puteam sa-mi killeresc programele lenese da’ nemiloase cu pretiosul meu Ram.Nu regret deloc intalnirea cu XP pentru ca am invatat impreuna,defapt m-a invatat o sumedenie de chestii misto ce m-au facut sa indragesc domeniul it/hi-tech,but most importantly,m-a invatat sa am rabdare.O problema nu se poate rezolva instant,pocnind din degete.M-am bucurat de el si de nazurile lui cativa ani buni pana cand a aparut Windows 7 si,cu putin efort si un upgrade al pc-ului totul a devenit slick.Ce-mi place la 7? Pai:
    -se instaleaza usor si destul de repede
    -e intuitiv
    -constient de resursele pc-ului tau si indeajuns de inteligent incat sa le foloseasca la potentialul lor maxim
    -personalizabil in fel si chip
    -interfata grafica ce te face sa te holbezi la el minute in sir ca la o opera de arta,high-tech desigur:D
    -Compatibility Mode – ce-l face rege peste intreaga jungla(programe/jocuri/drivere)
    -slabe sanse sa experimentezi vreun BDOS daca-l manevrezi conform manualul de instructiuni:D
    -permite accelerarea hardware a clipurilor HD si Full HD
    -securitate buna prin suita Windows Update/Firewall/Defender/Security Essentials
    -un search pe net dupa tips & tricks si-l faci un fel de Speedy Gonzales(totusi be cautious!)
    Deci,sa nu mai lungim vorba,ma bucur ca exista,ma bucur(not) ca pretul per licenta e cat 3 pensii “decente” dar mai mult ma bucur ca-i trial si ca am net bun la ţara.Salutari!

      (Citează)

  32. Initial am ales sa migrez catre Windows 7 datorita modului simplu si sugestiv de configurare a retelei si conexiunilor de orice tip, a integrarii diverselor unelte, dar si din prisma problemelor si erorilor aparute, acestea fiind vizibil mai rare decat la un sistem de operare mai vechi si rezolvandu-se mult mai rapid.
    Windows 7 vine see you numeroase functii care imi fac viata mai usoara, cum ar fi – cautarea si instalarea automata a driverelor din Windows Update la conectarea unui dispozitiv nou sau rezolvarea problemelor see you ajutorul uneltelor de autodiagnosticare.
    Din cauza ca nu am un router wi-fi, una din functiile de care nu ma pot desparti este partajarea prin wireless a conexiunii internet, aceasta oferindu-mi acces internet si pe telefonul mobil si pe un al doilea PC. Partajarea datelor si transferul acestora prin …intermediul Wi-Fi intre doua calculatoare see you Windows 7 este de asemenea foarte rapid de configurat, foarte usor de folosit si totodata te scapa de problema transferarii datelor de la un sistem la altul.
    Din multitudinea de trick-uri imi este foarte util acela pentru copiat mesajele de eroare, si anume: tinand apasata tasta “Ctrl” si tastand succesiv “x” si “c” cand fereastra este in prim plan, iar dupa asta se the “Paste” intr-un fisier text gol.
    Dintre uneltele integrate folosesc foarte mult “Ressource Monitor”, “Remote Assistance” si “Sticky Notes” (chiar daca este un sistem de notite banal). Acestea ma scutesc de efortul instalarii altor programe sau chiar de cumpararea acestora.
    Functia Snap-to-Edge ma scapa de problema aranjarii tuturor ferestrelor, si ar fi bine sa functioneze si atunci cand folosesc doua monitoare (sper ca Microsoft sa faca ceva in privinta asta).
    Toate acestea (si multe altele) imi fac viata mai usoara si fac din Windows 7 un produs extraordinar

      (Citează)

  33. eu lu’ nea caisa clar i-as da premiu.)))

      (Citează)

  34. fii om de omenie si fami mie cadou windows-ul 7,la randul meu eu o sa il dau lui vladut copilul meu.P.S. sunt sigur ca asa vei face.

      (Citează)

  35. mi-a placut de cand l-am vazut in prezentarea Microsoft – sa il instalez imediat a fost primul meu task :) chiar daca era Beta.

    Pentru ca Windows7 este “fereastra” (poetic, nu?? :)) in care vad tot ce mi-as dori de la un OS: arata super, stabilitate, siguranta (BitLocker, restore point imbunatatit, etc), productivitate (snap, jump list, windows taskbar, etc), user friendly.

    Cand am auzit ca se Microsoft lucreaza la un nou OS, chiar nu stiam ce ar mai putea sa imbunatatesca la W7

      (Citează)

  36. Totul este foarte bun. Windows7- Este orce punc de vedere foarte bun- siguranta,arata bine, productivitate etc. Bravo pentru asa numit minunat echipa.

      (Citează)

  37. Windows 7 este sistem-ul de operare operare ce a venite cu numeroase functii si imbunatariri si a facut ca interactiunea cu el sa fie rapida, usoara si intuitiva sa ne faca o viata mai usoara si un mod de lucru util si placut.
    Instalarea lui este rapida si usoara vine cu numeroase drivere preinstalate iar la conectarea unui dispozitiv nou driverele sunt cautate, descarcate si instalate automat in calculator prin Windows Update si in caz de incompatibilitate cu anumite componente si drivere problema se poate rezolva cu ajutorul uneltelor de diagnosticare. Din prima clipa am observat rapiditatea si fluiditatea cu care ruleaza si o mare stabilitate fata de versiunea anterioara si anume Vista.
    Interfata Aero este fenomenala, folosesc foarte mult Thumbnail Previews pentru a previzualiza si a trece rapid dintr-o fereastra in alta, Snap to Edge pentru a redimensiona si a compara documentele, Jump Lists pentru acces rapid la poze, melodii, site-uri si documente direct din taskbar si tot in el am toate shortcut-urile preferate pentru un acces rapid si usor la programele preferate.
    Dupa instalarea lui Windows 7 primul lucru pe care l-am facut a fost sa instalez Microsoft Security Essential, un antivirus gratuit foarte bun de care sunt foarte multumit si nu am avut probleme cu virusii sau alte bazaconii si suita de programe Windows Live Essential cu Windows Live Photo Gallery cu care import fotografiile din aparatul foto, le organizez le editez si apoi pot sa le public pe Facebook si SkyDrive direct din galerie, cu Movie Maker care ma ajuta sa transform rapid fotografiile si videoclipurile in filme adaugand diverse efecte, tranzitii, sunete, cu Live Mail unde am cele doua conturi de e-mail, Hotmail si Gmail si verific e-mailul, calendarul, agenda, cu Live Mesh pentru a-mi sincroniza si accesa fisierele de pe computer de oriunde si tot cu el imi sincronizez si bookmark-urile din IE9, cu Live Messenger care ma ajuta sa tin legatura cu prietenii si familia, tot cu el vad si actualizarile lor de pe Facebook.
    Internet Explorer 9 ofera cea mai buna experienta Web pentru Windows 7. Se integreaza perfect cu el venind cu Snap, Pinned Site, Jump Lists accelerare hardware pentru text, video si grafica.
    Un features util si binevenit pe care-l folosesc este Windows Libraries in care pot organiza vizualiza si accesa documente, imagini, fisiere audio si video din mai multe locatii ale hard disk-ului.
    Window Media Player se aude excelent este un program inteligent de sortat si de grupat colectia muzicala in functie de artist, album, gen si altele si cu multe modalitati de personalizare. Windows Search a fost imbunatatit si pot sa caut direct din Start in timp real ceea ce ma intereseza.
    Folosesc functia Backup and Restore pentru a-mi recupera sistemul de operare in caz de incidente. Functia Bitlocker Drive Encryption e foarte buna o folosesc pentru a-mi securiza mediile externe stick-ul usb, hdd-ul si altele. Volum mixer din Windows il folosesc la “maxim” pentru a-mi ajusta volumul pe diferite programe. Cu Desktop Gadgets am direct pe ecran ceasul analogic, calendarul detaliat, vremea si monitorizarea consumului de resurse.
    Am achizitionat Office 2010 Home and Stundent si sunt foarte multumit de modificarile aduse si de implementarea Ribbon.
    Concluzie: Windows 7, Windows Phone 7.5, Windows Live, Microsoft Office si Security Essential imi ofera un mediu de lucru eficient, placut si intuitiv cu un plus de securitate.
    Multumesc, Microsoft!
    ‘’Be What’s Next’’

      (Citează)

  38. STEFAN NADIA IRINA

    11/11/2011 la 6:39 PM

    windows 7 este complet si util

      (Citează)

  39. Fonoage Claudiu

    11/11/2011 la 8:46 PM

    Windows 7 este sistemul de operare operare ce a venite cu numeroase functii si imbunatariri si a facut ca interactiunea cu el sa fie rapida, usoara si intuitiva sa ne faca o viata mai usoara si un mod de lucru util si placut, w indows 7 este cu siguranta cel mai bun windows de pina acum,un windows foarte stabil.modern si care ofera utilizatorului o buna siguranta,LA MULTI ANI! Windows 7

      (Citează)

  40. două chestii care nu s-au mai scris (ca să nu mai repet)

    1) dacă ai 2 HDD-uri în calculator, deschizi Control Panel -> System and Security -> Aministrative tools -> Create and format Hard disk partitions. Cu un sg. right click pe C: ai opţiunea să-i facă mirror pe celălalt HDD, automat şi fără să fie nevoie de hardware dedicat pt mirroring. Dacă ai mai multe partiţii pe primul disc, poate face mirror la una singură dintre ele. Alocă automat cît spaţiu este necesar pe celălalt HDD, şi ce rămîne liber acolo poate fi folosit şi partiţionat separat.

    2) Windows live Mail. Microsoft ţi-l recomandă ca înlocuitor al vechiului Outlook express din XP (de la care îţi oferă opţiunea de migrare uşoară a mesajelor). Ce îmi place la acest Live Mail este că fiecare mesaj este ţinut ca fişier separat într-un folder pe HDD, şi nu ca parte a unui fişier gigantic care avea probleme cînd depăşea cîţiva giga.

    Asta te ajută şi dacă vrei să arhivezi anumite mailuri şi nu tot folderul / să scoţi mailuri vechi din arhivă/ să copiezi uşor mailuri individuale de pe un sistem pe altul. Pur şi simplu deschizi un explorer, selectezi fişierele corespunzătoare pe care doreşti să le copiezi, şi le tragi (DRAG AND DROP) în fereastra cu lista de mesaje ale windows live mail. El le procesează şi le recunoaşte automat ca mailuri (le afişează în fereastra cu lista de mailuri, şi copiază automat fişierele în folderul corespunzător).

      (Citează)

  41. Hmm… Windows 7 este cel mai recent sistem de operare de la Microsoft… Pana in present !!!

    – Sincer nu conteaza daca este Windows 7 Premium,Professional,Ultimate…
    pe 64-86 de biti care ,,mananca’’ cam mult RAM dar asta e ,,performanta’’ costa, asta nu ar fi o mare problema dar… prin update-ul ID: KB971033 (sau mai simplu Windows Genuine Advantage [WGA] ) a dat greutatii posesorilor de Windown 7 sau alte sisteme de operare Windows pentru validarea Licentei sau stergerea WGA…pana cand cei de la Microsoft au postat pe site cum se inlatura acest update prin eliminarea 2 fisiere, în scopul de a scăpa de WGA din sistemul de operare (2 fişiere: unul executabil şi o bibliotecă dinamica în C: \ Windows \ system32 \ dllcache \; prin redenumirea sau stergerea lor. Dar sa nu intram in detalii acest lucru nu a trecut neobservat.
    Iar interfata implicita ,,Aero” imprumutata de la Windows Vista este doar ca un ,,upgade” si ca apar noi gadget-uri si Control Panel schimbat un pic, unde este încă prea greu pentru a localiza toate opţiunile de care ai avea nevoie…. dar imi place examinare-a mai rapidă din bara de activităţi (Quicker taskbar previews) si mai am ceva de zis despre Windows 7 care include o caracteristică puţin cunoscuta sau folosita, denumit Virtual Wi-Fi, care se transformă în mod eficient PC-ul sau laptop-ul într-un router…si dispositive Wi-Fi activate în raza de acoperire -cum ar fi un desktop, laptop, un iPod , se va “vedea” ca o nouă reţea şi, odată logat, imediat vei putea partaja o conexiune la internet. Aceasta va funcţiona doar dacă driver-ul adaptorului wireless acceptă, însă, şi nu toţi fac… interesant nu?

    Windows 7 are o caracteristică care nu este prea folosita numita ,,Internet Search Connector” care permite să căutaţi prin intermediul unui site web chiar din interiorul Windows Explorer.. rezultatele selectate vor fi ,,deschise’’ in browserul web implicit.( Internet Search Connector este o comanda in Notepad) Exemplu:

    Google

    Search poze google.ro

    Nota: salvare ca exemplu.osdx
    -Acest lucru m-a invatat un prieten… dar nu mi sa parut prea interesant…

    Din ceea ce am văzut până acum Windows 7 este ca deja funcţionează mai bine decât Vista, dar în cazul în care PC-ul pare lent, acum este mult mai uşor să descoperi ce blocheaza un proces in sistem.
    Vedere proceselor (Resource Monitor) este deosebit de utila şi oferă o versiune mai puternică a Task Manager-ului. Dacă un program sa blocat, de exemplu, apoi faceţi clic dreapta pe numele său în listă şi selectaţi Analizeaza procesului. Windows-ul va încerca apoi să-ţi spun ce are procesul sau programul ar putea fi de aşteptare pentru un alt proces, probabil – care putea să vă ofere informaţiile de care aveţi nevoie pentru a rezolva problema
    Singurul lucru care imi place la Windows 7 este compatibilitate 100% cu XP – da, deși pare de necrezut, Windows 7 accepta aplicațiile vechi, asa din punctul ăsta de vedere. Windows 7 vine cu un program de compatibilizare numit ,,XP Mode’’ care se descarcă independent și gratuit de pe site-ul Microsoft. E extrem de util pentru un software creeat pentru Windows XP…
    -Asta a foste tot ce am avut de zis despre Windows 7.

      (Citează)

  42. Imi cer scuze pentu repetarea postari dar in prima postare nu se poate vedea comanda din Notepad (si am sters articolul penru ca comentariul nu are nici o valoare…)[Fixed]

    Hmm… Windows 7 este cel mai recent sistem de operare de la Microsoft… Pana in present !!!

    – Sincer nu conteaza daca este Windows 7 Premium,Professional,Ultimate…
    pe 64-86 de biti care ,,mananca’’ cam mult RAM dar asta e ,,performanta’’ costa, asta nu ar fi o mare problema dar… prin update-ul ID: KB971033 (sau mai simplu Windows Genuine Advantage [WGA] ) a dat greutatii posesorilor de Windown 7 sau alte sisteme de operare Windows pentru validarea Licentei sau stergerea WGA…pana cand cei de la Microsoft au postat pe site cum se inlatura acest update prin eliminarea 2 fisiere, în scopul de a scăpa de WGA din sistemul de operare (2 fişiere: unul executabil şi o bibliotecă dinamica în C: \ Windows \ system32 \ dllcache \; prin redenumirea sau stergerea lor. Dar sa nu intram in detalii acest lucru nu a trecut neobservat.
    Iar interfata implicita ,,Aero” imprumutata de la Windows Vista este doar ca un ,,upgade” si ca apar noi gadget-uri si Control Panel schimbat un pic, unde este încă prea greu pentru a localiza toate opţiunile de care ai avea nevoie…. dar imi place examinare-a mai rapidă din bara de activităţi (Quicker taskbar previews) si mai am ceva de zis despre Windows 7 care include o caracteristică puţin cunoscuta sau folosita, denumit Virtual Wi-Fi, care se transformă în mod eficient PC-ul sau laptop-ul într-un router…si dispositive Wi-Fi activate în raza de acoperire -cum ar fi un desktop, laptop, un iPod , se va “vedea” ca o nouă reţea şi, odată logat, imediat vei putea partaja o conexiune la internet. Aceasta va funcţiona doar dacă driver-ul adaptorului wireless acceptă, însă, şi nu toţi fac… interesant nu?

    Din ceea ce am văzut până acum Windows 7 este ca deja funcţionează mai bine decât Vista, dar în cazul în care PC-ul pare lent, acum este mult mai uşor să descoperi ce blocheaza un proces in sistem.
    Vedere proceselor (Resource Monitor) este deosebit de utila şi oferă o versiune mai puternică a Task Manager-ului. Dacă un program sa blocat, de exemplu, apoi faceţi clic dreapta pe numele său în listă şi selectaţi Analizeaza procesului. Windows-ul va încerca apoi să-ţi spun ce are procesul sau programul ar putea fi de aşteptare pentru un alt proces, probabil – care putea să vă ofere informaţiile de care aveţi nevoie pentru a rezolva problema
    Singurul lucru care imi place la Windows 7 este compatibilitate 100% cu XP – da, deși pare de necrezut, Windows 7 accepta aplicațiile vechi, asa din punctul ăsta de vedere. Windows 7 vine cu un program de compatibilizare numit ,,XP Mode’’ care se descarcă independent și gratuit de pe site-ul Microsoft. E extrem de util pentru un software creeat pentru Windows XP…
    -Asta a foste tot ce am avut de zis despre Windows 7.

      (Citează)

  43. Cazacu Cristian

    13/11/2011 la 3:35 PM

    Comentul de jos se afla printre primele, vreau doar sa va spun ca am facut si o varianta video http://www.youtube.com/watch?v=n-FP7FxhsUo

    O zi buna si sper sa va placa tuturor

    “In viata mea Windows 7 a intrat de cand era in stagiul de beta, imi aduc si acum aminte cum la ora 1 stateam cu sufletul la gura asteptand finalizarea instalarii.Imi place interfata, rapiditatea, aerosnap o metoda pe care o folosesc des si aeroshake care este foarte util cand ai mai multe programe deschise si doresti sa iti ramana o singura aplicatie pe desktop.Dar ce imi place foarte mult este faptul ca, atunci cand ai probleme cu PC-ul/Laptopul in asa masura ca nu mai poti intra in OS ca sa iti poti salva datele de pe partitia C si nu ai la tine dacat un dvd cu W7 (ceea ce s-a intamplat in cazul meu) am descoperit ca inainte de instalare lui ai posibilitatea sa iti transferi fisierele de pe partitia C pe alta, am ramas foarte uimit si sunt sigur ca putina lume stie iar daca sunteti interesati as putea face cu mare drag un video.”

      (Citează)

  44. Windows 7 este cea mai recentă versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania americană Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale de tip PC, inclusiv cele utilizate în domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri și PC-uri de tip Media Center Edition.
    Windows 7 a fost lansat pe piata in data de 22 octombrie 2009.( cate de mult am asteptat ziua aceea).

      (Citează)

  45. dimitriu catalina laura

    15/11/2011 la 12:11 AM

    vreau sa incep cu faptul ca adoooor windows 7! este genial! il am de aproximativ 2 ani si nu l-as schimba pe nimic! in afara de faptul ca este foarte destept si atunci cand bag in usb ceva nu mai trebuie instalat kit-ul pentru ca se ocupa windows-ul de asta, are multe alte facilitati. inainte umpleam peretii cu post-it-uri, acum le are windows-ul pana si pe astea…cum ai putea vrea alt windows cand asta le are pe toate? inainte sa imi pun windows 7, mi se misca foarteee prost calculatorul, toata lumea imi zicea sa il arunc ca e vechi si de-aia se misca asa dar de cand mi l-am pus pe asta se misca foarte bine, parca mi-am luat alt calculator. recoamand windows 7 cu caldura! este exact ceea ce are toata lumea nevoie, este pentru toate gusturile, pentru toate varstele si pentru toate nevoile. in afara de faptul ca este de mare ajutor si este atat de performant, are si un design interesant si placut ochiului, nu mai este cazul de monotonie ca la alte windows-uri mai vechi.

    do you want to live smart? make the change! change your windows! :)) <3

      (Citează)

  46. Petrescu Maria

    15/11/2011 la 8:40 AM

  47. apreciez Windows 7 pt ca este precursorul lui Windows 8, care ( din zvonuri) va imparti Metro UI cu Windows Phone 7, cel mai misto ( din punctul meu de vedere) OS pt smartphone.

      (Citează)

  48. Adaug si eu postul meu. Se gaseste aici, pe skydrive, în formatul în care l-am gândit (cu poze, aranjat)

    http://is.gd/win7_nwradu_entry_Ariel

    Windows 7 – sistem de operare (punct)

    Chiar dacă e concurs, nu înseamnă ca e lingușeală. Pornind de la temă: sistem de operare, pentru PC-uri, opțiunile acum disponibile “pe piață” sunt variate; însă datorită accesibilității, popularității și disponibilității variate de soft pentru această platformă, consider Microsoft = soluția cea mai abordabilă.
    Sistemul de operare, prin definiție, trebuie să-i permită utilizatorului acces la resursele hardware. De-a lungul timpului, am lucrat cu întreaga gamă – de SO – pentru PCuri (link, comentariu #2). Windows 7 este o revelație, deoarece îmi permite să îmi ating scopul mult mai repede, venind echipat ca nivel bază cu o serie întreagă de aplicații folositoare; anterior Win7 apelam la o multitudine de soft-uri suplimentare, care folosite împreună dădeau rateu, exact când aveam eu mai mare nevoie.
    Funcțiile de bază ale Win 7, odată descoperite pe lângă creșterea productivității muncii, m-au făcut să devin dependent complet. A reveni acum la oricare din versiunile anterioare (in ordine inversă): Vista, XP, 2000, ME, 98SE, 98, 95, 3.11 pentru mine e ca și cum ar trebui sa trec de la o mașină mică cu servodirecție la un camion cu transmisie mecanică (sau servo-mușchi). Acestea sunt, oarecum în ordinea importanței pentru mine:

    1. Funcția de căutare și lansarea rapidă a programelor din Start.
    2. Organizarea extrem de rapidă a ferestrelor în spațiul de lucru.
    3. Snipping Tool
    4. Problem Steps Recorder
    5. Tableta – pen input.
    6. Scurtăturile din taste și apelarea diverselor programe:
    7. Ca un adevărat SO, are implementată funcția de schimbat imaginea de fundal automat.
    8. Previzualizare în timp real și selecția instanței dorită a programului rulat.
    9. Windows XP Mode
    10. Driverele pentru periferice și alte dispozitive.
    11. Selectare imprimantă implicită în funcție de locație.
    12. Setare nivel volum independent de aplicație.
    13. Calibrare monitor pentru culori cât mai reale.

    Sper ca Windows-ul să evolueze și mai mult. Dacă mă uit în urmă și văd de unde s-a plecat și unde am ajuns, tind să cred că vom fi puși în fața unor schimbări destul de radicale, pt SO-uri, cât de curând.
    Trec aici – poate reușesc să-mi fac timp – anul acesta (2011) să apuc să testez Win 8.

      (Citează)

  49. Salut,

    Acasa folosesc Windows 7 x64 inca de la lansarea RC si pot spune ca a fost genial gandit. Felul in care se misca, felul in care se pastreaza in timp, felul in care iti gaseste orice instantaneu, toate sunt la superlativ, dar pot sa va spun toate aceste sunt si mai bune in Windows 8, pe care il am instalat intr-o partitie si ma joc din cand in cand cu el.

    La munca folosesc de asemenea Windows 7 x86 de aproape 2 ani fara sa il reinstalez in tot acest timp, cu mentiunea ca am avut parte de o surpriza foarte placuta din partea lui :). Am schimbat calculatorul dar am pastrat HDD-ul, eram convins ca va trebui reinstalat, dar cand l-am pornit, ce sa vezi, surpriza, si-a instalat singur toate driverele pentru noua configuratie de sistem, ne fiind nevoie de nici o interventie din partea mea.

    In concluzie Windows 7 e zeu pe treaba lui :)) pana la Windows 8.

      (Citează)

  50. @Gabi,
    ai win8 bootabil ? (deci nu in vreo masina virtuala?)

    intreb ca eu as fi un pic timorat sa mi-l instalez in boot, inca din faza asta…

      (Citează)

  51. Da este bootabil. Este adevarat ca nu se merita instalat pentru a lucra pe el zi de zi, oricum se misca foarte foarte bine iar aplicatiile pornesc instantaneu si mai ales repornesc instantaneu pentru ca raman cumva pornite dar nu mai folosesc resurse.

      (Citează)

  52. Primul contact cu Windows 7 a fost de-a dreptul neplacut. Deoarece am ramas fara PC sora mea mi-a imprumutat notebook-ul ei cu windows 7 starter si spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca m-am descurcat ca o pustoaica de 70 de ani ce vede pentru prima data un calculator. Recunosc ca in momentul in care l-am primit traceam printr-o pasa proasta (multe ore suplimentare la servici) si a trebuit sa stau 5 minute pana m-am lamurit de unde il pot inchide. Spre norocul meu in cateva zile mi s-a reparat PC-ul si am revenit la XP-ul meu cel de toate zilele.
    De ceva timp insa mi-am schimbat job-ul si surpriza ..laptopul pe care l-am primit are Windows 7, asa ca de voie sau mai bine de nevoie, am inceput sa lucrez cu el, sa-l explorez si mai ales sa-l plac :)). Meniul e destul de frumos structurat, imi place si caseta de search, nu pot sa nu ma minunez de rapiditatea cu care apar si dispar ferestrele, imi place rapididate cu care se misca si accesibilitatea comenzilor, nu am avut inca timp sa-mi bag nasul prin toate cotloanele sale dar voi avea ocazia si sigur o sa am mult mai multe de povestit.

      (Citează)

  53. Am văzut târziu concursul tău, sper că am şi eu o şansă, deşi mă-ndoiesc. Oricum, tema e fix pe gustul meu, mi-a plăcut Windows 7 de prima oară când l-am folosit.

    Am scris un post pe blog: http://andreim.com/2011/11/de-ce-windows-7/

    Baftă tuturor! :)

      (Citează)

  54. Win7 a beneficiat de un management de proiect foarte bun. Diferenta data de managerul de proiect este substantiala, si vedeti succesul lui Office 2007 versus Windows Vista. Win7 reuseste sa faca acel salt al experientei utilizator pe care, la vremea lor, l-au reusit Win98 si WinXP. De ce spun asta: pentru ofera o experienta consistenta atat utilizatorului de acasa (jocuri, multimedia, browsing), utilizatorului de la birou (office browsing, aplicatii office, lucru in retea) dar si profesionistului IT. Pe de alta parte, se preteaza atat infrastructurilor mari de calculatoare (deployment facil, fara cerinte de upgrade wks majore), dar si home userilor. Este in mod clar axat spre utilizatorii mobili, insa nici desktop-ul nu este de neglijat (functia Sleep de 10 secunde imi este utila mie, cand inchid/deschid laptop-ul, dar si secretarei care nu mai trebuie sa opreasca computerul la temrinarea programului). Un alt aspect: are acele facilitati care permit scurtarea uriasa a timpului de lucru; pentru un proiect practic lucrez acum de 3 ori mai putin timp decat pe XP, prin simplele functii de desktop si cautare. Pentru acasa, stiu foarte multi dintre voi. folositi tone de miniaplicatii, zeci de playere si codec-uri etc.; WHY? doar ca sa-i dau in cap lui Bill? Am Win7 de sase luni, RC0, si nu mai imi trebuie altceva decat Media Player, Photo Gallery si IE8. La job, acolo unde se vede adevarata capacitate a produsului, dragi miniadmini: nu mai trebuie sa instalati practic nimic in plus – utilizatori limitati, aplicatiile native si antivirusul gratuit (da, acum exista un AV gratuit care este perfect in aceasta situatie); pentru ca puteti lua amenda penala si pentru WinRAR. Ca si test, am facut in 2 zile o prezentare PPT folosind numai uneltele native si sa nu uitam ca pe XP as fi lucrat probabil 6 zile sau chiar mai mult. Componenta de conectivitate este excelenta chiar si cu stick-uri de telefonie mobila, reteaua merge incomparabil mai rapid, conectarea bluetooth este o alta viata s.a.m.d. Iar daca ai si un Windows 2008 in retea, totul capata alte dimensiuni.

      (Citează)

  55. Mă înscriu și eu la concurs, cam pe ultima sută de metri. :D http://blog.1nu.ro/windows-7-un-gigantic-salt-inainte-pentru-microsoft.html

      (Citează)

  56. mai ai nevoie de altceva cand te joci si navighezi cu windows 7?

      (Citează)

  57. Procesul de instalare a Windows 7 a durat cca. 17 minute, intervenţia utilizatorului asupra acesteia fiind minimă. Practic cel mai complicat pas al instalării este configurarea partiţiilor care, spre uşurarea utilizatorilor de Windows, se face în mod grafic şi doar din câteva click-uri. Totuşi procesul de instalare are şi bilele lui negre: în locul licenţei nu se regăseau decât câteva propoziţii prin care se făcea referire la un fişier de pe CD care ar conţine termenii de licenţiere ai Windows 7. Nu văd cum cineva ar putea citi licenţa şi să cadă sau nu de acord cu ea de vreme ce nu are niciun sistem de operare pe PC. Bănuiesc însă că acest lucru se va schimba totuşi odată cu lansarea produsului pe piaţă, aşa că licenţa va putea fi citită pe viitor direct din installer-ul sistemului de operare. Un alt punct în minus ar fi faptul că sistemul a trebuit repornit de două ori până ce să mă pot bucura de desktop-ul lui Windows 7, un dezavantaj faţă de majoritatea distribuţiilor Linux care sunt gata de funcţionare încă de la prima repornire a sistemului. De asemenea la finalul procesului de instalare am fost întâmpinat de un wizard care folosea la configurarea workgroup-ului (cred). După o primă tentativă eşuată de a introduce o parolă (care ar trebui să fie mascată şi nu afişată în clar) am descoperit butonul “Skip” care m-a scăpat de enervantul wizard. Sincer nu prea îi văd scopul acolo deoarece majoritatea utilizatorilor nu deţin o reţea proprie ci doar sunt conectaţi la un ISP care le face mai departe legătura cu internetul.
    În stilul clasic al Windows, instalarea acestuia mi-a desfiinţat bootloader-ul GRUB făcându-mi sistemul Linux instalat pe hard-disk inaccesibil. Păcat, Microsoft ar trebui să ia în calcul că unii utilizatori mai au şi alte sisteme de operare instalate pe lângă Windows şi ar trebui ca măcar să interogheze utilizatorul în privinţa rescrierii forţate a MBR-ului. Mi-ar fi plăcut de asemenea să regăsesc în installer posibilitatea de a selecta aplicaţiile pe care doresc să le instalez, aşa cum era odinioară în Windows 98.
    Aproape peste tot pe unde citeam despre noua interfață a Windows 7 găseam un cuvânt comun: KDE. Da, interfața din Windows 7 era acuzată că ar copia subtil cea din KDE. Sincer şi mie taskbar-ul înalt îmi aduce aminte de KDE, modul cum sunt afişate scurtăturile către meniu şi aplicaţii amplificând această impresie. Dacă tot s-a preluat modelul de la KDE mi-ar fi plăcut să regăsesc şi un taskbar pe două rânduri aşa cum eram obişnuit să găsesc în versiunile mai vechi ale acestui desktop manager (3.5 în jos). Modul actual de afişare a aplicaţiilor deschise mi se pare însă total idiot. Pe lângă faptul că te forţează să dai mai multe click-uri şi să plimbi mouse-ul mai mult atunci când o aplicaţie are mai multe ferestre deschise nici nu poţi vedea titlul acestora dintr-o privire, lucru important mai ales că unele aplicaţii trimit notificări prin intermediul titlului din decoraţiunile ferestrelor. Din fericire acest comportament poate fi corectat la metoda clasică prin accesarea setărilor taskbar-ului.
    Un alt punct în minus pentru Windows 7 e că nu mi-a recunoscut placa audio. Sincer modelul CMI8738 de la C-Media e unul destul de răspândit, aşa că lipsa driverelor pentru acest model de placă audio nu poate fi scuzat aşa de uşor. Din fericire am putut găsi o variantă beta a driver-ului pentru Windows 7 pe site-ul oficial al producătorului. Totuşi nu ar fi rău ca în Device Manager să regăsim denumirea şi modelul producătorului unui dispozitiv în loc de banalul “Audio Device” sau mai ştiu eu ce. Nu cred că oricine ştie cum să se uite după VID-ul şi PID-ul unui dispozitiv pentru ca mai apoi să caute drivere pentru acesta.
    Ţin să felicit Microsoft pentru modul în care a organizat meniul Start. Facilitatea de căutare a aplicaţiilor (da, ştiu că e prezentă încă de la Vista) e mană cerească pentru cei ce obişnuiesc să instaleze un număr mare de aplicaţii pe PC-ul lor. Totuşi un tooltip cu descrierea a ce face un anumit program nu ar fi stricat. Mă îndoiesc că mulţi ştiu la ce foloseşte “XPS Viewer” mai ales că acesta e un format de fişiere apărut destul de recent.
    Managerul de ferestre din Windows 7 este însă de-a dreptul primitiv. Nici după sutele de complângeri din partea utilizatorilor încă nu există posibilitatea de a menţine o fereastră deasupra celorlalte sau invers. Nici despre desktop-uri multiple nu poate fi vorba, Windows 7 neoferind o astfel de facilitate. Probabil că aceste lipsuri pot fi compensate folosind diverse aplicaţii 3rd party, însă ar trebui ca astfel de funcţionalităţi să se regăsească în mod implicit în cadrul sistemului de operare. Singurele îmbunătăţiri aduse la acest capitol faţă de Windows XP sunt efectele de umbre, blur şi transparenţă, chestii care mă lasă rece în comparaţie cu ceea ce oferă Compiz sub Linux.
    Meniul “Start” din Windows 7 vine încărcat cu diverse aplicaţii ce au scopuri mai mult sau mai puţin utile. Sincer majoritatea programelor incluse în Windows 7 mi se par a fi de prisos,în fruntea acestora stând aplicaţii precum Sticky Notes sau Desktop Gagdet Gallery. Chiar şi prezenţa lui “XPS Viewer” mi se pare inutilă, preferând în locul acestuia mai degrabă un dezarhivator RAR sau un vizualizator PDF. De precizat este şi prezenţa aplicaţiei Default Programs în partea de sus a meniului Start, aplicaţie cu care putem schimba browser-ul sau clientul de mail implicit precum şi asocierile extensiilor pentru diverse programe. Totuşi nu am reuşit să îmi dau seama lace foloseşte prima opţiune de acolo, anume Set your default programs. La prima vedere acesta nu pare decât o altă cale de a seta asocierile extensiilor, însă intuiţia mă face să cred că această funcţie este mai mult de atât. În mare sunt încântat de faptul că asocierile extensiilor nu se mai modifică din Windows Explorer, acest lucru dând impresia că setările făcute astfel nu se aplică la nivel global.
    Majoritatea programelor standard din Windows au suferit modificări majore în versiunea 7 a Windows. Windows Explorer, aplicaţia cu care administrăm fişierele din sistemul nostru a suferit încă din Vista modificări radicale asupra interfeţei. Totuşi noul layout provoacă mari dureri de cap mai ales atunci când vrei să modifici setări simple precum afişarea fişierelor ascunse sau a extensiilor fişierelor. În schimb avem posibilitatea de a filtra rapid după numele fişierelor folosind căsuţa de search din colţul dreapta-sus al ferestrei, exact aşa cum făceam odinioară în Konqueror-ul din KDE 3.5. De precizat că şi Paint a primit o grămadă de îmbunătăţiri, însă chiar îmi lipseşte vechea funcţionalitate a Paint-ului din Windows98 prin care puteam modifica dimensiunile unei unelte prin apăsarea tastelor + sau -.
    Deşi e dificil să te obişnuieşti cu el, noul aspect al Control Panel-ului mi se pare unul destul de reuşit. Nu trebuie să fii un utilizator experimentat ca să ştii ce trebuie să accesezi pentru a modifica o anumită setare a sistemului de operare. Totuşi deşi aparent noul Control Panel are un număr mic de opţiuni, vei fi surprins să constaţi că fiecare categorie este împărţită în alte categorii, fiecare cuprinzând un număr ameţitor de opţiuni. Din fericire pentru utilizatorii veterani, clasicul Control Panel poate fi readus oarecum prin modificarea valorii opţiunii “View by” din colţul dreapta-sus al ferestrei principale.
    În ciuda aspectului simplificat lucrurile se complică atunci când, ca fost utilizator de Windows XP, încerci să schimbi rezoluţia ecranului sau să configurezi ecranele multiple (dacă e cazul). Cel puţin mie denumirea de “Show desktop only on X” mi se pare cam neinspirată și aș fi preferat aici mai degrabă o setare gen “Turn X screen off”. De asemenea fereastra “Screen resolution” este prost organizată, spaţiul dintre butoanele Ok, Cancel, Apply şi extrema de jos a ferestrei fiind uriaş.
    Poate cel mai discutat subiect ce ţine de o anumită versiune de Windows este stabilitatea. Şi, ca toată lumea, voi folosi şi eu ca punct de referinţă la acest capitol sistemul de operare Windows XP.
    La prima vedere Windows 7 nu mi se pare cu nimic mai stabil decât Windows XP. Ba mai mult, în aceste 2 ore de când l-am instalat şi scriu despre el am reuşit să fac Windows Explorer-ul să crape de trei ori atunci când mă plimbam prin setările din Control Panel. Sunt dezamăgit de faptul că, la fel ca în Windows XP, nu toate iconurile din Systray sunt reafişate la reîncărcarea Windows Explorer. De asemenea am observat că aplicaţiile OpenGL au probleme atunci când sunt executate în Windows 7, însă am auzit că un update al driverelor video rezolvă această problemă.
    O altă caracteristică mult discutată a lui Windows Vista e consumul de memorie. Habar nu am cât consumă în medie un Windows Vista însă în clipa de faţă am 649 MB RAM ocupaţi cu 43 de procese în execuţie. Sincer nivelul de resurse consumat mi se pare mediu pentru un sistem de operare modern. Am fost puţin surprins însă să descopăr că în capul listei la consumul de memorie RAM se află svchost.exe, cei aproape 35MB RAM consumaţi părându-mi-se cam mult pentru un serviciu ce rulează în background.
    La fel ca Windows XP, Seven suferă de probleme de compatibilitate cu aplicaţiile vechi, mai ales cele de pe vremea răposatului MS-DOS. Sincer m-aş fi bucurat să regăsesc în Windows un emulator DOS cu care să fie executate aplicaţiile vechi ce nu pot fi rulate corespunzător pe kernelul NT. Totuşi cei ce rulează programe vechi pot folosi DOSBox, care este gratuit şi destul de eficient.
    Oooo, da. Principalul motiv pentru care am spus bye-bye sistemului de operare produs de Microsoft constă în securitatea aproape inexistentă pe care acesta o oferă. Bătrânul WindowsXP este atât de vulnerabil încât poate fi pus la pământ doar cu un script .bat de câteva linii, de cele mai multe ori indetectabil chiar şi de antiviruşi. Pe deasupra WindowsXP are şi mândria de a fi afectat de Conficker, acel vierme care exploata o securitate din serviciul RPC. Ei bine în Windows Seven (şi probabil şi Vista) se pot observa câţiva paşi înainte făcuţi în privinţa securităţii, însă lipsa unui antivirus preinstalat lasă totuşi sistemul descoperit în faţa pericolelor informatice. Pe deasupra observ că Microsoft se încăpăţânează să ascundă extensiile fişierelor care sunt asociate unei aplicaţii, aşa că în felul acesta un fişier cu denumirea de adrian.jpg.exe poate fi foarte înșelător pentru un utilizator neatent.
    Tot din punctul de vedere al sporirii securităţii observ că Windows interzice în mod normal accesul aplicaţiilor către diferite locaţii din sistem. În ciuda faptului că va cauza mari bătăi de cap (sau de biţi) aplicaţiilor care obişnuiesc să îşi salveze setările prin Program Files sau alte locaţii sensibile din sistem, această noutate este una binevenită deşi gradul de securitate din Windows nu este sporit prea mult în acest fel. Pe deasupra fereastra “User access control” cauzează probleme programelor de tip remote control (în special UltraVNC), deconectând utilizatorul aflat la distanţă la afişarea acesteia.
    În clipa de faţă Windows 7 este o alternativă reuşită la WindowsXP. Făcând o mică paranteză, nu pot să mă abţin să nu afirm că Windows 7 ocupă cam mult spaţiu pentru ceea ce oferă: 8.86GB.
    Progresul faţă de WindowsXP este unul uriaş, Windows 7 arătând acum de nerecunoscut faţă de ceea ce erau Windows-urile odată. Totuşi Microsoft ar fi trebuit să înceapă mai demult procesul pe care îl face acum: deschiderea faţă de utilizatorii produselor lor. Privit la nivel de întreg, Windows 7 e calea corectă pe care Microsoft trebuie să o urmeze în dezvoltarea acestui sistem de operare; privit însă în detaliu mai sunt încă multe probleme de corectat.

      (Citează)

  58. Sunt utilizatoare de pc de aproape un deceniu … am vazut toate distributiile de Windows. Dupa o vreme de utilizare Vista cautam pe net ce sa elimin din serviciile sistemului ca sa functioneze mai bine,asa ca evident am fost tentata de beta de windows 7.7000 …7100 etc.Chiar daca nu stiti nimic de windows 7 ganditi-va la oferta Microsoft aprope un an toata lumea poate folosi un sistem de operare legal ,modern … puteti sa renuntati la Windows XP piratat si sa descoperiti ceva nou.
    Stiu ca unii spun sa nu folosesti sisteme de operare Microsoft decat dupa primul service pack,dar 7 contrazice acest obicei inca din beta.Sa analizam un pic sistemul.Cati dintre voi in XP sau Vista cautati sa aveti kituri cat mai actualizate,instalare cat mai usoara,fără reupdatari, cu personalizari pentru driverele,softurile folosite in mod curent …cati ati folosit nLite,vLite?
    7 este primul sistem care are deja tools-urile realizate pentru deployment si facute chiar de Microsoft si facute bine ,avem: Microsoft Deployment Toolkit 2010 si Windows AIK.Cu aceste doua unelte puteti sa faceti kitul de 7 cu ce distributii doriti,sa unificati versiuni de 32 cu 64 biti si chiar cu Windows 2008 R2,instalare locala sau prin retea,update de kit,drivere,adaugare-eliminare de programe si functii etc.Instalarea sistemului in sine este simpla,facila,poti avea surpriza sa-ti recunoasca singur toate componentele pc-ului,sau respecti recomandarile producatorului daca iti pui hard SSD.Puteti sa faceti 7 fara probleme sistemul de operare principal mie personal upgradarea de la Vista la 7 Beta mi-a mers fara probleme si chiar intre diferite versiuni de beta.Pentru XP puteţi folosi User State Migration pentru a trece la 7.
    Primii pasi in 7
    7 este un sistem care optimizeaza mult mai bine resursele,laptopurile ii vor fi sigur mult mai recunoscatoare pe partea de management al bateriei.In general toata lumea care foloseste Vista va rula fara probleme 7 dar cum au mai confirmat si altii sistemul se bucura de o optimizare chiar mai buna decat XP.Sigur nu are cum sa va deranjeze ca la acelasi pc obtineti mai multa performanta.Ce va surprinde in 7:
    – localizare lingvistica mult mai buna,
    – UAC mult mai intelegator,
    – taskbar,jump list,aero shake,show desktop,dream scene eye candy,
    – calculator standard,stiintific,statistic,pentru programatori;conversii de date,marimi,
    – Wordpad super salveaza nativ in .docx si .odt
    – Paint evoluat pentru prima data nu descarc imediat Paint.Net
    – Disk Management permite creerea si atasarea de VHD printr-un simplu click dreapta
    – Data Collector Sets genial am uitat de Lavalys Everest
    – Problem Steps Recorder utilitar excelent daca vrei sa te explici rapid cu ce se intampla pe desktopul tau,Microsoft l-a gandit pentru help desk dar poti face cu el mai multe lucruri utile gen tutoriale.
    – Control Panel eficient gandit si customizat
    – Bitlocker to Go criptati acum si memory stick-urile,
    -IE8 este disponibil si pentru XP si Vista dar per ansamblu reprezinta si el un progres competitia Chrome si Firefox iata ca a avut un rol benefic.
    – Back-up usor disponibil si eficient
    – Lipsa unui client de email – Outlook inlocuit cu Windows Live online
    Beneficii ascunse in 7
    – Virtual PC & XP mode: fara costuri suplimentare poti creea masini virtuale,
    – IIS ,Windows DVD Maker,Media Center,Media Player > cati le folosim desi ele sunt acolo,
    – Capacitati pentru bussines:Direct Acces,Branch Cache,Search Federation,AppLocker,Windows PowerShell 2.Nu le detaliez, pentru ca ,unele dintre ele merg cu Windows Server 2008 R2

      (Citează)

  59. Salut,

    Cel mai mult îmi place la Windows 7 modul mai simplu de aranjare (făra softuri auxiliare) a ferestrelor, prin tragerea lor în partea stângă sau dreaptă a desktop-ului. Lucrul ăsta chiar îmi uşurează mult munca atunci când trebuie să urmăresc – şi să tastez – conţinutul din mai multe ferestre în acelaşi timp.
    Modul prin care se aranjau ferestrele în versiunile vechi – Tile windows vertically si horizontally – nu prea era ok deoarece aşa se reanjau toate ferestrele, inclusiv foldere sau alte ferestre a căror conţinut nu vroiam sa fie afişat.

    Un alt lucru care imi place la Windows 7 este faptul că atunci când copiezi -sau muţi- ceva dintr-un loc într-altul şi fişierul deja există acolo, ai opţiunea de a păstra şi fişierul care deja există la destinaţie. LOL, ce enervant e că în XP nu există opţiunea “No to All” în fereastra Confirm file replace. (btw, se pare ca ar merge cu Shift+Click pe No).

    E foarte util şi preview-ul aplicaţiilor deschise in taskbar. (Problemă între tema cu transparenţă si prewiew şi Adobe Premiere, se pare, sau doar la mine a fost problema. Am trecut pe tema basic şi s-a rezolvat.)

    îmi place tastatura Romanian (Programmers) inclusa, care nu schimba layout-ul tastaturii standard, dar permite folosirea diacriticelor prin apasarea AltDreapta+lieră.

    Microsoft Security Essentials e ok si el, e mic şi rapid şi işi face treaba. Sper să rămână aşa.

    Îmi place si IE 9. (Chiar e ok, LOL) Îmi place că se misca rapid şi asta e cam tot ce contează. Firefox începe sa fie greoi, nu mai e ce a fost, iar IE parcă recâştiga teren. Rămâne de văzut cum se vor comporta următoarele versiuni. De îmbunătăţit: Managementul bookmark-urilor şi lucrul cu RSS, sincronizarea între calculatoare.

    Să spun şi ce nu îmi place ? Păi nu îmi place că au scos pictograma aia standard a unui dosar sheruit, mânuţa. Ce faci dacă ai un dosar cu 50 subfoldere dintre care doar 8 sheruite? Cum le vezi rapid pe alea sheruite ? (fara consola de management).
    Nu îmi place parcă nici modul în care trebuie editat, daca e cazul, meniul de boot. Softul EasyBCD simplifică treaba. Librăriile nu le-am folosit nici o dată, nici folderele alea standard Music, Pictures, Downloads.

    Postat de pe Win XP. Desktopul e din 1900 toamna, însa pe laptop am dual boot Windows 7 si Xp sp2 (musai sp2, şcoala).

      (Citează)

  60. Am instalat Windows 7 si… m-am indragostit de el :) Am observat o multime de chestii care-mi plac la Windows 7:
    Chiar dacă nu face parte din Windows 7, mi-a plăcut faptul că în Office 2007 după ultimele update-uri se pot face automat PDF, Windows 7 având suport îmbunătăţit pentru OpenXML. Nu trebuie să mai instalezi add-in de PDF pentru Office.
    La Bluetooth mi-a descoperit HTC-ul din buzunar și m-a întrebat dacă vreau să-l folosesc ca modem sau partener de sincronizare.
    Viteza de scriere/citire pe disc este mai mare ca la Vista.
    Necesită mai puțină memorie RAM și spațiu pe disc.
    Îmi place tema cu Windows 7.
    Știați că dacă bootezi Windows 7 în SafeMode cu command prompt poți executa aplicații legacy adică foarte vechi… de DOS ca și cum ar fi în DOS?
    Mai ţineţi minte treaba cu caracterele Ro din Vista? În Windows 7 nu mai este cazul….
    La upgrade mi-a păstrat, istoricul, favoritele, toolbarurile, parolele salvate prin IE, configuraţia VPN-urilor, toate setările de Office şi mail precum şi fişierul text cu parole de pe desktop Stick out tongue, dar în Internet Banking nu mi-a adăugat nimic în plus în cont Sad
    Fără cuvinte: comparaţie consum memorie Vista / Win7
    În total am deschis toate aplicaţiile cu care lucrez (în special Office, IE şi RDP) plus 10 pagini de internet şi două word-uri de dimensiuni mari. Eu chiar nu prea înţeleg cum e treaba asta cu alocarea memoriei, de ce Win 7 consumă mai puţin? Poate este vorba şi de uptime în alocarea memoriei.
    Foarte faină şi utilă e opţiunea Pin to Taskbar sau Start Menu
    Timpul e la fel o problemă ca în tot Windows-ul de fapt: laptopul meu spune de jumate de oră că în 5 minute i se termină bateria. O fi consumând mai puţin curent pe 7? Ca o comparaţie pe acelaşi laptop în XP aveam 100% la 6 ore, în Vista 2:30 şi în Win7 3 ore, deci câştig de cauză pentru XP. Sunt convins că prin optimizare şi oprirea numitor servicii aş putea obţine mai multă autonomie şi pe Windows 7.

      (Citează)

  61. Prima senzatie wow cand treci de la Win XP (sau chiar Vista) la 7 este instalarea. Majoritatea isi amintesc de timpul dedicat instalarii unui xp care nu se termina cand bara ajungea la 100% si te intampina acel ecran scurt de prezentare al Win XP. Nuuu, atunci incepea instalarea de drivere, care de regula, daca nu era vb de calculatorul tau (caz in care probabil majoritatea luam driverele dinainte, macar pe cele de retea), dura ceva vreme. Acum toata instalarea dureaza vreo 20-30 de min, dupa care te intampina un Windows 7 cu toate driverele instalate (toate cele importante anyway), gata de actiune.

    Al doilea element care mi-a placut la 7 a fost search-ul foarte usor de utilizat. Nu exista zi in care sa nu folosesc search-ul macar o data, fie ca am nevoie sa gasesc un fisier mai vechi pe care nu mai stiu exact cum l-am denumit, fie ca vreau sa caut un program in start bar.

    Si nu in ultimul rand, toti care au jucat un joc cu cerinte mai mari pe Win XP stiu ca dura ceva dupa ce ieseai din joc pana se elibera complet memoria. Acum, acest proces se face de cateva ori mai rapid, in general aproape instantaneu dupa inchiderea jocului.

      (Citează)

  62. De câteva zile mă tot frământă creația în legătură cu acest concurs… Să scriu, să nu scriu… Am să câștig sau n-am să câștig… Dar dacă tot intervine factorul subiectivism hai să încerc să vă redau câteva momente din experiența mea cu Windows. Fără a începe a înșira din bogăția de funcții care mai decare mai interesante sau cu totul neștiute de majoritatea utilizatorilor mă las furat de amintiri. Și ce amintiri pot fi mai plăcute decât cele din adolescență. Printre acestea se numără și prima întâlnire cu Windows 95. A rămas o experiență de neuitat. De neuitat este și prima ștergere a sistemului de operare din fereastra MS DOS, rușinea care am tras-o. Să-l fi văzut pe domnul informatician cu brațul plin de dischete pentru al pune pe picioare…
    Dar anii au trecut iar pasiunea pentru PC-uri a fost de neoprit. De fapt nici nu aș putea spune ceva despre noul Windows 7 fără a trece prin toate experiențele Windows mai plăcute sau mai puțin plăcute… Vorba versurilor „ Și nu te-nalți până nu cazi…” Au trecut deja timpurile când instalarea era un adevărat ritual și în care aveai toate șansele să nu reușești din prima. Deja după câteva luni de utilizare trebuia să o iei de la capăt. Chiar devenise un sport. De Windows 7 doar cuvinte de laudă. O instalare plăcută, fără prea multe clicuri și care iese din prima. Munca de căutare a driverelor a luat sfârșit asta, bineînțeles, dacă ești conectat la net. Altfel tot la colecția de drivere apelezi…
    Ca să ajung la utilizarea lui Windows 7 a trebuit un șut în dos adică un pas înainte și o gaură în portofel. Vechea configurație nu mai făcea față cerințelor. M-am făcut cu o mașinărie mai performantă de care mă bucur și în acest moment, deci totul e spre bine. Sistemul de operare pe 64 de biți pune la bătaie toată puterea de care e nevoie. Deci experiența Windows 7 face parte din progres și e un punct de reper pentru viitoarele ferestre de la Microsoft. Tot un pas înainte a fost și pentru dezvoltatorii de soft care au trebuit să regândească aplicațiile, să le facă mai performante și compatibile cu noile standarde impuse de Microsoft.
    Ce poate fi mai plăcut dacă soția spune „Uauu!! Ce bine arată!” fără să știe măcar ce funcții noi are. A urmat munca de acomodare. De fapt a fost mai simplu decât am crezut: deschizi bara de căutare și scrii ce te doare. Am descoperit panoul de control mai simplificat în care nu mai găseam mausul  Întreaga viziune a sistemului e gândit după curentul „user friendly” iar eu eram învățat ca totul să fie mai complicat. Acum totul e o joacă de copii încât și elevii mei de clasa I și a III-a au înțeles cât simplu e să lansezi o aplicație chiar dacă nu o ai pe ecran sau să cauți un document ascuns cine știe pe unde prin calculator.
    Până la urmă impresia pe care ți-o faci despre Windows 7 e legată de starea care ți-o transmite. Eu îl asemăn unei mașini moderne căreia nu trebuie să-i faci nimic câțiva ani, doar să pui benzină și câteva revizii. În comparație, vechile windowsuri trebuiau mai tot timpul verificate, întreținute și reparate ca niște mașini de epocă. Bine că au fost și vremurile alea că altfel nu aveam de unde căpăta experiență sau să pot face o comparație cu actualul sistem de operare.
    Pe această cale vreau să transmit un omagiu unui fost coleg și prieten de liceu, Valeriu Mânzat, plecat dintre noi prea devreme, cel care într-o după-amiază a deschis un caiet în care avea notate câteva comenzi Qbasic și câteva noțiuni despre PC. De atunci a început toată aventura mea cu Windows!
    Cu stimă,
    Iulian

      (Citează)

  63. Buna Radu,

    Windows 7 a patruns in viata mea neinteresanta abia anul trecut, iar de atunci am incetat sa mai folosesc XP, Vista ori Ubuntu.

    Nu sunt o specialista intr-ale calculatoarelor, asa ca n-o sa pot face un review de specialitate al OS-ului, deci n-am prea multe sanse sa primesc premiul. Totusi, nu e nevoie sa fi terminat Politehnica pentru a remarca disparitia ecranelor albastre (care ma sacaiau teribil in versiunile anterioare), cat de usor se configureaza conexiunea PPPoE pentru netul prin cablu de la RDS sau cat de intuitive par toate in Win 7.

    Ce imi mai place la 7: taskbarul foarte dragut, aspectul vizual si – cel mai important – porneste muuuult mai repede comparativ cu Vista. E ca si cum ai avea de ales intre doua masini – una mai urata si plina de zgarieturi, cu un motor care porneste greu si consuma un rezervor intreg de benzina intr-o suta de kilometri si o alta masina impecabila, care porneste din prima pe frigul asta si cu care poti face turul tarii cu un singur plin de carburant. Pe care ai alege-o? :)

    In incheiere, o scurta povestioara: pana la Windows 7 nu am platit niciodata strict pentru sistemul de operare. XP-ul mi-l instala de pe un CD un vecin, Ubuntu il instalam singura iar Vista a venit gata instalat pe laptop. Totusi, multumita fiind de Win 7, am cumparat o licenta de la un magazin on-line in toamna cand am facut si upgrade PC-ului de acasa. Au cam ras amicii mei de mine pentru ca lor nu li se pare normal sa platesti pentru software, dar nu imi pasa: cineva a muncit mult pentru acest sistem de operare si e normal sa-i platesc (indirect) pe acei oameni.

    Ar mai fi destule de zis, dar trece ziua. :) O duminica placuta tuturor!

      (Citează)

  64. În primul rând, Windows 7, în opinia mea, este cel mai bun sistem de operare lansat până acum de Microsoft.
    Îmi place Windows 7 datorită următoarelor aspecte:
    1. Taskbar-ul – la celelalte versiuni de Windows se umplea de aplicaţii şi apărea acea săgeată pe care trebuia să dai click, ca să vezi celelalte ferestre deschise. Dar, la Windows 7 taskbar-ul este refăcut complet.
    Windows 7 aliniază aplicaţiile deschise sub iconiţe, în loc de taburi lungi care conţin numele aplicaţiei. Fiecare iconiţă a fiecărei aplicaţii conţine toate fişierele/ferestrele deschise de acea aplicaţie, cu posibilitatea de a selecta independent fiecare fereastră în parte, doar trecând cu cursorul peste ea. Acest lucru este extrem de util, mai ales când se lucrează pe mai multe proiecte în paralel şi cu mai multe programe deschise în acelaşi timp.
    Mai mult decât atât, taskbar-ul din Windows 7 are opţiunea de a scăpa de toate notificările de update din partea unor programe instalate sau chiar din partea Windows, pericole cu sistemul de operare, softuri care comunică prin baloane pop-up în drepta-jos. Se poate configura nivelul de notificări de la toate aplicaţiile – inclusiv cele interne Windows.
    Un alt lucru interesant al noului taskbar este “Recent Documents”, care a fost refăcut şi el. Acum în Start Menu apar programele cele mai recente, iar lângă ele, fişierele care au fost deschise în cadrul aplicaţiei. Extrem de util, atunci când lucrezi cu mai multe aplicaţii în paralel.
    2. Drivere preinstalate – Chiar dacă predecesorii lui Winodws 7, mai exact Windows Vista sau XP se lăudau cu o mare parte din drivere preinstalate, Windows 7 chiar vine cu totul la pachet. Încă de la instalare, toate componentele merg perfect deja. Extrem de util, mai ales dacă reinstalezi după ce ai avut un virus sau din orice alt motiv şi vrei să reiei munca imediat, asta înseamnă un câştig de timp de aproape 1 oră la fiecare instalare.
    3. User Account Control Windows 7 e mult mai util din perspectiva asta, în sensul în care User Account Control apare doar în momentul instalării unor dirvere noi sau a unor softuri (aplicaţii), nu şi la execuţii comune a unor aplicații. Dacă nu vrei să îţi apară nici acolo, pur şi simplu îl dezactivezi (nerecomandat celor neexperimentaţi – pentru că te poţi infecta cu viruşi).
    4. Viteză – atât la instalare cât şi în sistemul de operare în sine, Windows 7 se încarcă mult mai repede, rulează aplicaţiile mult mai bine, e mai stabil şi mai fluid (mai ales în interfaţa Aero, care la Vista se mişca destul de încet, deci încă un plus la acest capitol). Acum e destul de clar că e mult mai util să ai un sistem de operare rapid, mai ales că Windows XP începe să rămână în urmă cu hardware-ul. De exemplu, Windows 7 vede mai mult de 4 GB de RAM şi suportă până la 256 de nuclee independente de procesoare (QuadCore, OctoCore – cu 4, respectiv 8 nuclee, cu care XP nu poate lucra la capacitate maximă).
    5. Aplicaţiile incluse în Windows – Windows 7 vine cu minimul de aplicaţii necesare. Acum trebuie să descarci tu de pe internet, dacă vrei, gratuit, Movie Maker, Photo Gallery, Microsoft Outlook Express, dar şi multe altele. Dacă eşti fanul concurenţei, poţi să instalezi foarte bine un Adobe Suite , un Picasa sau un Thunderbird.
    Mai mult, Paint, Wordpad, Calculatorul, Media Player – toate au primit îmbunătăţiri. De exemplu – în paint chiar poţi să faci un pic de editare, după un printscreen, să zicem. Wordpad arată acum aproximativ ca Microsoft Word 2007 şi are cam aceleaşi funcţionalităţi de bază. Windows Media Player a primit un mod minimal de rulare a clipurilor, ca să nu mai stai foarte mult până ţi se deschid filmele preferate. Pe lângă tpate cele menţionate anterior, am scăpat de Microsoft Sidebar, a cărei utilitate nu era prea clară, dar ocupa resurse şi spaţiu pe ecran.
    6. Compatibilitate 100% cu XP – da, deşi pare de necrezut, Windows 7 nu omoară aplicaţiile vechi, aşa cum celelalte versiuni creau probleme din acest punct de vedere. Windows 7 vine cu un program de compatibilizare – XP Mode – care se descarcă independent şi gratuit de pe site-ul Microsoft. E extrem de util atunci când ai de lucrat cu un soft făcut special pentru XP – programe de contabilitate, programe de gestiune, etc.
    7. E pur şi simplu mai frumos – Au îmbunătăţit mult modul în care se comportă interfaţa Aero, nu doar la viteză ci şi la modul în care arată şi interacţionează cu utilizatorul şi au făcut-o User Friendly. Are, de asemenea, multe animaţii şi transparenţe, dar toate au o funcţie destul de clară. De exemplu, când iei o fereastră şi o tragi spre margine, ea se extinde până la jumătatea ecranului, dându-ţi posibilitatea să faci split screen. La fel, tot Aero este în spatele preview-ului de ferestre din taskbar – frumos şi util.
    Windows 7 vine cu o căutare mai inteligentă şi simplificată. Se tastează în meniul Start în caseta de căutare şi observi imediat rezultatele, grupate după categorie: documente, imagini, muzică, poştă electronică şi programe. Când cauţi într-un folder sau într-o bibliotecă ai posibilitatea să rafinezi căutarea cu filtre cum ar fi data sau tipul de fişier şi să utilizezi examinarea pentru a arunca o privire rapidă la conţinutul rezultatelor obţinute.
    Mentenanţa pentru Windows 7 este foarte uşor de făcut dar costisitoare în ceea ce priveşte timpul de lucru efectiv. O defragmentare lunară, sau cel puţin trimestrială te poate ajuta foarte mult şi nu trebuie uitat de ştergerea fişierelor temporare sau cele de pe Chrome, dacă foloseşti acest browser. De asemenea este foarte indicat să faci câte un disk clean-up lunar, pentru că Windows 7 ţine o groază de lucruri care nu sunt necesare.
    În urma testelor efectuate de mine pe Windows 7 am constatat că acesta are un timp de boot mai mic decât Windows Vista sau Windows XP.
    Dacă vrei să te aperi de atacurile viruşilor şi nu numai, atunci ar fi bine să configurezi BitLocker din Windows 7 astfel: 1) ca TPM-ul să ceară PIN şi 2) să opreşti maşina dacă nu o foloseşti. Pentru cei care încă nu ştiu, BitLocker este tehnologia de criptare a discurilor din Windows 7, Vista şi Windows Server, bazată pe un microcontroller hardware, numit TPM. Acest TPM se ocupă şi cu stocarea cheilor de criptare şi este capabil să se autoizoleze, dacă detectează o intruziune.
    Utilizând scuturarea, ai posibilitatea să minimizezi rapid toate ferestrele deschise de pe desktop, cu excepţia celei asupra căreia te concentrezi. Fă clic pur şi simplu pe bara de titlu a ferestrei pe care doreşti să o menţii deschisă şi glisează (sau scutură) rapid fereastra înapoi şi înainte, iar celelalte ferestre deschise se minimizează. La o nouă scuturare, se restaurează toate ferestrele minimizate.
    Ai posibilitatea să utilizezi fixarea pentru a aranja şi redimensiona ferestrele de pe desktop print-o singură mişcare de mouse. Cu fixarea, este posibil să aliniezi rapid ferestrele pe marginea desktopului, să le extinzi pe verticală pe întreaga lăţime a ecranului sau să le maximizezi astfel încât să ocupe tot desktopul. Fixarea poate fi utilă îndeosebi atunci când compari două documente, când copiezi sau muţi fişiere între două ferestre, când maximizezi fereastra la care lucrezi în prezent sau extinzi documente lungi, pentru ca acestea să fie mai simplu de citit şi să necesite o parcurgere mai redusă.
    Pentru a utiliza fixarea, glisează bara de titlu a unei ferestre deschise pe orice parte a desktopului pentru a o alinia acolo sau gliseaz-o în partea de sus a desktopului pentru a maximiza fereastra. Pentru a extinde o fereastră pe verticală utilizând fixarea, glisează marginea de sus a ferestrei în partea de sus a desktopului.
    Fundalul desktopului nu mai trebuie să cuprindă o singură imagine, ca la vechile versiuni de Windows. Cu Windows 7, ai posibilitatea să setezi mai multe imagini de background şi să setezi timpul în care să se schimbe între ele. Unele teme Windows includ o expunere de diapozitive, dar este posibil să creezi o expunere de diapozitive proprie dintr-o colecţie personală de imagini de pe hard-disk.
    Când introduci pentru prima dată o unitate flash portabilă sau alt dispozitiv USB, Windows 7 poate deseori să îl pregătească pentru utilizare în câteva secunde. Dacă l-ai utilizat înainte, timpul de aşteptare este şi mai redus şi asta e un mare plus faţă de celelalte versiuni, în opinia mea.
    Windows 7 deţine de asemenea ajustări interne care pot accelera viteza şi performanţa totală a computerului. Utilizează mai puţină memorie când este inactiv şi mai puţină memorie grafică atunci când lansezi ferestre şi comuți între ele. De asemenea, este proiectat să execute serviciile de fundal numai atunci când ai nevoie de ele.

    Combinaţii de taste:
    În Windows 7 cele mai multe funcţii legate direct de Taskbar pot fi realizate atât cu mouse-ul, cât şi din tastatură.
    Iată câteva dintre funcţiile Taskbar-ului şi nu numai pe care le poţi comanda din tastatură, în caz că nu le ştiai:
    – Win + o cifră de la 1 la 9 – Aceste combinaţii de taste permit lansarea aplicaţiilor prezente pe Taskbar. De exemplu, dacă apeşi Win + 1 vei deschide programul care ocupă prima poziţie pe Taskbar. Şi aşa mai departe.
    – Shift + Win + o cifră de la 1 la 9 – Deschide încă o fereastră a programului, dacă există deja o fereastră deschisă. Poţi, de exemplu, deschide încă o fereastră de Word în acest fel.
    – Ctrl + Win + o cifră de la 1 la 9 – Face trecerea de la o fereastră a unui program la altă fereastră a aceluiaşi program. Să presupunem că ai Microsoft Word ca prim program pe Taskbar şi că ai mai multe ferestre de Word deschise. Apăsând Shift + Win + 1 treci rapid de la o fereastră de Word la alta. Este un fel de Alt + Tab pentru un singur program.
    – Alt + Win + o cifră de la 1 la 9 – Deschide Jumplist-ul unui program din Taskbar. Pentru cei care nu ştiu, Jumplist este mica fereastră care apare în Windows 7 când dai click dreapta pe o iconiţă din Taskbar. În Jumplist pot fi afişate diverse elemente, precum cele mai frecvent accesate foldere, fişiere ori site-uri.
    – Win + B – Mută focusul pe zona System Tray de lângă ceas. Astfel, poţi folosi săgeţile pentru a selecta o iconiţă şi Enter pentru a deschide programul respectiv.
    – Win + T – Mută focusul pe Taskbar. Poţi folosi săgeţile pentru a trece de la un program la altul şi Enter pentru a-l deschide.
    – Alt + F6 – Dacă ai lăsat mai multe ferestre deschise, această comandă rapidă la îndemână îţi va permite să comuţi rapid între ele, astfel încât nu trebuie să pierzi timp făcând clic în jurul valorii de căutare în fereastra din dreapta.
    – Shift + Ctrl + N – Windows 7 a făcut un pic mai uşor să creezi noi foldere în Windows Explorer. Acum poţi face asta doar din Shift + Ctrl + N, în orice folder pentru a crea un nou subfolder. Folderul nou va apărea cu numele de “New folder” şi ai posibilitatea să tastezi un nume propriu pentru el.
    – Win + M – Apasă pe Windows + M pentru a minimiza instantaneu toate ferestrele curente în taskbar. Atunci când vrei ca toate ferestrele să apara din nou, apasă Windows + Shift + M .
    – Win + Space – toate ferestrele deschise vor fi transparente, astfel încât poţi vedea chiar prin ele. Aceasta funcţionează chiar şi cu ferestre maximizate şi full-screen.
    – Win + Shift + Săgeată stânga sau dreapta – va muta ferestrele de pe un monitor pe altul Dacă ai un singur monitor, această comandă va andoca fereastra deschisă spre partea desemnată a ecranului.
    – Win + (+ sau -) – Pentru a mări tot ce doreşti de pe ecran. Windows şi – face zoom out.
    – Win + Home – Pentru a minimiza toate ferestrele, cu excepţia ferestrei active în prezent. Apasă din nou tasta siglă Windows + Home pentru a restaura toate ferestrele.

      (Citează)

  65. cel mai valabil motiv pentru mine: http://goo.gl/LHAjk

      (Citează)

  66. Salut,

    Personal, sunt un fan al sistemelor de operare Windows, schimband de-a lungul anilor mai multe astfel de produse.
    Fie ca este vorba de windows 3.0, windows 95,2003 server, xp, vista sau cea mai recenta versiune, windows 7, toate sistemele pe care le-am testat, mi-au lasat o impresie buna despre brand, insa, experienta mea de lunga durata cu acesta companie este cea care pune stampila calitatii, in ceea ce ma priveste. Astfel, am putut testa numeroase OS-uri si am simtit la fiecare update cum nevoile mele IT, considerate la vremea lor actuale, imi erau treptat satisfacute. Fiecare produs a adus imbunatatiri nete si indubitabile fata de precedentele versiuni facandu-le extrem de apreciate, la momentul lansarii.
    Daca ar fi sa remarc, insa, si un “defect” al OS-urilor Microsoft, ar fi stabilitatea precara a sistemelor, care adesea lasa mult de dorit comparativ cu Apple sau Linux, un adevarat cosmar pentru proprietarii de servere. Multa vreme, faimosul “blue screen of death” ne-a dat batai de cap utilizatorilor, fie ca era pe XP sau win95 ori alte versiuni precedente, si toti stateam pe ace, asteptand un nou update, care sa rezolve aceasta problema. Si a venit!
    Odata cu windows 7, acest obstacol pare sa fi fost doborat odata pentru totdeauna, noul OS vindecand acesta rana care a costat companiei Microsoft foarte multi clienti in favoarea concurentei. Datorita acestui nou sistem de operare, Windows a reusit sa intre inca o data in gratiile consumatorilor sai, ridicand stacheta in lumea platformelor OS, cum numai un lider adevarat de piata poate face.
    O alta “surpriza” placuta pentru “devoratorii de IT” ar mai fi recentele zvonuri privind noul OS windows aflat in stadiul de proiect, care ar imbunatati semnificativ stabilitatea si viteza de lucru, prin cateva feature-uri noi, creand multa zarva si anticipare pe piata.
    In concluzie, sunt recunoscator pentru produsele de care am avut parte, si sper sa vina in continuare, cu aceeasi calitate cu care ne-am obisnuit toti consumatorii.

    Cu stima,
    Lazar Mihai

      (Citează)

  67. Ce imi place la windows 7?
    Imi place ca:
    1.Windows 7 este conceput în jurul a cinci piloni ( de specialitate pentru laptop-uri, concepute pentru servicii; personalizate pentru toata lumea; optimizate pentru divertisment, proiectat pentru “usurinta de proprietate”}.
    2.Windows 7 este o actualizare minora la Vista
    3.Windows 7 permite utilizatorilor sa ruleze aplicatii mai vechi in modul virtualizate pentru a minimiza problemele de compatibilitate.
    4.Windows 7 este mult mai strans integrata cu serviciile Windows Live. Windows Live devine metoda preferata a actualizări Microsoft existente, pe baza de PC functionalitate şi adaugă biti între noi in versiuni Windows.
    5.Windows 7 este mai strans integrata cu Windows Mobile. mai multe conexiuni pentru Windows pentru telefoane mobile .
    6.Windows 7 a adaugat suport pentru “Grup de domiciliu” retea – succesoare a “grupurilor de lucru” conceptul , asemanatoare cu functia numele de cod “Castle”.
    7.Windows 7 a adăugat suport nativ pentru Virtual Hard Discuri (VHDs) – o caracteristica Microsoft oferă deja în Vista, sub formă de Backup Complete PC.

      (Citează)

    • Gata, s-a inchis concursul. Alte comentarii nu vor fi considerate inscrise. Citesc ce ati zis si aleg un castigator in urmatoarele zile.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus